Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    O Microsoft Edge θα υποστηρίζει την τεχνολογία WebM της Google

    Στην νέα μεγάλη ενημέρωση των Windows 10, με το επίσημο πια όνομα "Windows 10 Anniversary Update", θα υπάρχουν πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι η υποστήριξη της τεχνολογίας video WebM της Google αλλά και οι επεκτάσεις για τον Edge browser της Micorosft.

     

    Οι WebM ,  VP9 και οι Opus codecs είναι τεχνολογίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για να αναπαραγάγουν video online, αλλά χωρίς να βαραίνουν τον υπολογιστή μας. Αυτή η τεχνολογία ήδη χρησιμοποιείται από το YouTube αλλά και από άλλες ιστοσελίδες και είναι ένα απαραίτητο κομμάτι μίας ευχάριστης και απρόσκοπτης εμπειρίας πλοήγησης σε αυτές τις ιστοσελίδες.  Για αυτό τον λόγο πολλοί χρήστες ζητούσαν ανυπόμονα από τη Microsoft να προσθέσει υποστήριξη για αυτά τα πρότυπα.


    Αρχικά υποστήριξη για το WebM, VP9 και το Opus είχε ανακοινωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά δεν ολοκληρωθεί από τη Microsoft. Στις τελευταίες εκδόσεις του Edge (από την έκδοση 14.14291 και μετά ) όμως, οι οποίες κυκλοφόρησαν με τις δοκιμαστικές εκδόσεις της νέας ενημέρωσης Redstone για τα Windows 10,  υπάρχει η υποστήριξη αυτή αλλά πρέπει ο χρήστης να την ενεργοποιήσει χειροκίνητα.

     

     Αξίζει να σημειώσουμε ότι υποστήριξη για το VP9 video codec έχουν μόνο οι εκδόσεις για desktop αφού ακόμα υπάρχουν θέματα με την κατανάλωση μπαταρίας στις φορητές συσκευές. Δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό αν η εταιρία θα παρέχει υποστήριξη για το VP9 στα Windows 10 Mobile.

     

    Πηγή : neowin

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.