Jump to content



  • UltraB
    UltraB

    Vivo Apex - Με selfie κάμερα που δεν έχεις ξανασυναντήσει!

    Έκπληκτοι μηνάμε όταν διαβάσαμε για πρώτη φορά πως το πρωτότυπο τηλέφωνο Vivo ξεκλειδώνει μόλις απλά τοποθετήσετε το δάκτυλο σας πάνω στην οθόνη. Η Vivo, μια κινεζική εταιρεία που εδρεύει στο Shenzhen για όσους δε γνωρίζουν, συνεχίζει να μας παρουσιάζει καινοτόμα πράγματα καθώς έχει εξοπλίσει το πρωτότυπο τηλέφωνο της με την ονομασία Apex με ακόμα 3 καινοτόμα χαρακτηριστικά.

     

    1. Pop-up selfie camera

    Όλα ξεκινούν από το κύριο χαρακτηριστικό των τηλεφώνων για εμένα προσωπικά που είναι η οθόνη. Το Apex φέρει μια οθόνη 6 ιντσών με απίστευτα λεπτά bezels μόλις που ανέρχονται στα 1.8mm για τις τρεις πλευρές του και 4.3mm για την κάτω πλευρά. Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη είναι τόσο λεπτό που δεν υπάρχει καν χώρος για την εμπρόσθια κάμερα!


    Έτσι λοιπόν έπρεπε να βρεθεί μια λύση και εκεί είναι που έρχεται η πρώτη του καινοτομία.

    Μια αναδιπλούμενη εμπρόσθια κάμερα των 8 megapixel που ανοίγει σε 0.8 δευτερόλεπτα από την επάνω πλευρά του τηλεφώνου είναι έτοιμη να σας φωτογραφίσει. Και βουαλα, αυτή είναι η εμπρόσθια selfie κάμερα σας. Να σημειώσουμε ότι στο πρότυπο η κάμερα άνοιγε αρκετά αργά με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να τραβήξει γρήγορες φωτογραφίες. Ωστόσο υπάρχει όμως μια διπλή κάμερα στο πίσω μέρος.

     

    5a953f47d4afd_2_VivoApexSelfieCamera.jpg

     

    2. In-screen fingerprint scanner for two prints
    Το δεύτερο ασυνήθιστο χαρακτηριστικό εμφανίζεται στην ίδια την οθόνη. Η Vivo επέκτεινε τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός της οθόνης. Στο Apex, ο χώρος του δακτυλικού αποτυπώματος καταλαμβάνει σχεδόν το μισό κάτω μέρος του τηλεφώνου αντί για έναν μικρό κύκλο. Αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει την δυνατότητα για σάρωση δύο δακτυλικών αποτυπωμάτων ταυτόχρονα για μεγαλύτερη ασφάλεια ή ένα πιο εύκολο ξεκλείδωμα καθώς το δάκτυλο σας θα πέφτει πιο δύσκολα σε ένα "νεκρό" σημείο όπου δεν θα γίνετε σάρωση του.

     

    5a953fbb03912_2_VivoApexTwoFingerprints.

     

    3. Vibrating audio

    Το τρίτο ασυνήθιστο, ίσως και όχι καθώς το είδαμε και από την Sonyχαρακτηριστικό του Vivo Apex έχει να κάνει με τον ήχο.

    Η Vivo έδωσε στο Apex μια OLED οθόνη που δονείται για τη δημιουργία του ήχου για τα βίντεο σας, τις κλήσεις και τα παιχνίδια.

     

    Άλλα τηλέφωνα έχουν δοκιμάσει παρόμοιες τεχνικές αγωγιμότητας του ήχου, συμπεριλαμβανομένου του Xiaomi Mi Mix, το οποίο χρησιμοποεί έναν φανταχτερά "ηχομονωτικό κεραμικό πιεζοηλεκτρικό ενεργοποιητή" για να παράγει τον ήχο. Με άλλα λόγια, το σώμα να δονείται.

    Η Vivo αποκαλεί αυτή την καινοτομία SoundCasting και το demo που υπήρχε στην Mobile World Congress 2018 είχε αρκετά πλούσιο και δυνατό μεγάφωνο.

     

    Τεχνικά χαρακτηριστικά Vivo Apex

    • Οθόνη OLED 6 ιντσών από άκρη σε άκρη με πρόσοψη 1,8 χιλιοστών γύρω της και 4,3 χιλιοστά στο κάτω μέρος.
    • Ανάλυση οθόνης: 2.160 x 1.080 pixels
    • Εμπρόσθια αναδιπλούμενη φωτογραφική μηχανή 8-megapixel
    • Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη υποστηρίζει την αναγνώριση δύο δακτυλικών αποτυπωμάτων
    • Διπλή πίσω κάμερα
    • Το τσιπ Hi-Fi του ήχου δημιουργεί περισσότερο χώρο για την μπαταρία, ενοποιώντας το DAC και τρεις ενισχυτές σε ένα

    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.