Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Elon Musk, αποκαλύπτει το πρωτότυπο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αποκάλυψε ένα πρωτότυπο ανθρωποειδούς ρομπότ που, όπως είπε, χρησιμοποιεί το λογισμικό AI της εταιρείας, καθώς και τους αισθητήρες που τροφοδοτούν τις προηγμένες λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού. 
    Το ρομπότ παρουσιάστηκε στην "AI Day" της Tesla και οι εκπρόσωποι είπαν ότι διαθέτει την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσει την δοκιμαστική έκδοση της τεχνολογίας "Full Self-Driving" στα αυτοκίνητα της Tesla. Σύμφωνα με τον Elon Musk, μπορεί να κάνει περισσότερα από όσα έχει δείξει, αλλά «η πρώτη φορά που περπάτησε χωρίς υποβοήθηση ήταν απόψε στη σκηνή». Ο Elon Musk είπε ότι στοχεύουν σε τιμή «πιθανώς λιγότερο από 20.000 δολάρια». Οι πίσω πόρτες της σκηνής ανοίγουν για να αποκαλύψουν έναν αποδομημένο Optimus που προχώρησε μπροστά και έκανε την χορευτική κίνηση "raise the roof". Ο Elon Musk θα παραδεχόταν μετά την κίνηση ότι ήθελαν να το κρατήσουν ασφαλές και να μην κάνουν πολλές κινήσεις στη σκηνή και να «σπάσει τα μούτρα του». «Θα είναι μια θεμελιώδης μεταμόρφωση για τον πολιτισμό όπως τον ξέρουμε», είπε ο Elon Musk.

     

     

    Στη συνέχεια, η εταιρεία έδειξε μερικά βίντεο κλιπ του ρομπότ να κάνει άλλες εργασίες, όπως να μαζεύει κουτιά. Στη συνέχεια, η ομάδα του Tesla έβγαλε ένα άλλο πρωτότυπο που έχει το σώμα του πλήρως συναρμολογημένο αλλά όχι πλήρως λειτουργικό.

    Οι μελλοντικές εφαρμογές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μαγείρεμα, κηπουρική ή ακόμα και υπηρεσίες σεξουαλικής συντροφιάς, είπε ο Elon Musk, ενώ ισχυρίστηκε επίσης ότι η παραγωγή θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

     

    Screen_Shot_2022_09_30_at_9.webp


    Το ρομπότ είναι η πιο σημαντική ανάπτυξη προϊόντος που κάνουμε φέτος, δήλωσε ο Musk, προβλέποντας ότι θα έχει τη δυνατότητα να είναι «πιο σημαντικό από την επιχείρηση οχημάτων με την πάροδο του χρόνου».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.