Jump to content

Freedom

Premium Members
  • Posts

    2.459
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by Freedom

  1. Κοιτα, τα VSTs ειναι για το βασικο μου NUC13 και το βασικό μου laptop. Κανένα άλλο συστημα δεν ειναι για μουσική κοκ. Τωρα, το NUC13 ειναι πιταρισμένο αυτή την στιγμή, του εχω 4Tb NVme συν 4Tb SATA3 SSD, αυτό έπρεπε να το κάνω απο την αρχή γιατί ειδικά αυτό αντικατέστησε τον "πυργο" (και δεν ξαναγυριζω πισω). Τα VSTs πρέπει να ειναι available. Οτι δεν χρησιμοποιείται είναι σε data σκληρους και έξω απο την εξίσωση. Αυτά που μένουν αυτή την στιγμή είναι περίπου 950Gb. Αυτό που θέλω και πρέπει να κάνω γιατί δεν γίνεται να έχω περισσοτερα από 8Tb συνολικά στο NUC13 (το λαπτοπ έχει 1Tb NVme αυτη την στιγμή και δεν προβλέπεται αναβάθμιση) είναι να ξεφορτωθώ αυτά τα 950Gb από τα συστήματα γνωρίζοντας οτι δεν θα έχω κανένα θεμα λειτουργόντας τα απο εξωτερικό SSD. Έστω και ένας κλασσικος SATA3 με σωστή θήκη θα μου έκανε την δουλεια άνετα, απλά μου περισευει ο συγκεκριμένος ΝVme οπότε, reusability. Τα καλά νέα ειναι οτι δεν προβλέπονται νέα VSTs, ίσα ισα - και αυτός ειναι και ένας απο τους λογους για τον οποιον πρέπει οτι εχω αυτη την στιγμή να ειναι available και έτοιμα προς χρηση και απο το NUC13 και απο το laptop- θα πρέπει να καθησω να τα παιξω και να δοκιμασω τα πάντα με διαφορετικά εργαλεία (GM800/Gk5 μονο ως midi controller, Fisher TriplePlay, Artiphon Instrument 1, Tecontrol Breath Controller κοκ) και ξέρω οτι κάποια απο τα VSTs θα φύγουν γιατι στο φινάλε καποια libraries overlapάρουν ως προς τα οργανα κοκ. Οπότε σκέψου οτι αυτός ο "συγχρονισμος" θα είναι "στιγμιαιος". Σβηνω οτι θελω απο τον εξωτερικό NVMe, δεν ειναι διαθεσιμο πιά σε κανένα απο τα δυο συστήματα. Ακόμα και να μπεί κάποιο καινουριο (μιλαω μονο για Kontakt και EZD3, οχι για SWAM κοκ) θα είναι την ιδια στιγμή διαθέσιμα σε οποιοδηποτε σύστημα εχει εγκατεστημένα τα EZD3 και Kontakt αρκει τα paths να ειναι σωστά (one off διαδικασία, set it and forget it). Τελος, δεν υπαρχει ποτε περιπτωση να πρεπει να τα λειτουργήσω σε 2 διαφορετικά συστηματα ταυτόχρονα οπότε όλα ΟΚ. Θα ενημερώσω για τα καλωδια, μαλλον θα είμαι ΟΚ, τοση μελέτη δεν εχω ρίξει ούτε για CPU και GPU, lol...τώρα στα γεράματα... ΥΓ: το άλλο το NUCάκι ουσιαστικά ειναι 24/7 ανοιχτο και όντως το χρησιμοποιώ κατα μία έννοια και ως file server αλλά για πάρα πολύ σημαντικά αρχεία τα οποια ευτυχως τυχαίνει να ειναι και παρα πολύ μικρά. Το δε συνολικο capacity του ειναι 500Gb NVMe συν 1Τb SSD Sata 3, πιταρισμένο δεν είναι αλλά 1Tb ελέυθερο σιγουρα δεν υπάρχει.
  2. Δεν ειναι το πιθανότερο, είναι απολύτως σίγουρο οτι αυτά που έχω ειναι USB 2. Εκανα μια ερευνα χθες, βρηκα μερικα υποψηφια, και εμπαινα στις σελιδες των κατασκευαστών για να επιβεβαιωσω. Απο τα 7-8 τελικά, έμειναν 2-3 στα οποια ο κατασκευαστής ρητώς ανεφερε οτι είναι 10Gbps. Εκανα την αγορα (De Lock), λογικα θα ειμαι εντάξει. Το δικτυο μου έχει max capability 100-110MB/sec και μιλαμε για το best case scenario και μεταφορες μεγαλων αρχειων. Δεν νομιζω οτι θα φορτωνα/δούλευα ποτέ VSTs δικτυακά. Αν ήταν αρκετές αυτές οι ταχύτητες (αν και προφανως το μαλλον το random read με ενδιαφερει σε αυτη την περιπτωση) για αξιοπρεπες φόρτωμα VSTs σε βεβαιω οτι θα πηγαινα απλά σε εξωτερικο HDD (εχω μερικους 2Tb να καθονται) και θα τελειωνε η υπόθεση. Βασικά δεν είμαι σιγουρος οτι έχεις καταλάβει την χρήση που θέλω να κάνω αλλά δεν υπάρχει προβλημα. Θα ποστάρω όταν με το καλό ερθουν και δοκιμασω (fingers crossed).
