Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    To ποσοστό των επεξεργαστών της AMD στην παγκόσμια αγορά ανεβαίνει, με την Intel ακόμα να έχει τη συντριπτική υπεροχή

    Η Mercury Research, μια από τις μεγάλες εταιρείες αναλύσεων της ηλεκτρονικής παγκόσμιας βιομηχανίας, αποκάλυψε τα αποτελέσματα της τελευταίας ανάλυσης της παγκόσμιας αγοράς επεξεργαστών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η AMD έφτασε σε ποσοστά που τελευταία φορά είχε το 2013, κάτι που είναι αναμφίβολα θετικό.

     

    Το ποσοστό της ΑΜD στο desktop έφτασε στο 19,2% το 2ο τρίμηνο του έτους, παρουσιάζοντας βελτίωση 0,6% από το προηγούμενο τρίμηνο και 2,1% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή παρουσιάζεται σταθερή τα τελευταία 10 τρίμηνα.

     

    Πιο εντυπωσιακό είναι το ποσοστό 19,9% στην αγορά laptops, καθώς ιστορικά αυτή η αγορά είναι η μεγάλη αδυναμία της AMD. Πρόκειται κυριολεκτικά για "χωράφι" της Intel. Σε αυτή την αγορά η AMD παλεύει να αντιμετωπίσει αυτή την εδραίωση της Intel αλλά και τη νοοτροπία των μεγάλων OEM που αναπτύσσουν εδώ και πολλά χρόνια προϊόντα με προσανατολισμό στην πλατφόρμα της Intel. Το ποσοστό της AMD το 2ο τρίμηνο του 2018 ήταν μόλις 8,8%. Η AMD κατάφερε μέσα σε 2 χρόνια να διπλασιάσει το ποσοστό σε μια κυριολεκτικά εχθρική αγορά, παρουσιάζοντας αύξηση 2,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 5,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα ποσοστά αυτά μπορούν μόνο να βελτιωθούν περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή που έχουν τύχει οι επεξεργαστές Ryzen 4000 της AMD, με πάνω από 50 σχεδιαστικές νίκες μέχρι στιγμής και 30 ακόμα να αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

     

    Στο enterprise, η εταιρεία πέτυχε ποσοστό 5,8%, το οποίο φαντάζει μικρό, όμως επιτρέπει στην ΑΜD να αισιοδοξεί καθώς το 2ο τρίμηνο του 2017 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 0,8%. Βέβαια, η CEO της AMD, Dr. Lisa Su, έχει δηλώσει ότι η AMD έχει φτάσει ήδη σε διψήφια ποσοστά στην εν λόγω αγορά, οπότε μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί αυτή η δήλωση από κάποια εταιρεία αναλύσεων.

     

    Όλα τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα θετικά για την AMD και διαγράφουν μια υγιή εικόνα για την αγορά x86 σε σχέση με αυτή που είχαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.