Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα κέρδη της Lenovo μειώνονται κατά 75% καθώς η ζήτηση για υπολογιστές συνεχίζει να υποχωρεί

      Η πτώση αυτή οφείλεται και στις πολλές περικοπές θέσεων εργασίας που λαμβάνουν χώρα

    Η κινεζική εταιρεία Lenovo βλέπει μείωση κερδών, καθώς η ζήτηση για προσωπικούς υπολογιστές συνεχίζει να φθίνει στην μετα-πανδημική εποχή. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο ανακοίνωσε έσοδα 12,635 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023 που έληξε στις 31 Μαρτίου, μειωμένα κατά 24% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 75 τοις εκατό στα 130 εκατομμύρια δολάρια λόγω των δαπανών αναδιάρθρωσης του εργατικού δυναμικού.

     

    Το Intelligent Devices Group - το τμήμα PC και έξυπνων gadget - επηρεάστηκε περισσότερο από τη μεταβολή των αγοραστικών προτύπων: τα έσοδα μειώθηκαν σε 9,79 δισ. δολάρια έναντι 14,69 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, μια μείωση 33,3%, και η οποία μπορεί να σηματοδοτεί το κατώτατο σημείο των αποστολών.

     

    Ο Η/Υ έγινε το απαραίτητο εργαλείο για να εργάζεσαι, να μαθαίνεις και να παίζεις κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19. Οι κατασκευαστές ξεπούλησαν γρήγορα τα αποθέματά τους μέσα σε λίγους μήνες και αγωνίστηκαν να παράγουν αρκετά για να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες παραγγελίες. Το κανάλι της Lenovo, για παράδειγμα, είχε το ένα τρίτο του κανονικού αποθέματός του. Οι αποστολές κορυφώθηκαν στα 350 εκατομμύρια για το 2021 και οι κατασκευαστές PC πίστευαν ότι η συνολική αγορά που θα μπορούσε να απευθυνθεί θα παρέμενε σε αυτά τα ύψη, αλλά ο κορεσμός σημαίνει ότι υπήρξε κάτι σαν επιβράδυνση των προμηθειών και το κανάλι έχει μετατοπιστεί από την πείνα στο να έχει πάρα πολλά απούλητα σετ.

     

    "Κατά τη διάρκεια του υπό εξέταση έτους, τα υπερβολικά αποθέματα του καναλιού ενέτειναν τις επιχειρηματικές προκλήσεις εν μέσω μειωμένης ζήτησης πώλησης και συναλλαγματικών αντιξοοτήτων. Η δραστηριότητα sell-in τέθηκε σε κίνδυνο από την εκκαθάριση των αποθεμάτων του καναλιού", ανέφερε η Lenovo σε ανακοίνωσή της.

    Παρ' όλα αυτά, τα στοιχεία πώλησης του Ομίλου, ή οι πραγματικές πωλήσεις σε τελικούς χρήστες, υπέδειξαν μια πιο ήπια μείωση της τελικής ζήτησης και, ταυτόχρονα, μεγαλύτερη αύξηση του μεριδίου αγοράς. Η επιχείρηση PC του Ομίλου παρέμεινε πρώτη σε μερίδιο αγοράς

    Σύμφωνα με την Gartner, οι αποστολές PC μειώθηκαν κατά 30% σε 55,154 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κλάδο το ημερολογιακό πρώτο τρίμηνο, το οποίο συμβαδίζει με το τέταρτο τρίμηνο της Lenovo. Οι πωλητές χρησιμοποίησαν εκπτώσεις για να αυξήσουν τις πωλήσεις. Στο προηγούμενο τρίμηνο, η Lenovo ανέφερε την πρώτη μείωση κερδών της σε τρία χρόνια και εκκόλαψε ένα σχέδιο για την εξοικονόμηση 850 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια γενικά έξοδα. Ένας από τους μοχλούς ήταν η περικοπή θέσεων εργασίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του τελευταίου τριμήνου, κατέγραψε μια εφάπαξ δαπάνη αναδιάρθρωσης ύψους 249 εκατ. δολαρίων.

     

    Η Lenovo προσπαθεί να δώσει έμφαση σε άλλα τμήματα για να αναζητήσει υψηλότερη ανάπτυξη σε τομείς όπως οι διακομιστές και οι τεχνολογικές υπηρεσίες. Το Infrastructure Solutions Group αυξήθηκε στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, από 1,408 δισεκατομμύρια δολάρια, πουλώντας διακομιστές και παρόμοια προϊόντα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεγαλύτερες επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών cloud. Το Solutions and Services Group, το οποίο περιλαμβάνει τις διαχειριζόμενες υπηρεσίες, αυξήθηκε στα 6,66 δισ. δολάρια από 5,441 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Για το σύνολο του έτους, τα έσοδα της Lenovo μειώθηκαν κατά 14% στα 61,94 δισ. δολάρια και ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 2,136 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά 23%.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.