Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Tα ποσοστά των AMD Radeon καρτών γραφικών στην αγορά πέφτουν και η κυριαρχία της Nvidia μεγαλώνει

    Ολόκληρη η αγορά υλικού PC και παιχνιδιών υπολογιστών γιγαντώθηκε και άλλο, το 2020, λόγω της πανδημίας, καθώς εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι και πολλοί εξ αυτών αναβαθμίζουν και τροποποιούν τα μηχανήματά τους όπως ποτέ άλλοτε. Η NVIDIA κυκλοφόρησε νέες ισχυρές κάρτες γραφικών. Επίσης, η AMD, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, κάνει αισθητή την παρουσία της στο υψηλότερο επίπεδο επιδόσεων. Η AMD, όμως, απέτυχε να μεταφράσει αυτή την παρουσία σε ποσοστά στην αγορά.

     

    large.78134_01_amd-radeon-gpu-market-share-dies-down-nvidia-domination-continues_full.jpg

     

    Σύμφωνα με την JPR, το τελευταίο τρίμηνο του 2020 καταγράφηκε μείωση των ποσοστών της AMD και ταυτόχρονη αύξηση του μεριδίου της Nvidia. Έτσι, η AMD έπεσε στο 15% 18% της αγοράς διακριτών καρτών γραφικών με την Nvidia να κατέχει το 69% 82%. 

     

    78134_02_amd-radeon-gpu-market-share-dies-down-nvidia-domination-continues_full.jpg

     

    O λόγος; Αν και οι νέες Radeon RX 6000 κάρτες γραφικών είχαν εξαιρετικές κριτικές και ανταγωνιστικές τιμές (MSRP), είναι πρακτικά αδύνατον να βρεις μία να αγοράσεις. Είναι προφανές ότι η AMD δεν είναι σε θέση να παράξει αρκετές κάρτες γραφικών. Ως γνωστόν, όλη η χωρητικότητα που έχει αγοράσει η AMD από την TSMC μοιράζεται σε SoCs (PS5 και Χbox Series X/S), Zen 3 CPUs, EPYC και Threadripper. Κάπου εκεί πρέπει να στριμωχτεί και η παραγωγή GPUs. Φαίνεται ότι η AMD πρέπει απαραιτήτως να τηρήσει τις όποιες συμφωνίες έχουν γίνει με τις Microsoft και Sony (ανελαστικές παραγγελίες), ενώ για όλα τα άλλα δίνεται μεγαλύτερο βάρος στους επεξεργαστές. Το αν αυτό σημαίνει ότι η AMD θεωρεί μικρότερης σημασίας τις Radeon κάρτες γραφικών ή απλά θέλει αλλά δεν μπορεί, μένει να το δούμε στο μέλλον...


     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.