Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    O διευθύνων σύμβουλος της Intel υπόσχεται δυναμική επιστροφή της εταιρείας στην κορυφή

    Η Intel επιστρέφει στον κλάδο των καρτών γραφικών με μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία, που θα μπορούσε να πλήξει το κύρος της εταιρείας σε περίπτωση που δεν πετύχουν όσα υπόσχονται. Η εταιρεία προσπαθεί σκληρά επί σειρά ετών να ανταγωνιστεί την AMD και την αρχιτεκτονική επεξεργαστών ZEN και ίσως ήρθε η στιγμή η Intel να ξαναβρεθεί στην κορυφή με τις επερχόμενες τεχνολογίες Alder Lake (CPU) και ARC Xe-HPG alchemist (GPU).

     

     

    Γνωρίζουμε ότι η νέα αρχιτεκτονική Xe GPU της Intel θα τροφοδοτήσει την κάρτα γραφικών ARC Alchemist Xe-HPG, το 2022, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, βάζει τον πήχη ψηλά δηλώνοντας ότι η εταιρεία θα ανταγωνιστεί την NVIDIA, σε συνέντευξη με τον Pierre Ferragu.

     

    Ο Ferragu ρώτησε αν θα υπάρξει μια "στιγμή Zen για την Intel" και ο Gelsinger απάντησε:

     

    "Έχουμε πολλά πράγματα εδώ [...] Αναπτύσσουμε την ετερογενή αρχιτεκτονική που είναι μέρος της αρχιτεκτονικής Alder Lake, όπου έχουμε μεγάλους και μικρούς πυρήνες, ξέρετε ότι η AMD έχει μόνο έναν. Θα έχουμε υψηλότερο απόδοση και μια πιο ενεργειακά αποδοτική έκδοση του πυρήνα, αρκετά συναρπαστική, έχουμε την αρχιτεκτονική μας δικιάς μας GPU με την οποία θα αρχίσουμε να είμαστε σε θέση να ασκήσουμε πραγματικά πίεση στη NVIDIA για πρώτη φορά πάντα".

     

    Ο Gelsinger συνέχισε: «Και πιστέψτε με, έχουμε αρκετές τεχνολογίες που ετοιμάζονται στα εργαστήριά μας για τις οποίες ανυπομονούμε να μιλήσουμε στους ανθρώπους και που πιστεύουμε ότι είναι ένα αρκετά δραματικό βήμα προόδου και πολύ πιο πέρα από οτιδήποτε έχει συζητηθεί ακόμα.  Μερικές από αυτές τις τεχνολογίες μπορεί να μην συζητηθούν ακόμα για 1-2 χρόνια, αλλά να  ξέρετε ότι ο κομπιουτεράκιας (geek) επέστρεψε».

     

    Ο Gelsinger σχολίασε επίσης για την AMD,  λέγοντας: "Για την απειλή AMD, γνωρίζετε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε καλύτερα προϊόντα, τελεία και παύλα! Θα φτιάξουμε λοιπόν καλύτερα προϊόντα και ξέρουμε ότι για μια περίοδο πάσχαμε ως προς την εκτέλεση. Από 'δω και στο εξής θα εκτελέσουμε, θα εκτελέσουμε, θα εκτελέσουμε!"


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.