Jump to content



  • yanni
    yanni

    ROG Zenith Extreme Alpha και Rampage VI Extreme Omega

    Η ASUS ανακοίνωσε δύο νέες μητρικές ROG για τις HEDT πλατφόρμες της AMD και της Intel. Ειδικότερα ανακοίνωσε την Zenith Extreme Alpha, η οποία βασίζεται στο AMD X399 chipset και την Rampage VI Extreme Omega, η οποία βασίζεται στο X299 της Intel.

     

    Οι δύο μητρικές υιοθετούν πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά και είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν κορυφαία ποιότητα και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά στους αγοραστές τους. Ένα ενδιαφέρον σημείο στο δελτίο τύπου της ASUS, είναι ότι τα δύο προηγούμενα μοντέλα των Zenith και Rampage μητρικών έχουν πουλήσει το ίδιο καλά, δείχνοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για τις δύο πλατφόρμες.

     

    ASUS Alpha and Omega.jpg

     

    Με τους νέους Threadripper και Core X να έχουν ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις στον τομέα της ενέργειας,  οι νέες μητρικές είναι κατασκευασμένες, έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν ακόμα και σε περιπτώσεις υπερχρονισμού αυτών των επεξεργαστών. Σύμφωνα με την ASUS και οι δύο μητρικές διαθέτουν σύστημα τροφοδοσίας με έξυπνο σχεδιασμό, δύο υποδοχές 8pin  12V και υψηλής ποιότητας και επιδόσεων εξαρτήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απροβλημάτιστη τροφοδοσία των επεξεργαστών ακόμα και κάτω από συνθήκες υψηλού φόρτου. Μάλιστα οι μητρικές διαθέτουν και διακόπτες LN2, slow mode διακόπτες για λειτουργία σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, υποδοχές για ανεμιστήρες πολλών αμπέρ και σημεία Probelt για έλεγχο των ρευμάτων με πολύμετρο.

     

    Ιδιαίτερη προσοχή έχει δώσει η ASUS και στον τομέα της ψύξης των εξαρτημάτων των μητρικών. Πέρα από το ενσωματωμένο ειδικό λογισμικό για την αυτόματη ρύθμιση των συνδεδεμένων ανεμιστήρων, με βάση τις θερμοκρασίες κρίσιμων εξαρτημάτων όπως είναι η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής, οι μητρικές ενσωματώνουν και εξειδικευμένα χαρακτηριστικά περιλαμβανομένων σύνδεσμο για custom monoblocks με ενσωματωμένα κυκλώματα ανίχνευσης διαρροών, αισθητήρες θερμοκρασίας και ροής ψυκτικού και υποδοχές ανεμιστήρων προρυθμισμένων για αντλίες.Επιπλέον στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το Fan Extension II για επιπλέον έξι ανεμιστήρες και τρεις αισθητήρες θερμοκρασίας, πέραν αυτών που υποστηρίζουν οι μητρικές. Προφανώς δεν θα μπορούσε να λείπουν και τα σχετικά συστήματα παθητικής ψύξης για τα αποθηκευτικά μέσα M.2 που μπορούν να φιλοξενήσουν οι δύο μητρικές.

     

    ASUS Rampage.jpg

     

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, στην Zenith Extreme Alpha έχουμε τέσσερις υποδοχές PCIe x16 από την CPU, οι οποίες λειτουργούν ως x16 / x8 / x16 / x8, ενώ στην περίπτωση της Rampage VI Extreme Omega έχουμε τρεις υποδοχές που συνδέονται στον κεντρικό επεξεργαστή, οι οποίες λειτουργούν ως x16 / x8 / x8, λόγω των λιγότερων PCIe lanes των Core X επεξεργαστών. Υποστηρίζονται έως και τρεις NVMe SSDs απευθείας στην CPU μέσω native M.2 slots. Στην περίπτωση της Omega προσφέρεται η δυνατότητα εναλλαγής της μίας M.2 με μια U.2, συμβατή με μονάδες NVMe 2,5 ιντσών, όπως η σειρά Intel Optane SSD 900P. Διαθέτει επίσης μια ακόμα υποδοχή M.2 PCIe x4 που είναι συνδεδεμένη στο X299 chipset. Στον τομέα της μνήμης έχουμε υποστήριξη quad channel για έως και 128GB RAM τύπου DDR4. Χάρη στην τεχνολογία Optimem II, στην Rampage VI Extreme Omega, σύμφωνα με την ASUS επιτρέπονται ταχύτητες DDR4 πάνω από τα 4266MHz.

