Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Adobe θα πουλά στοκ εικόνες που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη

      Πλέον τα έργα τεχνητής νοημοσύνης θα αντιμετωπίζονται ισάξια με τα υπόλοιπα από ανθρώπους από την Adobe

    Η Adobe ξεκινάει μια νέα υπηρεσία στοκ εικόνων σε δημιουργίες που γίνονται με τη βοήθεια προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης όπως το Dall-E και το Stable Diffusion, λέει η εταιρεία στο Axios.

    Γιατί έχει σημασία: Ενώ ορισμένοι βλέπουν τα αναδυόμενα εργαλεία δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης ως απειλή για θέσεις εργασίας ή νόμικο ναρκοπέδιο (ή και τα δύο), η Adobe τα αγκαλιάζει.

    Στο συνέδριό Max της Adobe που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, η Adobe περιέγραψε έναν ευρύ ρόλο που βλέπει να παίζει η αναγεννητική (generative) τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον της δημιουργίας περιεχομένου, λέγοντας ότι βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη ως συμπλήρωμα και όχι ως αντικατάσταση των ανθρώπων καλλιτεχνών.

    Το πιο πρόσφατο: Η Adobe λέει ότι δέχεται τώρα εικόνες που υποβάλλονται από καλλιτέχνες που έχουν κάνει χρήση αναγεννητικής τεχνητής νοημοσύνης με τους ίδιους όρους με άλλα έργα, αλλά απαιτεί να επισημαίνονται ως τέτοιες.

    Ξεκίνησε αθόρυβα να δοκιμάζει τέτοιες εικόνες πριν ανακοινώσει επίσημα την κίνηση σήμερα.
    «Μας εξέπληξε ευχάριστα», είπε στο Axios η ανώτερη διευθύντρια της Adobe, Sarah Casillas. «Αντιστοιχεί στα ποιοτικά μας πρότυπα και έχει καλή απόδοση», είπε.
    Η μεγάλη εικόνα: Άλλοι ακολουθούν μια πιο συντηρητική προσέγγιση. Η Getty Images, για παράδειγμα, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι δεν θα δεχτεί συνεισφορές που χρησιμοποιούν αναγεννητική τεχνητή νοημοσύνη, επικαλούμενη νομικούς κινδύνους.

    Η Adobe, αντίθετα, φαίνεται να είναι άνετη με τον νομικό κίνδυνο. Αν και απαιτείται από τους δημιουργούς να επιβεβαιώσουν ότι έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα για τα έργα που υποβάλλουν, θα αποζημιώσει τους αγοραστές εικόνων στοκ σε περίπτωση που υπάρχουν νομικές προκλήσεις.
    Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι υπάρχουν μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη αναγεννητική τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένου του εάν τα άτομα των οποίων τα έργα έχουν συμμετάσχει στην εκπαίδευση των συστημάτων AI έχουν νομική αξίωση για τα συστήματα ή τα έργα που παράγουν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Adobe Stock/Kris Kashtanova
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.