Jump to content


  • UltraB
    UltraB

    Ανακοινώθηκαν τα Samsung Galaxy S9 και S9+ με έμφαση στην φωτογραφία

    Η Samsung μέσα από το Samsung Unpacked 2018, μας παρουσίασε όπως μας έχει συνηθίσει τις δύο νέες της ναυαρχίδες. Τα νέα Samsung Galaxy S9 και S9+ στην έκθεση Mobile World Congress 2018.

     

    Τα δύο νέα flagship της Samsung έρχονται με ολοκαίνουργιο hardware σε σχεδόν όλους τους τομείς αλλά με τον ίδιο σχεδιασμό που έχουμε συναντήσει σε προηγούμενα μοντέλα της. Τόσο το Samsung Galaxy S9 όσο και το S9 +, διατηρούν τον γνωστό σχεδιασμό από γυαλί και στις δύο όψεις τους, μπροστά - πίσω, με αδιάβροχη προστασία, πλαίσιο αλουμινίου και τις συνηθισμένες πλέον καμπύλες της Samsung στα πλαϊνά άκρα των γυαλιών τους. Με την Samsung αυτή τη φορά όμως να έχει "καθαρίσει" λίγο τις  πλευρές πάνω από την οθόνη με αποτέλεσμα και τα δύο τηλέφωνα να έχουν σημαντικά μικρότερα bezel από τους αντίστοιχους προκατόχους τους.

     

    5a930b5b1255e_2_SamsungGalaxyS9.jpg

     

    Οι πιο ουσιαστικές αλλαγές στον σχεδιασμό περιλαμβάνουν έναν καλύτερα κρυμμένο ανιχνευτή ίριδας, έναν πιο κατάλληλα τοποθετημένο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων και μια νέα γρίλια για το κάτω ηχείο.

     

     

    Οι οθόνες Infinity Super AMOLED της ήρθαν για να μείνουν καθώς της συναντάμε για άλλη μια φορά και με τις δύο από αυτές να έρχονται με ανάλυση Quad HD. Το Galaxy S9 εφοδιάζει μια μεγάλη οθόνη 5,8 ιντσών, ενώ το Galaxy S9+ μια των 6,2 ιντσών, όπως και πέρυσι, με την Samsung να υπόσχεται ακόμη βαθύτερα μαύρα από ότι πριν - με ότι αυτό σημαίνει για μια OLED οθόνη δεδομένου του εκπληκτικού μαύρου χρώματος που είναι δυνατόν να προβάλουν.

     

    5a933b5de529d_2_SamsungGalaxyS9Specs.jpg

     

    Και τα δύο τηλέφωνα θα "τρέχουν" με τον τελευταίο Exynos 9810 παντού εκτός από τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα.

    Το νέο SoC εξοπλίζεται από έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή με ένα κουαρτέτο πυρήνων Mongoose τρίτης γενιάς στα 2.8GHz και ένα κουαρτέτο Cortex0A55 χρονισμένο στα 1.7GHz. Όσο αφορά την κάρτα γραφικών αυτή είναι μια 18 πυρήνων Mali-G72 GPU.

     

    Οι μνήμες RAM (για την έκδοση με τον Exynos) ανέρχονται στα 4GB για το S9 ή 6GB για το S9+ αντίστοιχα.

     

    Για τις υπόλοιπες αγορές που δεν θα διατίθεται η έκδοση με τον Exynos 9810, ο αντικαταστάτης θα είναι το τελευταίο chipset της Qualcomm, το Snapdragon 845 όπου διαθέτει τον οκταπύρηνο Kryo 385 και την Adreno 630 για κάρτα γραφικών. Εδώ όμως, τόσο στο S9, όσο και στο S9+ η RAM θα είναι των 4GB.

     

    Samsung Galaxy S9+
    5a9320d23de3e_2_SamsungGalaxyS9PlusCoral 5a9320d2de970_2_SamsungGalaxyS9PlusLilac 5a9320d36df5b_2_SamsungGalaxyS9PlusTitan

     

    Το δυνατό χαρτί των φετινών Galaxy είναι η κάμερα που είχαμε ακούσει τόσες φήμες και μη μέχρι τώρα.

    Η κύρια κάμερα και στα δύο τηλέφωνα θα είναι 12MP αλλά πλέον προσφέρετε η δυνατότητα μεταβλητού διαφράγματος με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε f/1.5 και f/2.4. Εφοδιάζεται επίσης με οπτικό σταθεροποιητή και αυτόματη εστίαση dual-pixel δύο φάσεων. Δυστυχώς, το φλας LED παραμένει μοναδικό (όχι δύο τόνων) και φέτος.

     

    Άξιο αναφοράς το γεγονός πως το f/1.5 είναι ρεκόρ διαφράγματος για κινητά τηλέφωνα, με το δεύτερο να είναι το LG V30 με f/1.6. 

     

    Όσο αφορά την selfie camera δανείζονται αυτή από το S8, δηλαδή μια των 8MP με φακό f/1,7 και αυτόματη εστίαση.

     

    Το Galaxy S9+ αποκτά αποκλειστικά μια δευτερεύουσα κάμερα - τηλεφακό που και αυτή είναι δανεισμένη από το Note8.

    Για όσους δε γνωρίζουν είναι ένας αισθητήρας 12MP με φακό f/2,4, OIS και dual pixel AF.

     

    Και τα δύο smartphones υποστηρίζουν 4K βίντεο στα 60fps που καταγράφονται στη νέα μορφή HEVC, καθώς και "Super Slo-mo” καταγραφή video στα 960fps και σε ανάλυση 720P και τα πιο πρόσφατα Smartphones της Sony.  Μία σημαντική διαφορά μεταξύ των smartphones της Sony και του Galaxy S9 είναι η αυτόματη ανίχνευση συμβάντων - no more hit and misse των πολύτιμων στιγμών μας.

    5a933b5cf0c20_2_SamsungGalaxyS9Camera.jp

     

    Το δίδυμο της σειράς S9 τρέχει Android Oreo με το τελευταίο Grace UX. Υπάρχει επίσης υποστήριξη των AR Emojis, βελτιωμένη ασφάλεια KNOX και  ευφυής σάρωση χρησιμοποιώντας το σαρωτή ίριδας και το face recognition ξεκλείδωμα.

     

    Και τα δύο μοντέλα έρχονται με AKG by Harman stereo ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos, τα οποία η Samsung ισχυρίζεται πως είναι 40% πιο ισχυρά από το ηχείο του S8!

     

    Samsung Galaxy S9
    5a93217d430a1_2_SamsungGalaxyS9CoralBlue 5a93217e0b8d9_2_SamsungGalaxyS9LilacPurp 5a93217e8c1a2_2_SamsungGalaxyS9Titanium.

     

    Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια αναβάθμιση στις μπαταρίες των Galaxy S9 και S9+ που θα είναι οι ίδιες με αυτές των S8 και S8 +.

     

    Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ θα ξεκινήσουν να κάνουν την εμφάνιση τους τον επόμενο μήνα στα χρώματα Midnight Black, Coral Blue, Titanium Gray, και Lilac Purple με τις επίσημες τιμές λιανικής στην Ελλάδα να διαμορφώνονται στα €879 για το Galaxy S9 και στα €979 για το Galaxy S9+.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.