     

    ASUS Zenith.jpg


    Στον τομέα της διασύνδεσης έχουμε την ενσωμάτωση του ελεγκτή Aquantia 10G Ethernet για κορυφαίες επιδόσεις, καθώς και δεύτερο ελεγκτή Intel Gigabit Ethernet, αλλά και 802.11ac WiFi με 2x2 MU-MIMO. Επιπλέον χάρη στο λογισμικό ROG GameFirst V δίνεται προτεραιότητα στα πακέτα δεδομένων των παιχνιδιών, τόσο στην περίπτωση των ενσύρματων, όσο και για την περίπτωση των ασύρματων συνδέσεων, επιτρέποντας το απρόσκοπτο διαδικτυακό παιχνίδι. Στον τομέα του ήχου η ASUS ενσωματώνει το SupremeFX S1220 με ESS Saber DAC υψηλών προδιαγραφών προσφέροντας κορυφαίο ήχο, με χαμηλή παραμόρφωση και θόρυβο. Οι υποδοχές ακουστικών ανιχνεύουν την αντίσταση και ρυθμίζονται αυτόματα για την βέλτιστη ποιότητα ήχου.

    ROG Zenith Extreme Alpha ROG Rampage VI Extreme Omega
    CPU Socket AMD Socket TR4 Intel LGA 2066
    Chipset AMD X399 Intel X299
    Form factor EATX EATX
    Memory 8 x DDR4 (Max 128GB)
    Up to DDR4-3600+ (OC)
    8 x DDR4 (Max 128GB)
    Up to DDR4-4266+ (OC)
    Multi-GPU 3-way SLI/3-way CFX 3-way SLI/3-way CFX
    PCIe slots 4 x PCIe 3.0 x16 (x16/x8/x16/x8)
    1 x PCIe 3.0 x16 (x4)
    3 x PCIe 3.0 x16 (x16, x16/x16, x16/x8/x8) *44-lane CPU
    1 x PCIe 3.0 x16 (x4)
    SATA 6Gbps 8 6
    M.2 2 x M.2 2242~22110 (PCIe and SATA)
    1 x M.2 2242-2280 (PCIe)
    3 x M.2 2242~22110 (PCIe and SATA)
    1 x M.2 2242-2280 (PCIe)
    USB 3.1 Gen 2 1 x front
    1 x Type-C
    3 x Type-A
    1 x front
    1 x Type-C
    1 x Type-A
    USB 3.1 Gen 1 12 14
    Networking Intel I211-AT 1G Ethernet
    Aquantia AQC-107 10G Ethernet
    Intel I219-V 1G Ethernet
    Aquantia AQC-107 10G Ethernet

     

    Οι δύο μητρικές δεν θα μπορούσαν να υπολείπονται αισθητικά, υιοθετώντας ιδέες από το κορυφαίο μοντέλο ROG Dominus, όπως το ανοδιωμένο αλουμινένιο κάλυμμα. Υποστήριξη για πλήθος strip headers, τόσο standard όσο και addressable δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως και υποστήριξη του ASUS Aura, για όποιον θέλει RGB φωτισμό. Αντιθέτως, για όποιον δεν συμπαθεί τα LEDs υπάρχει και το λεγόμενο Stealth mode, το οποίο απενεργοποιεί όλα τα LEDs, ακόμα και τα διαγνωστικά.

     

     

    ASUS Zenith 2.jpg

     

    ASUS Zenith 1.jpg

     

    Οι νέες μητρικές θα ξεκινήσουν να διατίθενται εντός του πρώτου τριμήνου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.