Jump to content



  • yanni
    yanni

    Nvidia vs Samsung σημειώσατε 2

    .
    Η μήνυση της Nvidia εναντίον της Samsung και της Qualcomm, είχε κατατεθεί τον Σεπτέμβρη του 2014. Τότε η εταιρία ουσιαστικά υποστήριζε ότι ήταν ο εφευρέτης της σύγχρονης GPU και άρα εταιρίες όπως η Samsung και η Qualcomm, θα όφειλαν να έρθουν σε συμφωνία μαζί της προκειμένου να πληρώνουν ένα ποσό για δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας αυτής. Η Nvidia υποστήριζε ότι οι συνομιλίες είχαν διάρκεια δύο χρόνων, πριν τελικώς αυτές να σταματήσουν και να υποχρεωθεί να προχωρήσει στην σχετική μήνυση.

     

    Μια πρώτη ένδειξη ότι η τελική απόφαση δεν θα ήταν τελικώς υπέρ της Nvidia, είχε ήδη φανεί από τον Οκτώβρη, όταν ο δικαστής Thomas B. Pender είχε αποφανθεί ότι η Samsung δεν παραβίαζε τις δύο εκ των τριών πατεντών της Nvidia, ενώ παράλληλα θεωρούσε άκυρη την τρίτη πατέντα. Η Nvidia είχε αρχικά μιλήσει για επτά πατέντες, με τις τέσσερις από αυτές πιθανόν να τις είχε αποσύρει κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

     

    Τελικώς την Δευτέρα βγήκε η τελική απόφαση, με το ITC να επικυρώνει την απόφαση που έλαβε ο δικαστής τον Οκτώβρη, η οποία απαλλάσσει τις Samsung και Qualcomm από τις κατηγορίες αυτές. Η Samsung εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση αυτή, μιλώντας για μια σωστή και δίκαιη απόφαση. Από την μεριά της η Nvidia παρέμεινε σταθερή στην θέση της ότι έχει δίκιο. Η Nvidia μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση.

     

    Να θυμίσουμε ότι μετά την μήνυση της Nvidia στην Samsung και η Samsung είχε προχωρήσει σε δική της μήνυση ενάντια στην Nvidia, κατηγορώντας την Nvidia ότι αυτή παραβιάζει δικές της πατέντες. Παράλληλα είχε συμπεριλάβει στην μήνυση και την συνεργάτη της Nvidia Velocity Micro στο ίδιο πνεύμα που στην μηνυσή της η Nvidia συμπεριλάμβανε και την Qualcomm.

     

    Τέλος, και οι δύο εταιρίες, Nvidia και Samsung, έχουν καταθέσει υπομνήματα στο γραφείο πατεντών των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα οποία ζητάνε να κηρυχθούν άκυρες οι πατέντες της άλλης εταιρίας.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.