Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Room2Room: Ολογραφικές κλήσεις video

    To Room2Room είναι η συνέχεια του RoomAlive project της Microsoft στο οποίο η εταιρία κατάφερε χρησιμοποιώντας Kinect κάμερες βάθους και ψηφιακούς προβολείς, να δημιουργήσει ένα εικονικό πεδίο μάχης μέσα σε παιχνίδι.

     

    Τα ίδια εξαρτήματα χρησιμοποιήθηκαν και στο Room2Room, και έγιναν ζωντανές δοκιμές για να εξαχθούν συμπεράσματα για το αν οι κλήσεις με ολογραφικό video κάνουν την εμπειρία πιο καθηλωτική.

     

    Οι δυνατότητες του Room2Room ήδη δοκιμάζονται από τους ερευνητές της Microsoft, όπου οι συμμετέχοντες, οι οποίοι επιλέχθηκαν πρέπει να κατασκευάσουν συγκεκριμένα σχήματα χρησιμοποιώντας 3-D blocks και παράλληλα σημειώνεται ο χρόνος που απαιτείται κάθε φορά. Οι συμμετέχοντες κατάφεραν να κατασκευάσουν τα σχήματα σε 4 λεπτά ενώ μέσω του Room2Room χρειάστηκαν 7 λεπτά. Μέσω Skype όμως χρειάστηκαν 9 λεπτά.

     

    Παρόλο που αυτό το πείραμα δείχνει ότι το Room2Room μπορεί να είναι το επόμενο βήμα στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα ακόμα και στις υπηρεσίες VoIP, είναι ακόμα πολύ μακριά από την μαζική κυκλοφορία του. Εκτός από το πρόβλημα με τα ογκώδη μηχανήματα που χρειάζονται για την προβολή ολογραμμάτων, οι ερευνητές έχουν να λύσουν και το πρόβλημα του που να κοιτάει ο συνομιλητής μας ο οποίος προβάλλεται μπροστά μας σε ολόγραμμα.

     

    Το Microsoft Hololens μπορεί να είναι η ιδανική λύση για την προβολή ενός προσώπου, θα χρειαστούν πολύ πιο εξελιγμένες συσκευές για να γίνει πραγματικότητα η video κλήση με προβολή των συνομιλούντων σε ολογράμματα. Η Microsoft δεν ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το πότε σκοπεύει να κάνει διαθέσιμη αυτήν την τεχνολογία αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται δυνατή η μαζική της κυκλοφορία.

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.