Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    To "μεγάλο κόλπο" της Nvidia με τη διαθεσιμότητα των νέων GeForce RTX 3000

    To δικτυακό κανάλι "Moore's Law is Dead" τελευταία έχει αποκτήσει αρκετή δημοφιλία λόγω των εύστοχων πληροφοριών και προβλέψεων για την αγορά, κυρίως, επεξεργαστών και καρτών γραφικών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία ανάλυση του οικοδεσπότη για την τακτική που θεωρεί ότι θα ακολουθήσει η Nvidia με τις νέες RTX 3000.

     

    Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Nvidia, που επιθυμεί να έχει περιθώρια κέρδους 60%, έχει καταστρώσει μια όχι και τόσο φιλική για τους καταναλωτές στρατηγική τιμολόγησης. Εξοπλίζει τις Founders Edition κάρτες με ακριβές λύσεις ψύξης (~150$) οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές, ώστε τα πρώτα reviews να δείξουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα πρώτα reviews θα είναι στο διαδίκτυο η αναφορά για τις επιδόσεις των καρτών τους επόμενους μήνες. Στην πραγματικότητα όμως οι Founders Edition κάρτες θα είναι ελάχιστες στην αγορά, καθώς η Nvidia δεν ενδιαφέρεται να τις πουλήσει σε τόσο χαμηλές τιμές. Αντίθετα οι τιμές αναμένεται να εκτοξευτούν λόγω της χαμηλής διαθεσιμότητας. Στη συνέχεια οι AIBs θα κυκλοφορήσουν κάρτες με αρκετά φθηνότερες λύσεις ψύξης οι οποίες δεν θα φτάνουν τις ήδη δημοσιευμένες επιδόσεις των Founders Edition που θα είναι εξαφανισμένες από την αγορά. Επίσης αναφέρεται στο video ότι οι AIBs θα έχουν την άδεια να πουλήσουν 3070 με 16GB VRAM και 3080 με 20GB VRAM (για να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες RDNA2). Οι τιμές αυτών των καρτών, όμως, θα πατάνε πάνω στις ήδη ανεβασμένες τιμές των "απλών" RTX και διά αυτού του τρόπου οι τελικοί καταναλωτές θα είναι απίθανο να μπορέσουν να αγοράσουν ποτέ κοντά στις τιμές MSRP που έχει ανακοινώσει η Nvidia.

     

    Το video καταλήγει και με μια αναφορά στις RDNA2 τις οποίες ο αναλυτής περιμένει να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, τουλάχιστον μέχρι τα επίπεδα της 3080, ενώ παράλληλα θα είναι και πιο αποδοτικές (efficient) σε σχέση με τις Ampere.

     

    Μπορείτε να δείτε το video:

     

     

    Εσείς ποια πιστεύετε ότι μπορεί να είναι η στρατηγική της Nvidia;


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.