Jump to content



  • yanni
    yanni

    Thermaltake Engine 17. Μόλις 17 χιλιοστά ύψος, εξολοκλήρου από μέταλλο

    Η Thermaltake ανακοίνωσε μια νέα ψύκτρα η οποία είναι διαφορετική από τις άλλες. Πρόκειται για το μοντέλο Engine 17, το οποίο είναι κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από μέταλλο και με αυτό εννοούμε όχι μόνο το κυρίως σώμα της, αλλά και τον ανεμιστήρα της, ο οποίος είναι και αυτός κατασκευασμένος από μέταλλο. Με ύψος μόλις 17 χιλιοστά, μπορεί να ψύξει επεξεργαστές με TDP έως και 35W, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε ιδιαίτερα λεπτά κουτιά.

     

    Η Engine 17 αποτελεί ουσιαστικά ένα μικρότερο μοντέλο σε σχέση με την Engine 27 που είχε ανακοινώσει η Thermaltake πριν μερικά χρόνια. Όπως και η Engine 27, έτσι και η Engine 17 βασίζονται στην ιδέα των μηχανικών του Sandia National Laboratories, στο Νέο Μεξικό, όπου ο πλαστικός ανεμιστήρας έχει αντικατασταθεί από έναν μεταλλικό, προσθέτοντας έτσι μέταλλο στην κατασκευή και άρα αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιφάνεια της ψύκτρα που είναι σε θέση να απάγει θερμότητα. Για την μεταφορά της θερμότητας από την βάση της ψύκτρας και στον μεταλλικό ανεμιστήρα, χρησιμοποιείται ειδικό λιπαντικό υλικό που επιτρέπει την μεταφορά θερμότητας.

     

    Σε σχέση με την Engine 27, η Engine 17 είναι μικρότερη μόνο στο ύψος και κατ' επέκταση στο βάρος, έχοντας ύψος 17 χιλιοστά έναντι 27 χιλιοστών που έχει η Engine 27 και βάρος 205 γραμμάρια, έναντι 310 γραμμαρίων που είναι η Engine 27. Η διάμετρος της ψύκτρας παραμένει στα 91,5 χιλιοστά, με τον μεταλλικό ανεμιστήρα να έχει διάμετρο 60 χιλιοστά. Ο ανεμιστήρας περιστρέφεται μεταξύ 1500 και 2500 στροφών, με το μέγιστο επίπεδο θορύβου να βρίσκεται στα 23 dBA.

     

     

    Η Engine 17 είναι συμβατή μόνο με Intel LGA 115x sockets και όπως αναφέρθηκε και αρχικά, με επεξεργαστές οι οποίοι έχουν TDP έως και 35W. Ακόμα πάντως δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της, αν και θεωρητικά είναι άμεσα διαθέσιμη. Η Engine 27 πωλείται πάνω από τα 50 ευρώ στα περισσότερα Ελληνικά μαγαζιά.

     

    Thermaltake Engine 17 -1.jpg

     

    Thermaltake Engine 17 -2.jpg

     

    Thermaltake Engine 17 -3.jpg

     

    Thermaltake Engine 17 -5.jpg

     

    Thermaltake Engine 17 -4.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.