  3. Καλημέρα στην παρέα! Το case: έχω έναν SN850 1Τb, εχει μπει σε Ugreen case, όλα καλά. Σκοπός αυτού του SSD είναι να υπάρχουν όλα τα VSTs μου εκει πέρα μεσα (και είναι ήδη) και να τα τρέχω "εξωτερικά" σε περισσότερα από ένα μηχανήματα. Με το USB-C/USB-C καλώδιο που ήρθε το case, δοκιμαστικαν στο NUC11 (που έχει USB-C θύρα) και με το καλώδιο με το οποίο ήρθε και με extra USB-C Ugreen καλωδιο και όντως αναλόγως τα αρχεία μιλαμε εως και 1000ΜΒ/s μεταφορές. Το θέμα είναι οτι το βασικό μηχάνημα στο οποιο θα είναι κυρίως "κολλημένος" είναι το βασικό μου σύστημα, ένα NUC13 το οποίο δεν εχει USB-C θυρες (εχει 2 Thunder στο πίσω μερος που δεν δουλευουν ως USB-C). Ότι καλώδιο USB-C/USB-A και να εχω αγοράσει, απλά δεν δινει πάνω απο 40ΜΒ/s, δοκιμασμένα όλα παντού, σε ότι συστημα έχω και δεν έχω. Έχει κάποιος στην κατοχή του κάποιο τέτοιο καλώδιο που να ξέρουμε 100% οτι ειναι πραγματικο USB3, τουλαχιστον Gen1, έχοντας επιβεβαιώσει τις ταχυτητες μεταφορας και αν ναι, μπορείτε να μου πείτε μάρκα, μοντέλο κοκ? Γιατί ειλικρινά ειμαι ένα τσακ πριν τα βαλω αγγελία, αγοράσω εναν SSD 2.5", θηκες με Asmedia κοντρολερς εχω να φάνε οι κοτες και ειναι δοκιμασμένες εδώ και πάμπολλα χρόνια όπως και τα αντίστοιχα καλώδια τους...τουλάχιστον και με 350-400ΜΒ/s όλα θα δουλεψουν όπως θέλω (ναι, ξέρω, pathetic). Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  4. Το μπλοκαρισμα των αριθμων είναι ο μόνος τρόπος, είχα θέματα εδω και χρόνια και ειδικα απο εξωτερικό και στο σταθερο και στο κινητό. Στο σταθερό ένα Call ID Blocker ειναι μονόδρομος, ευτυχώς εχω εδω και πάρα πολλά χρόνια, δυστυχώς το δικο μου τουλάχιστον δεν εχει παραμετροποιηση (από ότι θυμάμαι) για να μπλοκάρεις νουμερα που εχουν συγκεκριμένο prefix. Στο κινήτό πολύ πιο ευκολα τα πράγματα. Τα ελληνικά τα μπλόκαρα ένα-ένα. Τα του εξωτερικου τα μπλοκαρα κατευθείαν απο το prefix οπότε είχα καθήσει για κανα μισάωρο και έβαλα όλα τα διεθνή prefixes σε block list, εκτός απο μιας συγκεκριμένης χωρας από την οποία δεν είχα δεχτεί τέτοιου τύπου κλησεις ούτως ή αλλως. Το πως βρέθηκε το νουμερο σου σε τέτοιες λίστες, αυτό είναι άλλο θέμα. Στην περιπτωση μου νομίζω οτι ήταν από κυρίως από την εποχή που ασχολιόμουν με crypto (πάνε 5 χρονια απο τότε), είτε επαιξαν leaks, ή πολύ απλά πούλησαν τις πληροφορίες να βγαλουν και κανα έξτρα φραγκάκι τα παιδιά. Τέλος, κανε και μια αναζήτηση να δεις αν υπαρχουν κάπου τα στοιχεία σου φάτσα φόρα στο νετ. Είχα κανει, υπήρχα σε ένα site πληροφοριών, επικοινωνία με τον admin και καπάκι καταγγελία στην Google. Μερικές ημερες μετά δεν υπήρχε τίποτα, ναι, ξέρω, ουτε και εγώ το πίστευα αλλά δούλεψε. Εδω και κανά 2 χρόνια έχω μόνο ελαχιστότατες τέτοιου τύπου ξέμπαρκες κλήσεις τον χρόνο (είτε μπλοκάρονται, είτε είναι "νεα" ελληνικά νούμερα).
  5. 4 καλώδια USB 5m Logilink CU0012, αχρησιμοποιητα στις συσκευασίες τους. 5 ευρώ και τα 4. ΜΟΝΟ χέρι-χέρι, Αθήνα (Κάτω Πατήσια), ΔΕΝ με ενδιαφέρουν ανταλλαγές.
  6. Πωλουνται 2 HDMI 10μετρα καλώδια, ενα γωνιακό, ένα ίσιο. Αγοράστηκαν πολλά χρονια πριν και χρησιμοποιήθηκαν σε τηλεοράσεις FHD χωρίς κανένα πρόβλημα. Προσφατα μετακόμισα, και οι 2 τηλεοράσεις πλεον είναι δίπλα στα αντίστοιχα PCs οπότε απλά πιάνουν χώρο πλέον. Το γωνιακό δεν γράφει τίποτα επάνω στο καλώδιο, το ίσιο γράφει οπότε έχω βάλει και τις αντιστοιχες φωτογραφίες. Τιμή: 5 ευρώ και τα δύο ΜΟΝΟ χέρι-χέρι, Αθήνα (Κάτω Πατήσια), ΔΕΝ με ενδιαφέρουν ανταλλαγές.
  7. Πωλούνται τα κάτωθι: Icy Box IB-169K-B 10 ευρω Icy Box IB-168SK-B 15 ευρω Asus DRW-24B5ST 5 ευρω Samsung SH-222AB 5 ευρω 30 ευρώ όλα. ΜΟΝΟ χέρι-χέρι, Αθήνα (Κάτω Πατήσια), ΔΕΝ με ενδιαφέρουν ανταλλαγές.
  8. Με το USB καλώδιο-βάση του, αγοράστηκε για ένα NUC11 του οποιου η WiFi καρτα δεν έπιανε στα 2 δωματια μακριά. Μετά απο μετακόμιση και δεδομένου οτι τα πάντα τα έχω σε ethernet πλεον, μου είναι άχρηστη. Αγορασμένη 26/7/2022 από Ελλάδα, θα δοθεί και η σκαναρισμένη απόδειξη αγοράς. https://www.alfa.com.tw/products/awus036ac?variant=36473965838408 Τιμή: 30 ευρώ ΜΟΝΟ χέρι-χέρι, Αθήνα (Κάτω Πατήσια), ΔΕΝ με ενδιαφέρουν ανταλλαγές.
  9. Freedom

