Jump to content



  • UltraB
    UltraB

    Sony Xperia XZ2 και XZ2 Compact - Οι δύο νέες ναυαρχίδες της Sony

    Η Sony μας παρουσίασε χθες τις δύο νέες της ναυαρχίδες στην έκθεση Mobile World Congress 2018, το Xperia XZ2 και το XZ2 Compact όπου εξοπλίζονται με κάθε νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να βρει στα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης της.

     

    Το 5.7 ιντσών XZ2 είναι το μεγαλύτερο από τα δύο τηλέφωνα, ενώ το ΧΖ2 Compact 5 ιντσών μπορεί να είναι μικρότερο αλλά εξακολουθεί να μοιράζεται σχεδόν όλες τις ίδιες βασικές προδιαγραφές με εξαίρεση την ασύρματη φόρτιση που είναι τελικά διαθέσιμη που περιορίζεται μόνο στο Sony XZ2.

     

    5a93fdd32419c_6_sonexperiaxz2compact.jpg

    Sony Xperia XZ2 Compact

     

    Οι πίσω κάμερες και στα δύο νέα μοντέλα της Sony, όχι μόνο καταγράφουν HDR βίντεο για πιο πλούσια χρώματα και μεγαλύτερη έκθεση αλλά το κάνουν ακόμα και σε 4K ανάλυση. Καταγράφουν επίσης και slow motion βίντεο - κάτι που έχουμε δει στα υπάρχοντα τηλέφωνα της Sony - με την ανάλυση πλέον να είναι στα 1080P έναντι των 720P του παρελθόντος.

     

    Η Sony αναφέρει επίσης ότι ανέπτυξε το firmware της φωτογραφικής μηχανής που συναντάμε στα δύο νέα της flagship σε συνεργασία με την Qualcomm για τη βελτιστοποίηση των εικόνων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Έχει επίσης φέρει το χαρακτηριστικό 3D face recognition από την πίσω κάμερα και στην εμπρός επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε γρήγορα μια 3D selfie.

     

     

    Πέρα από την κάμερα, και τα δύο τηλέφωνα έχουν λάβει μια ανανέωση στον σχεδιασμό τους, με τα bezels πλέον να είναι αισθητά μικρότερα από αυτά που συναντούσαμε στις προηγούμενες σειρές Xperia. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το XZ2 Compact καθώς σημαίνει ότι η οθόνη 5 ιντσών ταιριάζει σε ένα πλαίσιο που θα είναι εξαιρετικά άνετο στη χρήση ακόμα και με το ένα χέρι

     

    Και τα δύο τηλέφωνα είναι κατασκευασμένα από μέταλλο και γυαλί και είναι αδιάβροχα έως 1,5 μέτρα (5 πόδια) για έως και 30 λεπτά.
    Ρεαλιστικά, αυτό σημαίνει ότι είναι και θα είναι ασφαλείς από πτώσεις ποτών ή από τυχαίες σταγόνες στο νεροχύτη της κουζίνας.

     

    5a93fdd3dd89c_6_SonexperiaXZ2.jpg

    Sony Xperia XZ2

     

    Ένα τεράστιο νέο χαρακτηριστικό που αφορά αποκλειστικά το XZ2 είναι μια λειτουργία δόνησης που δίνει άλλο παλμό στην παρακολούθηση ταινιών δράσης ή παιχνιδιών. Εάν παίζετε το Angry Birds, για παράδειγμα, το τηλέφωνο θα δονείται όταν στέλνετε ένα πουλί να κατεδαφίσει ένα πύργο.

    Η ιδέα είναι βασισμένη με την δόνηση που συναντάμε στα DualShock χειριστήρια για PlayStation της Sony.

     

    Η Sony δεν έχει αποκαλύψει ακόμα την τιμολόγηση της για τα τηλέφωνα - στοιχηματίζουμε ότι  δεν θα είναι φθηνά - αλλά δεδομένου τις τόσες κορυφαίες τεχνολογίες που φέρουν και τον πιο σύγχρονο σχεδιασμό ίσως η τιμή αυτή να μπορεί να δικαιολογηθεί. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.