Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ubuntu, SUSE και Fedora έρχονται στο Windows Store

    Η Microsoft είχε ξαφνιάσει πολλούς πέρσι, δίνοντας την δυνατότητα να φορτώσει κάποιος ένα Linux subsystem στα Windows 10 και να τρέξει εφαρμογές Linux χρησιμοποιώντας ένα bash terminal. Η δυνατότητα αυτή απευθύνεται κυρίως σε δημιουργούς λογισμικού που θα επιθυμούν να δουλέψουν σε Windows 10, αλλά να μπορούν ταυτόχρονα να τρέξουν κάποια command line Linux tools χωρίς ανάγκη δεύτερου μηχανήματος ή να πρέπει να κάνουν reboot ή να στήσουν ένα virtual machine.

     

    Πέρσι η Microsoft πρόσφερε υποστήριξη σε λογισμικό που ήταν σχεδιασμένο για το Ubuntu. Φέτος έρχεται να προσφέρει υποστήριξη και για SUSE και Fedora σε συνεργασία με τις εταιρίες πίσω από αυτές τις διανομές και μάλιστα να καταστήσει την όλη διαδικασία εξαιρετικά απλή, μέσω του Windows Store. Όποιος ενδιαφέρεται λοιπόν, θα μπορεί να κατεβάσει την διανομή της επιλογής του κατευθείαν από το Windows Store. Ακόμα περισσότερο θα μπορεί να κατεβάσει και τις τρεις και να τρέξει πολλαπλές διανομές Linux ταυτόχρονα μέσα στα Windows 10.   

     

    59161774a6095_LinuxdistrosonWindows.jpg

     

    Η Microsoft ακόμα δεν παρέχει υποστήριξη για εφαρμογές Linux που χρειάζονται γραφικό περιβάλλον, αλλά έχει αποκαλύψει νέες βελτιώσει για το Windows Subsystem for Linux (WSL), στις οποίες περιλαμβάνονται υψηλότερες επιδόσεις, η δυνατότητα εγκατάστασης μιας διανομής σε δευτερεύον αποθηκευτικό μέσο, η δυνατότητα να εκκινήσει κάποιος εφαρμογές Windows μέσω του bash terminal, αλλά και η δυνατότητα να εκκινήσει αντίστοιχα Linux εφαρμογές μέσω του Windows PowerShell. Οι δυνατότητες αυτές αναμένονται σε κάποια μελλοντική Insiders Build.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.