Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    To WhatsApp θα μοιράζεται τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών με το  Facebook

    Το WhatsApp ενημέρωσε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας του για πρώτη φορά, αφότου εξαγοράστηκε από το Facebook το 2014. 

     

    Όπως είναι φυσικό πολλοί χρήστες του WhatsApp είναι παράλληλα και χρήστες του Facebook. Για αυτό το λόγο η εταιρία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει βελτιώσεις στο διαφημιστικό τομέα του Facebook χρησιμοποιόντας τα στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει η εφαρμογή WhatsApp. Η εταιρία ανταλλαγής μηνυμάτων θα μοιράζεται ένα περιορισμένο αριθμό από τα στοιχεία των χρηστών με το Facebook, συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού τηλεφώνου, τον οποίο έχει δηλώσει ο χρήστης στο WhatsApp.

     

    Το Facebook ισχυρίζεται ότι η κοινή χρήση αυτών των δεδομένων των χρηστών θα βοηθήσει την εταιρία να παρέχει καλύτερες διαφημίσεις, καλύτερες προτάσεις για νέους φίλους και θα βοηθήσει στην μάχη κατά του spam. Όμως σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας τα μελλοντικά σχέδια του Facebook περιλαμβάνουν την αναζήτηση μεθόδων ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες τους μέσω του WhatsApp. 

     

    facebook-whatsapp-tilt.jpg

     

    Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει μία ειδοποίηση από την τράπεζα για μία μη εξουσιοδοτημένη συναλλαγή, μία αεροπορική εταιρία θα μπορεί να στέλνει ένα μήνυμα για μία καθυστέρηση πτήσης ή να λαμβάνει ενημερώσεις εταιριών για προσφορές.  Υπάρχουν βέβαια πολλές επιφυλάξεις για τη λήψη μηνυμάτων spam, αλλά το  WhatApps σχεδιάζει να επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται αυτού του είδους τις επικοινωνίες. Παρόμοια λειτουργία ήδη διαθέτει και το Facebook Messenger.

     

    Για τους χρήστες του Facebook, αυτού του είδους η γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων τους  κάτι γνώριμο αλλά για τους χρήστες του WhatsApp, οι οποίοι ήταν συνηθισμένοι στην προστασία των δεδομένων τους που μέχρι τώρα τους παρείχε η εφαρμογή, η αλλαγή αυτή είναι απογοητευτική, αφού η εταιρία είχε υποσχεθεί τότε για την ανεξάρτητη λειτουργία του WhatsApp.

     

    Μπορείτε βέβαια να αρνηθείτε την κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων κατά την αποδοχή των νέων όρων, όπου θα πρέπει να ξετσεκάρετε την επιλογή που λέει ότι δέχεστε να μοιραστείτε με το Facebook τα προσωπικά δεδομένα σας με σκοπό τη βελτίωση των διαφημίσεων και των προϊόντων. 

     

    3.jpg2.jpg

     

    Αν έχετε ήδη αποδεχθεί τους νέους όρους χρήσης της εφαρμογής και κατά συνέπεια και την παραχώρηση όλων των προσωπικών δεδομένων σας στο Facebook, τότε έχετε 30 ημέρες για να το αλλάξετε από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο WhatsApp. Σύμφωνα με τους νέους όρους χρήσης του WhatsApp ακόμα και αν αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις "Οι εταιρίες που ανήκουν στην οικογένεια του Facebook θα μπορούν να λαμβάνουν τα στοιχεία αυτά με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται αλλά και την βελτίωση της ασφάλειας των χρηστών".

     

    Τελικά φαίνεται ότι οι χρήστες δεν μπορέσουν να διαχωρίσουν ποτέ τελείως αυτούς τους δύο λογαριασμούς, αλλά τουλάχιστον τα προσωπικά δεδομένα τους όπως το νούμερο του τηλεφώνου τους δεν θα καταλήξουν στους διαφημιστές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.