Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    To USB 4.0 έρχεται το 2020

    Σαν να μην έφτανε το μπέρδεμα που προκύπτει με τις ονομασίες για τα πρωτόκολλα USB 3.0, 3.1, 3.2 με τις προσθήκες gen 1, gen 2 κτλ., το USB Promoter Group ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης των προδιαγραφών για το USB 4.0, για το οποίο θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις πρώτες υλοποιήσεις στα τέλη του 2020. 

     

    Οι προδιαγραφή για το USB 4.0 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκδοση 0.7 και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η τελική της μορφή. Το USB 4.0 βασίζεται στο Thunderbolt 3.0 της Intel και θα επιτυγχάνει διαμεταγωγή μέχρι 40Gbits/sec.

     

    Πρόκειται ουσιαστικά για διπλασιασμό της μέγιστης διαμεταγωγής που επιτυγχάνεται σήμερα (20Gbits/sec USB 3.2 2x2) και το USB Promoter Group θεωρεί ότι οι αλλαγές είναι τόσο σημαντικές που βρίσκεται υπό σκέψη η δημιουργία ενός νέου logo για τη νέα υλοποίηση. Φυσικά το νέο πρότυπο θα είναι προς τα πίσω συμβατό με τις υφιστάμενες υλοποιήσεις.

     

    usb4-spec.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.