Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    O Epic Games Launcher δέχεται επείγουσα ενημέρωση που διορθώνει μερικώς το σφάλμα υψηλής χρήσης του επεξεργαστή

    O Epic Games Launcher, λόγω ενός σφάλματος, χρησιμοποιεί ένα σημαντικό ποσοστό της επεξεργαστικής ισχύος του επεξεργαστή,  με αποτέλεσμα τη μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας του, ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας. Το πρόβλημα αυτό απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή σχετικές δημοσιεύσεις στο reddit. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το συγκεκριμένο λογισμικό περουσίαζε τέτοια χαρακτηριστικά, ενδεχομένως σε μικρότερο βαθμό, από το 2015.

     

    Μετά την κατακραυγή της προηγούμενης εβδομάδας, ο επικεφαλής της εκδοτικής στρατηγικής της Epic, Sergey Galyonkin, αναγνώρισε δημόσια ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά του προγράμματος είναι ένα σφάλμα στη λειτουργία του (bug) και η αρμόδια ομάδα προγραμματιστών της Epic εργάζεται ήδη για την κατάλληλη επιδιόρθωση.

     

     

    Προς το παρόν η Epic ενσωμάτωσε μια επείγουσα ενημέρωση στον Epic Games Launcher v.11.0.2 που βελτιώνει την κατάσταση για κάποιους χρήστες, αλλά δεν αποτέλει την "τελική" λύση από την Epic.

     

    Ο Capital_Bad, στο reddit, παρατήρησε ότι μετά την επείγουσα ενημέρωση (hotfix) η χρήση του επεξεργαστή του σε κατάσταση ηρεμίας, με τον Epic Games Launcher στο παρασκήνιο, έπεσε από το 2% στο 0,1%, ενώ οι θερμοκρασίες από τους 60C έφτασαν στους 40C. Άλλοι χρήστες του reddit, όπως ο Bond4141 και ο Hockeyfrank26 δεν παρατήρησαν καμία βελτίωση και δηλώνουν ότι η υψηλή χρήση του επεξεργαστή και οι υψηλές θερμοκρασίες παραμένουν. Κάποιοι μάλιστα αστειευόμενοι γράφουν σχόλια όπως ότι "μπορείτε να φτάσετε τη χρήση του επεξεργαστή στο 0%, απλά απεγκαθιστώντας το"....

     

    Το πρόβλημα, βεβαίως, με τον Epic Games Launcher δεν είναι μόνο η υψηλή χρήση του επεξεργαστή αλλά και ότι αυτή συνοδεύεται από άγνωστες "συνομιλίες" του προγράμματος με διάφορους server ανά τον κόσμο, που κινούν υποψίες σχετικά με τη σκοπιμότητά τους. Μένει να δούμε αν και αυτό το θέμα θα διευθετηθεί όταν τελικά η Epic διορθώσει το σφάλμα σε επόμενη ενημέρωση...


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.