Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Microsoft Edge : Ο διάδοχος του Internet Explorer

    Σήμερα, στο συνέδριο Build, η εταιρία αποκάλυψε το όνομα του νέου browser για τα Windows 10,το οποίο είναι Microsoft Edge. To όνομα αυτό δεν εκπλήσσει μάλλον κανέναν αφού η νέα rendering μηχανή που τρέχει στο εσωτερικό του browser έχει το όνομα EdgeHTML.

     

    Μπορεί ο Microsoft Edge να είναι ο διάδοχος του Internet Explorer, η Microsoft όμως θα κρατήσει τον γερασμένο browser για τις επιχειρήσεις που τον χρειάζονται για λόγους συμβατότητας. Ο Microsoft Edge έχει σχεδιαστεί να είναι απλός και μινιμαλιστικός για το μέλλον και οι πρώτες εκδόσεις του περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως σχόλια με "ψηφιακό μελάνι" πάνω στις ιστοσελίδες, συνεργασία με την Cortana και μια ενσωματωμένη "λίστα διαβάσματος" .

     


    Screen Shot 2015 04 30 At 12.05.59 AM

     

    "Θα ενδιαφερθείτε για την απίστευτα γρήγορη τεχνολογία που περιέχει μέσα του", δήλωσε ο Joe Belfiore στο Build. Ο Microsoft Edge θα είναι ο εξ ορισμού browser στα Windows 10 και θα είναι αυτός που οι περισσότεροι χρήστες θα χρησιμοποιούν για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο στα νέα Windows 10.

     

    Με τον Internet Explorer στο παρασκήνιο, η Microsoft παρακολουθεί με προσοχή τους δύο browsers που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν : τον Chrome και τον Firefox. Ο Belfiore δήλωσε στο Build ότι ο Edge είναι "ένας browser που οι χρήστες θα σκέφτονται για να κάνουνε πράγματα αποτελεσματικά".

     


    DSC 1577.0

     


    Για να το καταφέρει αυτό ο Edge σημαίνει ότι ήδη υπάρχει υποστήριξη για επεκτάσεις, αλλά προσαρμοσμένη στον νέο browser. Οι επεκτάσεις θα "ζουν" στο toolbar του browser, αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πως θα γίνεται η εγκατάστασή τους. Όμως θα είναι δυνατή η μεταφορά τους από τον Chrome ή τον Firefox με λίγες μόνο αλλαγές.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.