Jump to content



  • yanni
    yanni

    Opera Touch. Ο νέος mobile browser από την Opera

    Η Opera ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες έναν νέο mobile browser, τον Opera Touch, ο οποίος φιλοδοξεί να κάνει ταχύτερη την διαδικασία αναζήτησης στο internet, αλλά και την χρήση του browser εν κινήσει, με τα Fast Action Buttons. Επιπλέον με την βοήθεια του χαρακτηριστικού Flow επιχειρείται ο εύκολος συγχρονισμός των bookmarks του desktop Opera browser με τον Opera Touch.

     

    Πιο συγκεκριμένα, ο νέος Opera Touch ανοίγει απευθείας στην αναζήτηση της Google και με το εικονικό πληκτρολόγιο έτοιμο για εισαγωγή κάποιου όρου αναζήτησης. Αυτό έχει ως προφανή στόχο να επιταχύνει την διαδικασία χρήσης του browser για μια γρήγορη αναζήτηση κάποιου θέματος. Υποστηρίζεται επίσης το σκανάρισμα κάποιου QR code και η φωνητική αναζήτηση.

     

    Το πιο σημαντικό ίσως χαρακτηριστικό του Opera Touch είναι τα Fast Action Buttons που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης. Η θέση τους επιτρέπει το πάτημα αυτών με τον αντίχειρα, με την Opera να προσπαθεί έτσι να προσφέρει έναν εύκολο τρόπο χρήσης του browser με το ένα μόνο χέρι. Μέσω αυτών των πλήκτρων ο χρήστης έχει άμεση πρόσβαση

     

     

    Τέλος, το νέο χαρακτηριστικό Flow, αξιοποιεί τα QR codes προκειμένου να επιτύχει τον συγχρονισμό των bookmarks μεταξύ του desktop browser και μιας συσκευής που τρέχει τον Opera Touch. Έτσι αντί κάποιος να πρέπει να κάνει ολόκληρη διαδικασία, π.χ. δημιουργία λογαριασμού, προκειμένου να συγχρονίσει τον desktop Opera με τον Opera Touch, το μόνο που έχει να κάνει είναι να σκανάρει με την κάμερα του κινητού του το QR code που θα εμφανίσει ο desktop browser του στην οθόνη του κινητού του. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό υποστηρίζεται από την beta έκδοση του desktop Opera 53, που θα βρείτε εδώ.

     

    Τον νέο Opera Touch θα τον βρείτε εδώ: Opera Touch - The new browser from Opera | Opera

    Είναι άμεσα διαθέσιμος για Android, ενώ για iOS θα κυκλοφορήσει αργότερα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.