Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    To Folding@Home διαθέτει πλέον περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από τους κορυφαίους 7 υπερυπολογιστές του πλανήτη αθροιστικά!

    Ενισχυμένο πλέον με πολλούς χρήστες με κοινό στόχο την καταπολέμηση του COVID-19, το δίκτυο Folding@Home διαθέτει 470 PetaFlops επεξεργαστικής ισχύος. Αυτός ο αριθμός είναι διπλάσιος από αυτόν που μπορεί να επιτύχει ο Summit, ο ταχύτερος υπερυπολογιστής του κόσμου, κάνοντας το Folding@Home ταχύτερο ως προς την επεξεργαστική ισχύ από οτιδήποτε άλλο στον πλανήτη. Είναι επίσης ταχύτερο ακόμα και από την αθροιστική ισχύ των 7 κορυφαίων υπερυπολογιστών στον πλανήτη!

     

    Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το Folding@Home έχει πλέον τόσο μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, περισσότερο από το διπλάσιο των 149 PetaFlops του Summit. Βέβαια, το Oak Ridge National Laboratory (ORNL) διέθεσε και τους πόρους του Summit για την  καταπολέμηση του κοροναϊού και έχει ήδη βρει 77 διαφορετικά μόρια φαρμακευτικών ενώσεων που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα. Ο Summit διαθέτει στην προσπάθεια αυτή 220.800 CPU πυρήνες, 188.416.000 CUDA πυρήνες, 9,2 PB μνήμη και 250 PB μεικτού NVRAM/αποθηκευτικού χώρου.

     

    Ο Summit, όμως, είναι κατά πολύ ταχύτερος από τους άλλους υπερυπολογιστές στη λίστα με τους καλύτερους 500 υπερυπολογιστές του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι το Folding@Home είναι ταχύτερο από τους 7 πρώτους υπερυπολογιστές, αθροιστικά. Η ισχύς του είναι ισοδύναμη με 27.433.824 πυρήνες. Όλοι αυτοί οι υπερυπολογιστές χρησιμοποιούνται από διάφορες πολιτείες για διάφορους λόγους, όχι πάντα ειρηνικούς. Ωστόσο είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι αυτή η επεξεργαστική ισχύς αυτή τη φορά απελευθερώνεται για την καταπολέμηση ενός κοινού, για όλη την ανθρωπότητα, εχθρού.

     

     

    Ο κοροναϊός έχει στείλει πλέον στην απομόνωση μεγάλο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη, αλλά η παγκόσμια κοινότητα ενώνεται μέσω του Folding@Home για να πολεμήσει αυτόν τον κοινό εχθρό. Αυτό το δίκτυο κατανεμημένης επεξεργαστικής ισχύος στέλνει μικρά κομμάτια εργασίας στους υπολογιστές των συμμετεχόντων, με αποτέλεσμα μια άνευ προηγουμένου αθροιστική υπολογιστική ισχύ.

     

    Ένας σημαντικός αριθμός νέων χρηστών έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τους παλαιότερους χρήστες του Folding@Home, που μέχρι τώρα αναζητούσαν λύσεις για ασθένειες όπως Αλσχάιμερ, Πάρκινσον, καρκίνος κτλ. Οι εκπρόσωποι του Folding@Home, δήλωσαν ότι είδαν μια αύξηση 1200% σε νέους χρήστες, ενώ οι γνωστοί μας "Bitcoin miners" προστέθηκαν και αυτοί στο δίκτυο. Συνολικά 400.000 νέοι χρήστες ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον κοινό σκοπό.

     

    Δυστυχώς αυτή η γιγάντια εισροή  νέων χρηστών έχει οδηγήσει σε έλλειψη μονάδων επεξεργασίας (τα μικρά κομμάτια δεδομένων που επεξεργάζεται ο κάθε υπολογιστής), αλλά νέες μονάδες εργασίας είναι στην αναμονή προς αποστολή.

     

    Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει εγκαθιστώντας την εφαρμογή Folding@Home στον υπολογιστή του, για να προσφέρει το περίσσευμα της επεξεργαστικής ισχύος του PC του στην κοινή προσπάθεια. Το πρόγραμμα λειτουργεί στο παρασκήνιο και χρησιμοποιεί μόνο τους περίσσιους πόρους του υπολογιστή μας.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.