Jump to content



  • yanni
    yanni

    Mobile G-Sync, G-Sync σε παράθυρο και νέα G-Sync monitors

    .
    Το G-Sync είναι η πρώτη τεχνολογία η οποία παρουσιάστηκε στην αγορά και σκοπό είχε να εξαφανίσει το tearing και το stuttering από τα 3D games στους desktop υπολογιστές. Για την λειτουργία του απαιτούσε την ύπαρξη ενός module της Nvidia στην οθόνη, δεδομένου ότι οι desktop οθόνες δεν είχαν τα κατάλληλα scaler chips για να το επιτύχουν αυτό, ενώ επιπλέον ο μεγάλος αριθμός πολλών και διαφορετικών μοντέλων, δεν εξασφάλιζε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν το επιθυμητό.

     

    desktopscaler2 800x448


    notebook scaler 800x450

     

    Στα laptops αντίθετα τα πράγματα είναι πιο συγκεκριμένα, ενώ επιπλέον υπάρχει και το eDP(Embedded DisplayPort) το οποίο υποστηρίζει (VRR) Variable Refresh Rate. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η mobile έκδοση του G-Sync να μην απαιτεί το module. Τα panels θα πρέπει να πιστοποιηθούν από την Nvidia, ώστε να μπορούν να φέρουν την σήμανση ότι υποστηρίζουν G-Sync και αν και ο αριθμός φορητών υπολογιστών στην Computex που υποστήριζαν G-Sync ήταν περιορισμένος, όλα τα σύγχρονα laptops με τις τελευταίες Nvidia κάρτες γραφικών, πιθανόν θα υποστηρίζουν το mobile G-Sync. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι η οθόνη θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη απευθείας με την Nvidia GPU. Αυτό σημαίνει ότι σε laptops που διαθέτουν την τεχνολογία Optimus, το G-Sync δεν θα είναι διαθέσιμο.

     

    notebook2 800x452


    notebook1 800x448

     

    Πέραν του mobile G-Sync, η Nvidia ανακοίνωσε ότι στον τελευταίο driver προστέθηκε η δυνατότητα το G-Sync να δουλεύει και όταν το game ή η εφαρμογή που τρέχουμε είναι σε παράθυρο. Μέχρι τώρα η λειτουργία του G-Sync απαιτούσε η εφαρμογή ή το game να τρέχει σε fullscreen mode. Αυτή η δυνατότητα θα προσφέρεται και για συστήματα με δύο κάρτες σε SLI mode, αλλά όχι σε συστήματα με τρεις ή τέσσερις κάρτες. Επιπλέον όταν το frame rate υπερβαίνει το μέγιστο refresh rate της οθόνης, ο χρήστης πλέον θα έχει την επιλογή για το αν το G-Sync θα ενεργοποιεί το V-Sync κόβοντας τα επιπλέον frames ή όχι.

     

    gsync 800x449

     

    Τέλος, η Nvidia παρουσίασε και μια λίστα με επτά νέες οθόνες από την Asus και την Acer οι οποίες θα υποστηρίζουν το G-Sync.

     

    monitors1 800x449


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.