Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι εργαζόμενοι της Samsung στο Βιετνάμ υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ζήτησης για ηλεκτρονικά

    Η Samsung μείωσε την παραγωγή στο τεράστιο εργοστάσιό της για smartphone στο Βιετνάμ, καθώς τα καταστήματα λιανικής και οι αποθήκες εμφανίζουν την αύξηση των αποθεμάτων τους εν μέσω της παγκόσμιας πτώσης των καταναλωτικών δαπανών.
    Η μεγαλύτερη αγορά αποθηκών της Αμερικής είναι γεμάτη και τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής των ΗΠΑ, όπως το Best Buy και το Target, προειδοποιούν για επιβράδυνση των πωλήσεων καθώς οι αγοραστές σφίγγουν τη ζώνη τους μετά από τα απροσδόκητα έξοδα της πρώτης περιόδου του COVID. Το αποτέλεσμα είναι έντονα αισθητό στη βόρεια επαρχία του Βιετνάμ, το Thai Nguyen, μία από τις δύο βάσεις κατασκευής κινητών της Samsung στη χώρα όπου ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone στον κόσμο παράγει το ήμισυ της παραγωγής τηλεφώνων του, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Βιετνάμ.

    Η Samsung, η οποία απέστειλε περίπου 270 εκατομμύρια smartphone το 2021, λέει ότι το εργοστάσιο έχει την ικανότητα να παράγει περίπου 100 εκατομμύρια συσκευές ετησίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. «Θα εργαζόμαστε μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα, ορισμένες γραμμές προσαρμόζονται σε τετραήμερη εβδομάδα εργασίας αντί για έξι πριν και φυσικά δεν χρειάζονται υπερωρίες», ο Pham Thi Thuong, ένας 28χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο. είπε στο Reuters. "Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες ήταν ακόμη πιο δυναμικές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πέρυσι, όταν η επιδημία του COVID-19 ήταν στο αποκορύφωμά της. Είναι τόσο χαλαρές τώρα."


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.