Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    To νέο AGESA 1.0.0.3ABBA της AMD φαίνεται να διορθώνει τα καταγεγραμμένα προβλήματα με τις boost συχνότητες των Ryzen 3η γενιάς

    H AMD βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο AGESA microcode που λύνει το πρόβλημα των boost συχνοτήτων των επεξεργαστών Ryzen 3ης γενιάς. Σύμφωνα με παράπονα αρκετών χρηστών, οι νέοι Ryzen δεν κατάφερναν να πιάσουν πάντα τις διαφημιζόμενες single thread boost συχνότητες και η AMD φρόντισε αμέσως να επιλύσει το όποιο ζήτημα υπήρχε.

     

    Συγκεκριμένα, το νέο AGESA 1.0.0.3ABBA έχει ήδη ξεκινήσει να διανέμεται στους κατασκευαστές μητρικών, προκειμένου να το ενσωματώσουν στα UEFI firmwares προς διάθεση στους τελικούς χρήστες. Μια τέτοια διανομή προς την MSI διέρρευσε στο ChipHell. Το γνωστό διαδικτυακό site Tom's Hardware δοκίμασε ένα από αυτά τα BIOS που ήταν συμβατό με την MSI MEG X570 Creator μητρική σε συνδυασμό με τους επεξεργαστές Ryzen 9 3900X και Ryzen 7 3700X.

     

    Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, παρατηρήθηκε ότι με το νέο AGESA ο 3700X έπιανε σε όλα τα σενάρια boost συχνότητα 4.40 GHz. Με το παλιότερο AGESA ο ίδιος επεξεργαστής έφτανε μέχρι τα 4.375 GHz. O Ryzen 9 3900X συμπεριφέρθηκε ελαφρώς διαφορετικά. Στις δοκιμές ο επεξεργαστής έφτασε σε κορυφές από 4.575 GHz μέχρι και 4.625GHz, παραπάνω δηλαδή από τις διαφημιζόμενες προδιαγραφές  (4.60 GHz). Σε άλλα όμως τεστ, π.χ. POV-Ray και CineBench, η boost συχνότητα έφτανε τα 4.250 GHz. 

     

    Συμπερασματικά, οι δοκιμές του Tom's Hardware, έδειξαν αύξηση των επιδόσεων των επεξεργαστών με το νέο microcode, το οποίο αλλάζει επίσης και το θερμικό κατώφλι (threshold) των επεξεργαστών.

     

    large.dNjdiuRkgIv9moIn.jpg  large.95e23ja1GMeqHaFH.jpg

     

    large.bvnmS9pk2ecV22dp.jpg  large.Og1FQ3OsYqbPBxyU.jpg

     

     

    large.GtqmfKVPlDDAtk0c.jpg

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.