Jump to content



  • yanni
    yanni

    U.2 θα ονομάζεται από εδώ και πέρα η σύνδεση SFF-8639

    .
    Την σύνδεση SFF-8639 την είδαμε, για παράδειγμα, στην έκδοση του Intel 750 SSD που είναι σε μορφή δίσκου 2,5''. Πλέον αυτή θα αναφέρεται ως σύνδεση U.2 και θα διαβάζεται "U dot 2". Η ονομασία ταιριάζει με την ήδη γνωστή μας M.2, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα κυρίως σε SSDs για συσκευές ιδιαίτερα μικρών διαστάσεων.

     

    U.2 M.2

     

    Όπως στην περίπτωση του M.2, το οποίο μπορεί να μεταφέρει τόσο σήματα SATA όπως και PCIe, έτσι και το U.2 αποτελεί μια επέκταση των SATA/SAS συνδέσεων. Υπάρχουν 6 επιπλέον pins μεταξύ των pins μεταφοράς δεδομένων και αυτών της τροφοδοσίας, με επιπλέον άλλα 40 στο πίσω μέρος. Αυτά είναι ικανά να υποστηρίξουν έως και PCIe 3.0 x4. Η μέγιστη διαμεταγωγή δεδομένων φτάνει τα 4 GB/sec, ενώ το χαμηλό latency των M.2 και U.2 τα καθιστά ικανά να καταστήσουν περιττό το SATA Express.

     

    IntelP3700 SFF8639


    SFF 8639 compare


    Enterprise SSD Form Factor


    connector SFF 8639


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.