Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    To YouTube φιμώνει τους «αντιεμβολιαστές»

    Σοβαρότατα ηθικά, επιστημονικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.ά. ζητήματα δημιουργεί η απόφαση της δημοφιλέστατης πλατφόρμας περιεχομένου YouTube να επεκτείνει το ήδη υπάρχον καθεστώς λογοκρισίας σχετικά με όσους διαφωνούν με την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων για την πανδημία covid-19, αλλά και άλλων εμβολίων.

     

    Το YouTube απέσυρε τις διαφημίσεις από αντιεμβολιαστικό περιεχόμενο το 2019 και δήλωσε, τον Οκτώβριο του 2020, ότι θα αφαιρέσει οποιοδήποτε υλικό «προωθούσε παραπληροφόρηση» σχετικά με τα εμβόλια COVID-19. Η νέα πολιτική επεκτείνεται για να αποκλείσει την «παραπληροφόρηση» γύρω από άλλα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου γρίπης, του εμβολίου HPV και των εμβολίων ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR).

     

    Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις: Το YouTube θα εξακολουθεί να επιτρέπει βίντεο που περιλαμβάνουν άτομα που μοιράζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες με τον εμβολιασμό. Θα καταργήσει αυτό το περιεχόμενο, εάν τα κανάλια στα οποία βρίσκονται «επιδεικνύουν ένα μοτίβο προώθησης παραπληροφόρησης για το εμβόλιο». Οι οδηγίες λένε ότι «η πλατφόρμα θα επιτρέψει βίντεο με πληροφορίες που παραβιάζουν την πολιτική, εάν αυτό το βίντεο περιλαμβάνει περιεχόμενο, όπως δηλώσεις ειδικών γιατρών και εμπειρογνωμόνων».

     

    Μαζί με τη νέα πολιτική, το YouTube τερματίζει επίσης τα κανάλια γνωστών «αντιεμβολιαστών», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του YouTube στο The Verge.  Ο Robert F. Kennedy Jr., ο Joseph Mercola, το Ταμείο υπέρ της Προστασίας της Υγείας των Παιδιών, η Erin Elizabeth και η Sherri Tenpenny έχουν ήδη διαγραφεί. Τα κανάλια για δύο άλλα γνωστά πρόσωπα, τον Rashid Bhuttar και τους Ty και Charlene Bollinger, τερματίστηκαν πριν από μερικούς μήνες, είπε ο εκπρόσωπος.

     

    Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον ιστότοπο του Mercola ανέφερε σε δήλωση: «Είμαστε ενωμένοι σε όλο τον κόσμο, δεν θα ζούμε με φόβο, θα σταθούμε μαζί και θα αποκαταστήσουμε τις ελευθερίες μας».

     

    Ο Κένεντι ανέφερε σε δήλωσή του: «Δεν υπάρχει περίπτωση στην ιστορία που η λογοκρισία και το απόρρητο να έχουν προωθήσει τη δημοκρατία ή τη δημόσια υγεία».

     

    Η Ρωσία χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «πρωτοφανή επίθεση κατά της πληροφόρησης» και απείλησε να αποκλείσει το YouTube.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.