Jump to content



  • yanni
    yanni

    PowerColor Devil 13 Dual Core R9 390, dual GPU τέρας με 16GB μνήμης

    .
    Η νέα κάρτα αποτελεί ουσιαστικά τον διάδοχο της προηγούμενης έκδοσης της Devil 13, η οποία φιλοξενούσε δύο πυρήνες Hawaii XT, τους ίδιους που υπάρχουν στις R9 290X και οι οποίοι διαθέτουν 2816 stream processors. Αυτή την φορά όμως η TUL επέλεξε να χρησιμοποιήσει πυρήνες Granada Pro με 2560 stream processors αρχιτεκτονικής GCN 1.1, τους ίδιους πυρήνες που βρίσκουμε στις R9 390 και όχι τους Granada XT που βρίσκουμε στις R9 390X. Η συχνότητα λειτουργίας των GPUs είναι τα 1000MHz.

     

    PowerColor Devil 13 Dual Core R9 390 3

     

    Εκεί που υπερισχύει η νέα κάρτα έναντι της παλαιότερης, είναι στην ποσότητα της μνήμης. Η νέα κάρτα διαθέτει συνολικά 16GB GDDR5, έναντι 8GB της παλιάς, που είναι η μεγαλύτερη ποσότητα μνήμης σε κάρτα που απευθύνεται στους gamers. Βέβαια η μνήμη αυτή είναι χωρισμένη στην μέση, με κάθε chip να έχει τα αποκλειστικά δικά του 8GB μνήμης. Η συχνότητα της μνήμης είναι 1350MHz(5400MHz GDDR5) και χάρη στο data bus των 512bit επιτυγχάνεται bandwidth της τάξης των 346GB/sec ανάμεσα στην μνήμη και κάθε μία από τις δύο GPUs.

     

    PowerColor Devil 13 Dual Core R9 390 4

     

    Η κάρτα δεν είναι μικρή. Καταλαμβάνει τρία slots, κάτι μάλλον απαραίτητο προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ψύξη των δύο Granada GPUs, αλλά και του κυκλώματος τροφοδοσίας της κάρτας, το οποίο είναι 15 φάσεων. Το σύστημα ψύξης της διαθέτει τρεις ανεμιστήρες με διπλές έλικες, οι οποίοι ψύχουν την ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους αλουμινένια ψύκτρα της κάρτας, η οποία διαθέτει δέκα heat pipes για την πιο αποτελεσματική απαγωγή της θερμότητας. Σύμφωνα με την TUL επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο άριστη ψύξη, με παράλληλα χαμηλό θόρυβο. Για την τροφοδοσία της η κάρτα διαθέτει τέσσερις 8pin PCIe υποδοχές.

     

    Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της κάρτας έχουμε Dual BIOS με την εναλλαγή να επιτυγχάνεται εύκολα μέσω πλήκτρου, δύο DVI, μία HDMI, μία DisplayPort και κόκκινο LED backlighting για το logo της κάρτας. Προφανώς υποστηρίζει και όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της AMD, όπως AMD LiquidVR, AMD CorssFire, Virtual Super Resolution, HD3D technology, Frame Rate Target Control, AMD FreeSync, καθώς και όλα τα σύγχρονα APIs, DirectX 12, Vulkan και AMD Mantle.

     

    PowerColor Devil 13 Dual Core R9 390 1

     

    Επιπλέον της κάρτας, η TUL δίνει δώρο και ένα Razer Ouroboros ποντίκι, ειδικά κατασκευασμένο για χρήση σε παιχνίδια.

     

    Η κάρτα είναι ήδη διαθέσιμη για pre order στο Overclockers UK με ημερομηνία διαθεσιμότητας την 18η του μήνα. Η τιμή της είναι στα £689.99 με τον φόρο, αν και λογικά λίγο μετά την κυκλοφορία της θα πέσει. Για σύγκριση, η Devil 13 με τις δύο Hawaii GPUs και τα 8GB μνήμης στο Αμερικάνικο newegg πωλείται προς $740.

     

    PowerColor Devil 13 Dual Core R9 390 5


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.