Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    To OVH Data Center SBG2 καταστρέφεται από πυρκαγιά με αποτέλεσμα πολλά δημοφιλή sites να βρίσκονται offline

    Το κέντρο δεδομένων SBG2 της OVHcloud στο Στρασβούργο καταστράφηκε από πυρκαγιά που επίσης έπληξε το SBG1. Κανείς δεν τραυματίστηκε στη φωτιά, αλλά και τα τέσσερα κέντρα δεδομένων θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα.

     

    Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Τετάρτης, και χρειάστηκαν έξι ώρες για να τεθεί υπό έλεγχο, με περισσότερους από 100 πυροσβέστες να επιχειρούν. Το πενταώροφο κέντρο δεδομένων SBG2 500 τ.μ. καταστράφηκε, ενώ το SBG1 υπέστη σοβαρή ζημιά. Τα SBG3 και SBG4 διασώθηκαν με τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση αυτή τη στιγμή στα κτίρια, ενώ σήμερα κανένα από τα κέντρα δεδομένων που στεγάζονται στον ίδιο χώρο δεν επανεκκινήθηκαν, σύμφωνα με τον ιδρυτή της OVHcloud, Octave Klaba.

     

    large.1129836381_ovhstrasbourgdatacenterafterfiremarch2021getty2.jpg

     

    large.ovhcloud_sdis_3.original.jpg

     

     

     

     

     

    Σε μια νεότερη ενημέρωση, ο Klaba δήλωσε ότι η OVH ελπίζει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στα κέντρα δεδομένων SBG1 και SBG4 έως τις 15 Μαρτίου, με στόχο τη δυνατότητα το SBG3 να επανέλθει στο διαδίκτυο στις 19 Μαρτίου. Η OVH κατασκευάζει τους δικούς της διακομιστές και αναφέρει ότι έχει απόθεμα στις εγκαταστάσεις της στο Roubaix και σχέδια για την ανάπτυξη 10.000 διακομιστών μέσα στις επόμενες 3 έως 4 εβδομάδες για την αντικατάσταση των εργαλείων που χάθηκαν στη φωτιά.

     

    Η OVH εξυπηρετεί 1,6 εκατομμύρια πελάτες και διαχειρίζεται πάνω από 400.000 servers σε 32 data centers. Ως εκ τούτου, μεγάλος αριθμός ιστότοπων επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.