    Ερώτηση σχετικά με τον Boot Manager

    Παρε οτι θα γράψω with a grain of salt γιατί απο τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια. Σε αντιστοιχη περιπτωση σε εμενα, ναι, "εσπασε" την εγκατάσταση. Το δικο μου το case από όσο θυμαμαι ήταν το εξής: SSD λειτουργικο, HDD data. Τα παιζει το λειτουργικο, φορματ και εγκατάσταση ενώ ο HDD ήταν συνδεδεμένος. Στηνεται λειτουργικό, όλα καλά. Κάποια στιγμή, για λόγο που δεν θυμάμαι, επρεπε να αφαιρεσω απο το σύστημα τον HDD. To σύστημα δεν ξεκινουσε πλέον. Τωρα, τι δουλειά ειχε ο Boot Manager/MBR σε ένα μέσο το οποιο δεν ήταν εκκινησιμο, ειλικρινα δεν ξέρω και δεν το εψαξα σε βάθος ποτέ. Αν θυμαμαι καλά το είχα φτιάξει (ή ειχα προσπαθησει να το φτιάξω?) με fixmbr. Απο τότε ποτέ μα ποτέ δεν ξεχνάω να αποσυνδέω οποιονδηποτε άλλο SSD/HDD απο το σύστημα όταν στηνω WIn (το ιδιο και στις σπανιες φορές που στηνω dual boot, θελω τα 2 λειτουργικα να ειναι ανεξάρτητα το ένα απο το άλλο just in case, και ας επιλέγω manually ποιο θα εκκινησει απο τον Boot Manager της μητρικης). ...το οποιο θα πρέπει να μην ξεχάσω να το κάνω κσι σε μερικές μερες γιατί έχω πάλι το ιδιο case...
  10. Freedom

