Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    O Ryzen 5 3600 ξεπερνά τον i9-9900KF σε single thread benchmark του PassMark

    Βρισκόμαστε πλέον στην αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία στους καταναλωτές των επεξεργαστών αρχιτεκτονικής Zen 2. Την ίδια μέρα (7 Ιουλίου) αναμένονται και τα ανεξάρτητα reviews της νέας σειράς επεξεργαστών. Όμως, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, σχεδόν κάθε μέρα βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας ενδιαφέρουσες διαρροές που μας προϊδεάζουν λιγότερο ή περισσότερο για το τι πρόκειται να δούμε ή τι να περιμένουμε.

     

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα single thread benchmark στο οποίο ο "μικρότερος" Zen 2 Ryzen 3600 (ούτε καν ο "Χ") παίρνει την πρώτη θέση ακόμα και έναντι του "βασιλιά" i9-9900K(F). To IPC ήταν η αχίλλειος πτέρνα των επεξεργαστών της AMD μέχρι τώρα, γι' αυτό άλλωστε τα πρωτεία τα είχαν οι επεξεργαστές της Intel τόσο στο gaming, όσο και σε εφαρμογές "άνιωθες" στους πολλούς πυρήνες της AMD, όπως το Photoshop της Adobe. Τα πράγματα λοιπόν φαίνεται ότι αλλάζουν, σύμφωνα και με το ακόλουθο benchmark:

     

    ud98M0Qhb7t2TbFY.jpg

     

    Περισσότερα στοιχεία δε γνωρίζουμε, θεωρείται όμως πιθανόν ότι ο Ryzen 5 3600 δεν ήταν οverclocked και ότι ο κάθε επεξεργαστής μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτόματα το max boost που διαθέτει, ήτοι 4.20GHz για τον Ryzen και 5.00GHz για τον i9-9900KF. Αν τα πράγματα έχουν έτσι και παρά τη διαφορά 800ΜΗz ο Ryzen έχει καλύτερο IPC, τότε θα έχουμε να μιλάμε για ένα γιγάντιο βήμα στο IPC για την AMD. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.