Jump to content



  • yanni
    yanni

    Movidius Neural Compute Stick. Τεχνική νοημοσύνη σε μορφή stick από την Intel

    Η τεχνική νοημοσύνη είναι ένα ιδιαίτερα καυτό θέμα στον χώρο της τεχνολογίας με πάρα πολλές εταιρίες να επικεντρώνουν σε αυτό, μιας και πέρα από ιδιαίτερα καυτό, αναμένεται στο μέλλον να είναι και τρομερά επικερδές. Το τελευταίο προϊόν από την Intel έρχεται να προσφέρει τεχνική νοημοσύνη μέσω ενός απλού USB stick.

     

    H Movidius είχε αποκαλύψει τον Απρίλιο του 2016 το Fathom Neural Compute Stick, με το οποίο στόχευε να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους δυνατότητες τεχνικής νοημοσύνης για τα συστήματά με τον πλέον ιδιαίτερα προσιτό και οικονομικό τρόπο, αυτό ενός USB stick. Ο plug-and-play deep learning επιταχυντής ήταν να κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2016, με την Intel όμως να προχωράει σε εξαγορά της Movidius τον Σεπτέμβριο του 2016.

     

    Με την εξαγορά να έχει πλέον ολοκληρωθεί, το Fathom Neural Compute Stick βρίσκει επιτέλους τον δρόμο τους προς την αγορά, αλλά με νέα εμφάνιση και νέο όνομα. Η νέα του ονομασία είναι Movidius Neural Compute Stick και πλέον έρχεται στο μπλε χρώμα το οποίο χαρακτηρίζει την Intel. Ενσωματώνει την Myriad 2 VPU (vision processing unit) η οποία είναι σε θέσει να επιτύχει επιδόσεις 100 gigaflops με μόλις 1W κατανάλωση. Μάλιστα αν κάποιος χρειάζεται περισσότερη ισχύ, δεν έχει παρά να συνδέσει περισσότερα USB sticks στις υποδοχές του συστήματός του.

     

     

    Το Movidius Neural Compute Stick είναι ικανό να τρέξει νευρωνικά δίκτυα σε πραγματικό χρόνο και να καταστήσει δυνατές εφαρμογές τεχνικής νοημοσύνης, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η απουσία ανάγκης χρήσης του διαδικτύου, έχει ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα χαμηλό latency και μεγαλύτερη ασφάλεια στον τομέα των προσωπικών δεδομένων.

     

    Το Movidius Neural Compute Stick είναι άμεσα διαθέσιμο προς $79.

     

    5978c2f75cd59_MovidiusNeuralComputeStick4.jpg

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.