    WD SN850 500Gb: "S.M.A.R.T. Status is Bad"

    Τηλεπάθεια much? Μολις ακυρωσα τον Samsung (ή καλυτερα, εστειλα μηνυμα για ακυρωση, παραλαβή απο το κατάστημα και πληρωμη εκει πέρα ειναι ουτως ή αλλως, οπότε μπλέξιμο μηδέν) και θα πάρω εναν Kingson KC3000 να τελειώνει η υποθεση. Το βασικό μου συστημα εχει Kingston 4Tb (Fury), so far so good...θα μου πεις μέχρι να σου τυχει...φτου φτου φτου... Την Samsung την αποφευγω εδω και χρόνια για M2 τουλαχιστον και εγώ, πιο πριν και στους sata γιατι δεν καταλαβαίνω πως ειναι δυνατον να βγαζεις προιον με θεματάκι, το οποιο τελικά να μην λυνεται ποτε (παλιοτερα την ειχα πατησει με εναν Sata3 Evo, δεν θυμαμαι ποιος ηταν). Φακ ιτ, με στεναχωρησε η WD...
  11. Freedom

    WD SN850 500Gb: "S.M.A.R.T. Status is Bad"

    Να εισαι καλα acct. Αν ολα πανε καλα, αυτη την εβδομαδα θα εχω εναν 980Pro (και ενα M2 NVME case), να τον καρφώσω επανω, να κανω το migration (από παλιο backup του συστήματος) για να τελειώνει αυτό. Το RMA εχει ήδη εγκριθεί, οπότε μετά καπάκι τον στέλνω (Τσεχια θα παει αν θυμαμαι καλα τι έλεγε το label). Απο εκει και περα δεν περιμενω κατι τραγικο, καααααποια στιγμή, όταν εχουν παρει τον παλιό θα στείλουν αντικατασταση (δεν ξερω αν θα ειναι καινουριος). Ξέχασα να αναφέρω (ειχα κάνει αρκετά πειράματα πριν ποστάρω) οτι πολλες φορές υπηρχαν αντιστοιχα entries και στον Event Viewer (σε τετοιες περιπτωσεις οταν κανω troubleshooting, καθαρίζω τα logs, δοκιμαζω κοκ, αυτη την στιγμη ειναι "καθαρό"). Το PCάκι εκτός από ελαχιστοτατα κολληματα (που αν δεν ξερεις το συγκεκριμενο σύστημα μαλλον θα περάσουν απαρατήρητα) δεν φαινεται να έχει κανένα θέμα. Λειτουργικότατο. Και ένα SMART διαγνωστικό της WD: "NVM Subsystem degraded" αναφέρει ο μάστορας... EDIT: τι @#$#@ είμαι...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΕΣ, υγεία χωρίς πονο ευχομαι σε όλους!
  12. Freedom

    WD SN850 500Gb: "S.M.A.R.T. Status is Bad"

    Αμ το εκανα και αυτο... Γιατι με το που άρχιζε και "βαραγε" το NUCάκι, και το επιβεβαιωσα και με το HWInfo, λεω δεν κατεβαζω και το νταραβερι της WD...υπηρχε firmware update, το μπουμπουνισα και αυτό αδερφε με την ελπίδα οτι θα ισιώσει... Disable το SMART θα το κανω παντως μέχρι και να αντικαταστήσω τον SN850 γιατι ειναι ενοχλητικο το μηνυμα και κανει μισο λεπτο για να φυγει (BT πληκτρολογιο, καλό το press any key αλλα σε αυτή την φάση, το BT κοιμάται όρθιο).
  13. Freedom

    WD SN850 500Gb: "S.M.A.R.T. Status is Bad"

