Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    To Facebook αλλάζει σε HTML5 αντί του Flash σε όλα τα video

    Αυτή η αλλαγή είναι μία σημαντική στιγμή για την εταιρία η οποία ήδη είχε έτοιμο τον HTML5 video player εδώ και πέντε χρόνια αλλά ήταν διαθέσιμος μονο για iPhones και iPads, διατηρώντας το Flash για τους mobile browsers μια που είχαν καλύτερη απόδοση με το Flash παρά με το HTML5.

     

    Παρόλο που το HTML5 είναι πολλά υποσχόμενο για την αναπαραγωγή video, το Facebook ανέφερε μερικές προκλήσεις που εμπόδιζαν την εταιρία να κάνει την αλλαγή αυτή σε όλες τις πλατφόρμες.

     

    "Θεωρητικά όλοι οι browsers υποστηρίζουν HTML5 video. Αλλά στην πράξη είδαμε ότι πολλοί παλιοί browsers δεν είχαν καλή απόδοση όταν χρησιμοποιούσαν τον HTML5 player αντί του παλιού Flash player. Υπήρχαν λάθη, μεγαλύτεροι χρόνοι φορτώματος, και γενικά χειρότερη εμπειρία", δήλωσε ο Daiel Baulig. Και συνέχισε "Για αυτόν τον λόγο περιμέναμε μέχρι πρόσφατα για να κυκλοφορήσουμε τον HTML5 player για όλους τους browsers εξ ορισμού, εκτός από ένα μικρό ποσοστό".

     

    Φυσικά τα παιχνίδια στο Facebook θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν Flash. Η Adobe επίσης ανακοίνωσε την μετάβαση από τον Flash Player και ήδη έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου HTML5 video player. Η κίνηση αυτή έγινε μερικούς μήνες αφότου ο επικεφαλής ασφαλείας του Facebook ζήτησε από την Adobe να δώσει οριστικό τέλος στο Flash. Επίσης μεγαλύτεροι χρόνοι φορτώματος, δυσκολία στη συλλογή στατιστικών στοιχείων, και διάφορα προβλήματα στους browsers, ήταν ακόμα μερικοί λόγοι οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για αυτήν την καθυστέρηση.

     

    Ο Baulig σημείωσε ότι "κατά μέσο όρο η σελίδα του Facebook χρειάζεται ελάχιστα λίγο παραπάνω χρόνο για να φορτώσει αλλά με μερικές βελτιώσεις που κάναμε τελικά είμαστε ευχαριστημένοι με τον HTML5 player".


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.