Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    O CEO της Intel τοποθετείται για τους επεξεργαστές που προγραμματίζει να κυκλοφορήσει η Nvidia

    Η NVIDIA ανακοίνωσε πρόσφατα τον πρώτο αυτόνομο επεξεργαστή "Grace" της εταιρείας που θα βγει ως προϊόν το 2023. Η NVIDIA έχει σχεδιάσει τον Grace με Arm ISA, πιθανότατα ARM v9, για να αντιπροσωπεύει έναν νέο τρόπο κατασκευής κέντρων δεδομένων και να παρέχει ένα εντελώς νέο επίπεδο HPC και απόδοση AI. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός για τους επεξεργαστές σε ένα κέντρο δεδομένων θεωρείται μία από τις πιο δύσκολες αγορές. Συνήθως, η αγορά είναι ένα δυοπώλιο μεταξύ της Intel και της AMD, οι οποίες παρέχουν επεξεργαστές x86 σε προμηθευτές διακομιστών. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν λίγα Arm CPUs που κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο των δεδομένων, ωστόσο, η NVIDIA στοχεύει να προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις και να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

     

    Ως αυτοανακηρυγμένος ηγέτης στο AI, η Intel θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τη NVIDIA τα επόμενα χρόνια. Σε μια συνέντευξη στο Fortune, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, μίλησε για την NVIDIA και τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία βλέπει τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο. Ο κ. Gelsinger ισχυρίζεται ότι η Intel είναι ηγέτης σε επεξεργαστές που διαθέτουν επιτάχυνση AI ενσωματωμένη στο chip και ότι δεν παίζουν άμυνα, αλλά μάλλον επίθεση κατά της NVIDIA. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.