Jump to content


  • yanni
    yanni

    Samsung και LG φημολογείται ότι αναπτύσσουν οθόνες με καμπυλότητα και στις τέσσερις πλευρές τους

    Αν στο μακρινό παρελθόν γινόταν μάχη για το ποια εταιρία θα παρουσιάσει πρώτη την πιο επίπεδη οθόνη, από ότι φαίνεται στο άμεσο μέλλον η μόδα θα επαναφέρει την πλήρη καμπυλότητα. Όχι μόνο στις δύο πλευρές, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της οθόνης του νέου Galaxy S8, αλλά και στις τέσσερις πλευρές.

     

    Τόσο Samsung, όσο και LG, φημολογείται ότι αναπτύσσουν οθόνες για χρήση σε μελλοντικά smartphone, οι οποίες θα είναι καμπύλες και στις τέσσερις πλευρές τους. Η καμπυλότητα στις δύο πλευρές επιτρέπει στους κατασκευαστές σήμερα να κατασκευάσουν smartphones τα οποία θα υιοθετούν bezel-less σχεδίαση κατά μήκος των μεγαλύτερων πλευρών τους. Με τις νέες αυτές οθόνες να προσφέρουν καμπυλότητα και στις τέσσερις πλευρές τους, οι μελλοντικές συσκευές θα μπορούσαν να υιοθετούν μία πλήρως bezel-less σχεδίαση. Έτσι θα μπορούσαμε να δούμε μελλοντικά smartphone με την πρόσοψή του να καλύπτεται σχεδόν πλήρως από την οθόνη του, με το screen to body ratio να φτάνει το 98%. Στην περίπτωση του Galaxy S8 είναι "μόλις" 83%.

     

    Σύμφωνα με το Etnews, οι οθόνες θα είναι τύπου OLED, αλλά πρώτα υπάρχουν κάποια τεχνικά προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεραστούν πριν δούμε smartphones με τέτοιες οθόνες. Με την υπάρχουσα τεχνολογία για παράδειγμα, θα παρουσιάζονταν blind spots όπου το touch δεν θα λειτουργούσε στις γωνίες των οθονών.

     

    Η Samsung φημολογείται ότι θα είναι σε θέση να επιδείξει μια τέτοια οθόνη, το νωρίτερο εντός του 2018.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.