Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft σύντομα θα κάνει διαθέσιμη την υπηρεσία Azure OpenAI με το ChatGPT

      Το ChatGPT έρχεται σύντομα σε αυτήν την υπηρεσία Azure, και οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν νέα μοντέλα AI

    Η Microsoft λανσάρει την υπηρεσία Azure OpenAI αυτή την εβδομάδα, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν εργαλεία όπως το DALL-E στις δικές τους εφαρμογές cloud. Η Microsoft δοκιμάζει αυτήν την υπηρεσία Azure για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο και σύντομα θα περιλαμβάνει πρόσβαση στο ChatGPT.

    Η υπηρεσία Azure OpenAI διαθέτει μια σειρά από μοντέλα TN που κατασκευάζονται από την OpenAI, συμπεριλαμβανομένων των GPT-3.5, Codex και DALL-E, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις και οι προγραμματιστές να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα στις δικές τους εφαρμογές και εργασίες. Η Microsoft ουσιαστικά πακετάρει το GPT-3.5 με το scaling που θα περιμένατε από το Azure και τις προσθήκες διαχείρισης και διαχείρισης δεδομένων. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Azure OpenAI για να δημιουργήσουν εφαρμογές που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για χρήση στην υποστήριξη πελατών μέσω chat ή για αντιστοίχιση περιεχομένου για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Τέτοια μοντέλα χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως ως εργαλεία για τη σύνοψη εγγράφων και την ανάλυση κειμένου.

    Η Microsoft χρησιμοποιεί τη δική της υπηρεσία Azure OpenAI για να τροφοδοτήσει το GitHub Copilot, την υπηρεσία που κοστίζει $10 ανά μήνα και προτείνει διορθώσει σε κώδικα μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας αυτού. Το Power BI χρησιμοποιεί επίσης μοντέλα φυσικής γλώσσας GPT-3 για τη δημιουργία τύπων και εκφράσεων και η επερχόμενη εφαρμογή Microsoft Designer χρησιμοποιεί το DALL-E 2 για τη δημιουργία τέχνης από command prompt.

    Η κυκλοφορία του Azure OpenAI έρχεται λίγες μέρες μετά τις φήμες ότι η Microsoft θέλει να ενσωματώσει ακόμη περισσότερο το ChatGPT και άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης της γλώσσας OpenAI στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Η Microsoft φημολογείται ότι ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με την Google με την ενσωμάτωση ChatGPT στα αποτελέσματα αναζήτησης του Bing και η εταιρεία φέρεται να εξετάζει την ενσωμάτωση κάποιας γλωσσικής τεχνολογίας TN στις εφαρμογές Word, PowerPoint και Outlook.

    Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ήταν θετικός στην ενσωμάτωση του OpenAI. «Κάθε προϊόν της Microsoft θα έχει κάποιες από τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για να μεταμορφώσει πλήρως το προϊόν». Εργαλεία όπως το ChatGPT, υποστηρίζει ο Nadella, χρειάζονται για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. «Χρειαζόμαστε κάτι που να αλλάζει πραγματικά την καμπύλη παραγωγικότητας, ώστε να έχουμε πραγματική οικονομική ανάπτυξη».

    Η Microsoft αγόρασε μια αποκλειστική άδεια για την υποκείμενη τεχνολογία πίσω από το GPT-3 το 2020, αφού επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο OpenAI το 2019. Έκτοτε έχει δημιουργήσει μια βαθιά σχέση με το OpenAI, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για την προσθήκη ενός μοντέλου κειμένου σε εικόνα ΤΝ στο Bing "powered από το DALL-E 2" του OpenAI. Η Microsoft φέρεται τώρα να "στοιχηματίζει" 10 δισεκατομμυρία δολάρια στο OpenAI που θα έβλεπε τον γίγαντα λογισμικού να αποκτήσει το 75% των κερδών και ένα μερίδιο 49% στο OpenAI.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.