    Εχει νόημα αδερφέ? Να το δοκιμάσω, δεν τρεχει τιποτα αλλά αν δεν ήρθε στα ίσα του με φλασάρισμα firmware, δεν είμαι και πολυ αισιόδοξος... Δεν βαριέσαι...
  14. Εναμιση χρονο μετά λοιπον, ενώ είναι εγκατεστημένος σε NUC11 το οποιο ειναι μονο για internet, καμια ταινία κοκ... Μετά απο κάθε restart, εκκινηση κοκ το NUCάκι αναφέρει: Το HWInfo64 συμφωνεί: Και το app της WD επαυξάνει: Ξεκινησα την διαδικασία RMA κατευθειαν στη WD... 2024 σε λιγο και παίζουν τέτοια κουκουρουκου failures ωρε καρντάσια? (ρητορική ερώτηση, δεν περιμένω απάντηση) Αντε και υγεία σε όλους παιδες!
  15. Μολις πηρα τηλ το 800 900 1000, όλα τα προγραμματα "παίρνουν" ΚΟΤ. Οπότε, βουρ για κιτρινο και ο Θεός βοηθός. EDIT: βασικα και στο site αναφερεται, μπηκα να κανω καμια συγκριση και (μονο το μπλε δεν γράφει τιποτα για ΚΟΤ):
  16. Να είσαι καλά αδερφέ, θα πάρω τηλ την Δευτέρα να ρωτησω για το ΚΟΤ, αν εχουν πάω για κίτρινο. Θα ενημερώσω.
  17. Πολύ μπερδεμα... Τελικά για μένα που έχω μαξ κατανάλωση τον μήνα 300Kw, ποιο φακιν χρώμα συμφέρει? Απαραίτητη προυπόθεση να "παιρνει" ΚΟΤ Β. Μέχρι τωρα ήμουν στο Γ1/Ν1 ΚΟΤ Β. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  18. Freedom

    Sricam IP Wifi κάμερες (2χ SP018, SP020, SP023)

    Changed Κατάσταση to Πωλήθηκε
  19. Ολες λειτουργικές, στημένες στο κινητο μου οποτε μπορεί να γίνει και οποιαδήποτε δοκιμή. Χωρίς κουτιά, συνοδευονται απο τα original τροφοδοτικά τους και τις βάσεις τους (SP018 και SP020). manuals, καλωδια δικτύου, ουπα/βιδες κοκ. SP023 (ΑΣΠΡΗ) 15 eur https://www.skroutz.gr/s/15959576/Sricam-SP023-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-1080p-Full-HD-Adiavrochi.html SP020 720p (ΑΣΠΡΗ) 15 eur https://www.skroutz.gr/s/12550884/Sricam-SP020-720P-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-720P-HD-me-Amfidromi-Epikoinonia.html SP018 1080p (x2 ΜΑΥΡΕΣ) 20 eur η μία https://www.skroutz.gr/s/13900233/Sricam-SP018-White-IP-Kamera-Parakolouthisis-Wi-Fi-1080p-Full-HD-me-Amfidromi-Epikoinonia.html Συναλλαγη ΜΟΝΟ χέρι-χέρι, Αθηνα, Κάτω Πατήσια
  20. Icy Box IB-169K-B 10 ευρω Icy Box IB-168SK-B 15 ευρω Asus DRW-24B5ST 5 ευρω Samsung SH-222AB 5 ευρω 30 ευρώ όλα. Συναλλαγή ΜΟΝΟ χέρι-χέρι, Αθήνα (Κάτω Πατήσια).
  21. Freedom

    i5-7600, Asus Prime B250-PLUS, Noctua D14, G.Skill Aegis 32GB, Corsair AX760 κλπ

    Changed Κατάσταση to Πωλήθηκε
  22. Freedom

    i5-7600, Asus Prime B250-PLUS, Noctua D14, G.Skill Aegis 32GB, Corsair AX760 κλπ

    Εφυγε και η ψυκτρα.
  23. Freedom

    i5-7600, Asus Prime B250-PLUS, Noctua D14, G.Skill Aegis 32GB, Corsair AX760 κλπ

    Στα 40 ευρώ η D14.
  24. Freedom

    i5-7600, Asus Prime B250-PLUS, Noctua D14, G.Skill Aegis 32GB, Corsair AX760 κλπ

    Εφυγε και το PSU, μένει το Cooler.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.