Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Mozilla: Δεν χρειαζόμαστε τα χρήματα της Google για να επιβιώσουμε

    Οι καιροί άλλαξαν και σε μία συνέντευξη στο CNET, η Denelle Dixon-Thaye της Mozilla δήλωσε ότι το μέλλον της Mozilla στα οικονομικά διαφαίνεται όλο και καλύτερο. Παλιότερα η Google πλήρωνε για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στον Firefox, αλλά τώρα η Mozilla προτίμησε να μην έχει κάποιον αποκλειστικό χρηματοδότη. Για αυτό το λόγο σύναψε συμφωνίες με την Yahoo, την Baidu και την Yandex ώστε να έχει συνεργασία με εταιρίες στις Η.Π.Α., στην Κίνα και στην Ρωσία αντίστοιχα.

     

    Η συνέχιση της ύπαρξης του Firefox είναι σημαντική αφού είναι ο μόνος browser o οποίος δεν ανήκει σε κάποια μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Ο Chrome, ο οποίος ελέγχεται από τη Google, έχει πάνω από πενήντα τοις εκατό της αγοράς στους επιτραπέζιους υπολογιστές όπως προκύπτει από στοιχεία της StatCounter. Ο Internet Explorer της Microsoft μπορεί να έχει χάσει σε δημοτικότητα και επιρροή αλλά συναγωνίζεται σώμα με σώμα με τον Firefox για τη δεύτερη θέση με μόλις δεκαπέντε τοις εκατό της αγοράς. ο Safari της Apple, συμπληρώνει τη λίστα μαζί με τον έτερο ανεξάρτητο broser τον Opera, ο οποίος κατέχει μόνο δύο τοις εκατό της αγοράς.

     

    mozilla revenue 2005 2014

     

    Παράδειγμα αυτής της προσπάθειας για επιβίωση της Mozilla αποτελεί η προσπάθειά της να λανσάρει το Firefox OS μαζί με κινητά χαμηλής τιμής στις αναπτυσσόμενες αγορές κάτι που τελικά κατάφερε η Google, κλείνοντάς της ουσιαστικά την πόρτα λανσάροντας εκείνη το Android One.

     

    Παρόλο που η Mozilla ισχυρίζεται ότι το μέλλον της είναι διασφαλισμένο σίγουρα υπάρχουν αμφιβολίες καθώς και η ίδια η Yahoo αγωνίζεται να επιβιώσει και να παραμείνει στο προσκήνιο απέναντι στην Google, καθώς η τελευταία ακόμα έχει πρόσβαση στους χρήστες του Firefox, απλώς δεν χρειάζεται πια να πληρώνει για αυτό το προνόμιο.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.