Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    O αναμενόμενος Ryzen 5 5600H "Cezanne" διαλύει σε benchmarks τους αντίστοιχους "Renoir", σε single και multi core απόδοση

    H κυκλοφορία των επόμενης γενιάς επεξεργαστών της AMD για laptop είναι προ των πυλών, με την ανακοίνωση να αναμένεται σε λίγες μέρες, σε εικονική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη CES 2021. Η σειρά Cezanne βασίζεται στην αρχιτεκτονική Zen 3 της AMD, που φέρνει πολλές βελτιώσεις στο IPC, μαζί με καλύτερη κλιμάκωση χρονισμών χάρη στον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό αρχιτεκτονικής. Βασιζόμενοι σε μια υποβολή στη βάση δεδομένων του GeekBench 5, μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για τις επιδόσεις που θα φέρουν στο τραπέζι οι νέοι Cezanne. To σύστημα της δοκιμής ήταν ένα Xiaomi Mi Notebook με τον Ryzen 5 5600H σε συνδυασμό με 16GB RAM.


    AMD Ryzen 5 5600H είναι ένας επεξεργαστής έξι πυρήνων, με δώδεκα νήματα επεξεργασίας. Στη δοκιμή single-core, ο 5600H σημείωσε 1372 πόντους, ενώ το αποτέλεσμα απόδοσης multi-core έφτασε τους 5713 πόντους. Αν συγκρίνουμε αυτά τα αποτελέσματα με τον αντίστοιχο "Renoir" (Zen 2), Ryzen 5 4600H, ο 5600Η είναι περίπου 37% ταχύτερος σε single-core και περίπου 14% πιο γρήγορος σε multi-core. Περιμένουμε την ανακοίνωση για να δούμε την πλήρη σειρά AMD Cezanne καθώς και τις σχεδιαστικές νίκες που θα καταφέρει να πετύχει η AMD, καθώς χωρίς laptop από τους γνωστούς κατασκευαστές είναι αδύνατον να αποκτήσουμε έναν τέτοιο επεξεργαστή.

     

    large.ZyWjsypMDtPnTxGt.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.