Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    O Samsung Exynos 980 είναι το πρώτο στον κόσμο chip στα 8nm με υποστήριξη 5G και 108MP αισθητήρα φωτογραφίας

    H Samsung αποκάλυψε τον επόμενης γενιάς Exynos 980, το πρώτο chip στον κόσμο κατασκευασμένο στα 8nm με ενσωματωμένο 5G modem και υποστήριξη αισθητήρα φωτογραφίας 108MP.

     

    Ο νέος Exynos 980 υποστηρίζει 4G LTE ταχύτητες, αλλά το 5G modem του εντυπωσιάζει καθώς μπορεί να πετύχει ταχύτητες μέχρι 2,55Gbps download που σημαίνει πάνω από 250ΜΒ/s. Ενσωματώνεται επίσης η υποστήριξη WiFi 6.

     

    Ο Exynos 980 αποτελείται από 2x Cortex-A77 CPU πυρήνες και 6 x Cortex-A55 chips που συνοδεύονται από το Mali-G76 GPU, αρμόδιο για τα γραφικά και για τις εφαρμογές ενισχυμένης πραγματικότητας. Η Samsung προσθέτει στο πακέτο και τη δικιά της NPU (Neural Processing Unit) για την τοπική επιτάχυνση των διεργασιών τεχνητής νοημοσύνης, αντί της συνήθους επεξεργασίας τέτοιων διεργασιών στο cloud. 

     

    Τέλος, εντυπωσιάζει η μονάδα επεξεργασίας εικόνας που υποστηρίζει 108 εκατομμύρια pixel, 5 ανεξάρτητους αισθητήρες και ταυτόχρονη επεξεργασία των δεδομένων τριών εξ αυτών.

     

    Ο Εxynos 980 αναμένεται στις ναυαρχίδες της Samsung που θα παρουσιαστούν εντός του 2020, όπως τα Galaxy S11, Galaxy Note 11 και Galaxy Fold 2.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.