Jump to content


  • yanni
    yanni

    Spotify και Apple προσθέτουν ανεπίσημες διασκευές στο στυλ του SoundCloud

    Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του SoundCloud, ήταν η υποστήριξη για διασκευές(remixes) που ανέβαζαν οι χρήστες του. Πλέον το χαρακτηριστικό αυτό έρχεται και στα Spotify και Apple Music, χάρη σε μια τεχνολογία η οποία θα εξασφαλίζει τον κάτοχο των δικαιωμάτων του αυθεντικού τραγουδιού.

     

    Η νέα αυτή τεχνολογία η οποία ονομάζεται MixSCAN, είναι δημιουργία της Dubset και επιτρέπει την διανομή διασκευών με νόμιμο τρόπο. Αυτό εξασφαλίζεται μέσω της δυνατότητας της τεχνολογίας αυτής να αναγνωρίσει δείγματα από τα αυθεντικά κομμάτια στις διασκευές, επιτρέποντας έτσι στους δημιουργούς των αυθεντικών κομματιών να επιδιώξουν να λάβουν αποζημίωση για την χρήση τους.

     

    mixscan.jpg

     

    Σύμφωνα με τον CEO της Dubset, Stephen White, η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα μεγάλη και πολλές διασκευές που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμες μέσω του SoundCloud και του YouTube αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες και μέσω των επί πληρωμή υπηρεσιών των Spotify και Apple Music. Αυτό θα επιτρέψει, τόσο στους δημιουργούς των αυθεντικών κομματιών, όσο και σε αυτούς των διασκευών, να λάβουν ένα επιπλέον εισόδημα. Η αρχή θα γίνει με την ανεπίσημη διασκευή του DJ Jazzy Jeff του “Room in Here” του  Anderson .Paak.

     

    57fa98c1edd16-roominhere.jpg

     

    Για την ώρα η τεχνολογία MixSCAN περιορίζεται σε διασκευές ενός τραγουδιού, αλλά μελλοντικά αναμένεται να είναι σε θέση να αναγνωρίσει κομμάτια τραγουδιών και μέσα σε διασκευές που συνθέτονται από πολλά κομμάτια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.