Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    To USB4 πρόκειται να γίνει ο βασιλιάς της διασύνδεσης PC-περιφερειακών με ταχύτητες 80Gbps

    Η προδιαγραφή USB4 όλο και βελτιώνεται με κάθε νέα ανακοίνωση από την Video Electronics Standards Association (VESA), πριν τελικά υιοθετηθεί από τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών. Η τελευταία ενημέρωση για την τυποποίηση της προδιαγραφής φέρνει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και κυρίως την ενσωμάτωση στο USB4 της προδιαγραφής DisplayPort Alt Mode 2.0.

     

    Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, το USB4 συνεχίζει τη χρήση της διεπαφής USB Type-C που ήδη αξιοποιείται από πολλούς κατασκευαστές, όχι μόνο από Thunderbolt 3 περιφερειακά, αλλά και σχεδόν από όλες τις Android συσκευές που έχουν ανακοινωθεί τα τελευταία 2 χρόνια. Το Alt Mode 2.0 επιτρέπει στη διεπαφή USB-C να μεταφέρει DisplayPort δεδομένα εικόνας, διαμέσου 4 αγωγών δεδομένων με downstream 80Gbps! Μέχρι πρόσφατα το USB4 μπορούσε να πετύχει έως 40Gbps upstream/downstream, αλλά με το Alt Mode 2.0 αυτά συνδυάζονται σε μία αμφίδρομη σύνδεση 80Gbps.

     

    large.Selection_002.jpg

     

    Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι με την προσθήκη της δυνατότητας διασύνδεσης DisplayPort 2.0, το USB4 μπορεί να υιοθετηθεί σαν ο ένας και μοναδικός τρόπος διασύνδεσης όλων των περιφερειακών συσκευών! Το USB-C ήδη είναι δημοφιλές και τείνει να καθιερωθεί σε κάθε mobile συσκευή, από κινητά έως και laptops. Με τις νέες αναβαθμίσεις, μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για κάθε χρήση docking, gaming, AR/VR HMDs και επαγγελματικές HDR οθόνες, καθώς συνδυάζει 80 Gbps διαμεταγωγής δεδομένων εικόνας και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του DisplayPort 2.0, διαμέσου μεταφοράς δεδομένων USB data και παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

     

    Το DisplayPort Alt Mode 2.0 μπορεί να διαχειριστεί έως 16K (15360x8460) 60Hz video (30 bpp 4:4:4 HDR) ή δύο 8K οθόνες στα 120Ηz διαμέσου USB4 ή τρεις 10Κ οθόνες 60Hz.

     

    Η VESA δηλώνει ότι οι πρώτες συσκευές με αυτές τις προδιαγραφές θα εμφανιστούν στην αγορά το 2021.

    Έγινε επεξεργασία από acct


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.