Jump to content


  • yanni
    yanni

    VRMARK, The Virtual Reality Benchmark

    .
    Η Futuremark ανακοίνωσε ότι προχωράει την ανάπτυξη ενός νέου benchmark το οποίο θα επικεντρώνει στο Virtual Reality. Το νέο benchmark θα ονομάζεται VRMARK και σύμφωνα με την Futuremark, θα χρησιμοποιεί συνδυασμό software και hardware. Το VRMark απευθύνεται λοιπόν κυρίως σε κατασκευαστές, αναλυτές και τον σχετικό τύπο μιας και ο τρόπος ελέγχου ενός συστήματος Virtual Reality θα είναι αρκετά διαφορετικός από τον τρόπο ελέγχου ενός υπολογιστή ή smartphone.

     

    vrmark

     

    Με το VRMark θα μπορεί να αξιολογηθούν οι δυνατότητες ενός συστήματος να παρέχει υψηλής ποιότητας εμπειρία Virtual Reality, ελέγχοντας το κατά πόσο αυτό μπορεί να παρέχει υψηλό, αλλά και σταθερό ρυθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο. Θα μετρείται το latency των αισθητήρων πάνω στο headset, το πόσο γρήγορα θα αντιδρούν στην κίνηση του κεφαλιού του χρήστη καθώς και η ακρίβεια στην απεικόνιση αυτού που ο χρήστης θα βλέπει, είτε πρόκειται για μια απλή εικόνα, είτε κάποιο video, είτε προφανώς ο τρισδιάστατος κόσμος κάποιου παιχνιδιού ή κάποιου προγράμματος εξομοίωσης.

     

    Η Futuremark ελπίζει με την βοήθεια του VRMark να καθοριστούν νέα πρότυπα τα οποία θα στοχεύουν στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας του χρήστη. Οι κατασκευαστές VR συστημάτων μπορούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξη του VRMark και να έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε αυτό κατά την διάρκεια της ανάπτυξής του.

     

    Σύμφωνα με την Futuremark, στόχος είναι το VRMark να είναι διαθέσιμο εντός του 2015.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.