Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    O Linus Sebastian του LTT ζητάει δημόσια συγγνώμη για την άδικη κριτική του στον Tim Sweeney σχετικά με τις δυνατότητες του συστήματος SSD του PS5

    O Linus Sebastian του LTT πρόσφατα άσκησε έντονη κριτική στον Tim Sweeney (αφεντικό της Epic), ο οποίος εκθείασε τις δυνατότητες του συστήματος SSD του PS5. Ο Tim Sweeney είναι θιασώτης του συστήματος SSD του PS5 και το χαρακτήρισε "god-tier". Δήλωσε, επίσης, ότι ο SSD που θα βρίσκεται στο PS5 ξεπερνά κατά πολύ τους κορυφαίους SSD που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για PC προσφέροντας τις καλύτερες επιδόσεις στην κλάση του.

     

    large.Untitled1.jpg

     

    Όπως πολλοί PC gamers, έτσι και ο Linus αμφισβήτησε αυτές τις δηλώσεις  κάνοντας διάφορα σχόλια και (σ.σ. εκπροσωπώντας την "PC Master Race") επέδειξε σε video του καναλιού του λύσεις SSD που ήδη ξεπερνούν κατά πολύ τις ταχύτητες που επιτυγχάνονται από τη λύση SSD του PS5.

     

    Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική από αυτό που πίστευε ο Linus. Όπως πολλοί μελετητές του θέματος αυτού, ο Linus, δυστυχώς σε δεύτερο χρόνο, είδε την παρουσίαση εις βάθος του συστήματος SSD του PS5.

     

     

    Από αυτή την παρουσίαση προκύπτει ότι τα πραγματικά οφέλη της χρήσης SSD για το PS5 δεν προκύπτουν μόνο από τις (διαφημιζόμενες) ταχύτητες σειριακής ανάγνωσης ενός SSDΤο PS5 καταφέρνει και εξαλείφει τα ενδιάμεσα bottlenecks που είναι τα πλέον σημαντικά για την εμπειρία παιχνιδιού του χρήστη, κάτι που στο PC αυτή τη στιγμή δεν υλοποιείται με κάποιου είδους hardware.

     

    large.73005_233_linus-apologizes-to-epic-boss-over-playstation-5-ssd-remarks_full.png

     

    large.73005_511_linus-apologizes-to-epic-boss-over-playstation-5-ssd-remarks_full.png

     

    large.73005_1_linus-apologizes-to-epic-boss-over-playstation-5-ssd-remarks_full.png

     

    To PS5 χρησιμοποιεί έναν 12-channel memory controller που θα επιτρέπει την άμεση και αστραπιαία πρόσβαση στα δεδομένα του SSD μέσω ενός ιδιαίτερου streaming που θα γίνεται απευθείας σε ένα εξειδικευμένο I/O block που είναι ενσωματωμένο στο SoC του PS5. Στη συνέχεια αυτά τα δεδομένα θα φορτώνονται στην 16GB GDDR6 RAM, ώστε να είναι διαθέσιμα στα CPU και GPU. Επίσης το λογισμικό ελέγχου θα είναι εξειδικευμένο και έτσι παρακάμπτονται οι περιορισμοί που υπάρχουν σε λειτουργικά συστήματα γενικής χρήσης, όπως τα Windows 10. Αντίθετα με τα Windows 10, το λειτουργικό σύστημα του PS5 είναι κατασκευασμένο για το συγκεκριμένο υλικό, με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των υποσυστημάτων, όπως ακριβώς επιθυμεί ο κατασκευαστής.

     

    Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Linus εξέδωσε τη δημόσια συγγνώμη του στο video που ακολουθεί:

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.