Jump to content

oxide

Premium Members
  • Posts

    1.629
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Είδηση Comments posted by oxide

  1. On 19/2/2023 at 11:30 ΜΜ, το μέλος gdp77 έγραψε:

    1) Πως τα καταφέρνει η ανθρωπότητα να κάνει προτεραιότητά της τους εντελώς λάθος στόχους (ή για εντελώς λάθος σκοπούς) δεν το καταλαβαίνω. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το ενεργειακό. Εξ όσων διαβάζω η ελπίδα που υπάρχει στο τούνελ είναι η σύντηξη. Το μόνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι αυτό και λοιπές μπούρδες να περνάνε στα ψιλά γράμματα.

     

    2) Ο άνθρωπος είναι βαθύτατα προβληματικό ον (σε πολλά επίπεδο) και συνεπώς ακατάλληλος να δημιουργήσει ΑΙ. Αν τα καταφέρει, απλά θα αυτοκαταστραφεί. Το machine learning για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων σε συγκεκριμένα περιορισμένα πλαίσια ΝΑΙ. ΑΙ γενικώς και αορίστως, θέλουμε 1000-2000 χρόνια ακόμα εξέλιξης (αν τα καταφέρουμε ως είδος) για να έχει νόημα η δημιουργία του.

     

    Καλά για ποιο ΑΙ μιλάμε? Να σοβαρευτούμε. 'Εξυπνα chat bots είναι που αντλούν δεδομένα από το web και δίνουν απαντήσεις σε φυσική γλώσσα που είναι ήδη κάπου γραμμένη.Δεν αναιρώ τη σημασία του επιτεύγματος, αλλά έχει καταντήσει καθαρό marketing η φράση "ΑΙ".

     

    Μάλλον κάτι δεν γνωρίζεις. Το chatGPT και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα δεν ανατρέχουν στο internet. Μπορούν αν θέλεις να παίξουν μπάλα με APIs αλλά αυτό είναι επιπλέον. Οι πληροφορίες είναι κωδικοποιημένες με κάποιο τρόπο μέσα στο νευρωνικό όπως αντίστοιχα και στον άνθρωπο.

     

     

    Οι προβλέψεις σου για το AGI είναι εντελώς εκτός κλίμακας. 

     

    Γενικά έχεις άποψη αλλά δεν κατανοείς τι ακριβώς είναι ένα large language model.

     

  2. Τι σχέση έχει το iOS? API το ένα API και το άλλο θα μου πεις lol

     

    Ο Elon το είχε ανακοινώσει εδώ και πανω από ένα μήνα. Εγώ το ήξερα, αυτοί πως και δεν το άκουσαν;

     

    Για να καταλάβω όμως, αυτοί χρησιμοποιουσαν το δωρεάν API και πουλούσαν μια υπηρεσία χτισμένη γύρω από αυτό. Κανένα προβλημα. Το Twitter που έμπαινε μέσα, είναι ανήθικο να χρεώσει για πρόσβαση στο ΑPI η να το κόψει τελείως αν θεωρήσει πως δεν συμφέρει οικονομικά? Γιατί? 

     

     

     

     

     

     

    • Like 1
  3. Κάθε εβδομάδα και νέο μοντέλο με νέες δυνατότητες.

     

    Στο μεταξυ οι αρνητές προόδου συνεχίζουν να μετακινούν τα goalposts. Πλέον τρέχουν με τα goalposts στη μασχάλη. 

     

    Πόσο αστείο είναι να λες "ε γράφει κώδικα αλλά δεν είναι όσο καλός είναι ένας άνθρωπος", αν αναλογιστείς που ειμασταν 5 χρόνια πριν και πόσο γρήγορα φτάσαμε εδώ. 

    • Like 1
  4. 3 ώρες πριν, το μέλος hurin έγραψε:

    Μάλιστα. Η ρυθμιστική αρχή απορρήτου των ΗΠΑ δεν νοιάστηκε για τις 11.000 απολύσεις, αλλά για την αποχώρηση ενός στελέχους-κλειδί.

    Και μετά λένε για την Κίνα.

    Δεν νοιάστηκε για το συγκεκριμένο στέλεχος αλλά για το αν το Twitter έχει κάποιον ειδικό που παρακολουθεί τη νομοθεσία στο αντίστοιχο θέμα και βεβαιώνεται πως εναρμονίζονται.

     

     

    3 ώρες πριν, το μέλος navaho7 έγραψε:

    Τις ίδιες βλακείες που έκανε και στην Τέσλα κι έχασε ένα σωρό software engineers, τα ίδια που έκανε και η Apple και έχασε τον υπεύθυνο του τμήματος AI. Μπράβο, πανέξυπνοι

    Προφανώς είναι επί σκοπού αφού το Twitter ουδέποτε ήταν κερδοφόρο και το 2023 θα είναι δύσκολο. Άσε να ξέρει κάτι παραπάνω και ο Elon μην τα ξέρουμε όλα εμείς.

  5. 1 ώρα πριν, το μέλος Havic έγραψε:

    5- Είναι πυραμίδα και για να βγάλετε κέρδος πρέπει άλλοι επενδυτές/θύματα να σας τα δώσουν, τα κρυπτονομίσματα είναι ένας "κωδικός" που από μόνος του δεν έχει καμία αξία, ούτε καν συλλεκτική ή καλλιτεχνική όπως ένας πίνακας π.χ.,  μπορεί να άρχισε σαν μια πολύ καλή ιδέα, ψηφιακό νόμισμα μη ελεγχόμενο κτλ κτλ αλλά έγινε τέτοια κατάχρηση που έχασε τελείως το δρόμο του, σήμερα μετατράπηκε σε πυραμίδα και  διευκόλυνση για την κάθε παράνομη δραστηριότητα κτλ κτλ, επίσης διαφημίζετε έντονα σαν τρόπος για να πλουτίσετε άμεσα (πρέπει να μπαίνουν νέοι πελάτες), δεν προστατεύετε από νόμους, το όνομα παραπέμπει σε πλούτο αλλά θα μπορούσε να είναι κρυπτοκωλόχαρτο, για να συνεχίσει να είναι κερδοφόρο πρέπει να μπαίνουν συνέχεια νέοι "επενδυτές" και να τροφοδοτούν με τα χρήματα τους τα κέρδη των προηγούμενων.

     

    Και για όσους ενδιαφέρονται για το περιβάλλον μην αναφερθώ καν σε αυτό....

     

    Σωστο. Τα κρυπτονομισματα δεν προστατεύονται από κανένα νόμο. Δεν χρειάζεται.  Code is law. 

     

    Τα κρυπτονομισματα είναι μια μάλλον κακή επένδυση. Όχι γιατί η τεχνολογία τους είναι άχρηστη αλλά γιατί ο σκοπό τους δεν είναι να πολλαπλασιασουν τα κέρδη όσων τα κρατάνε.

     

    Είναι παλια η συζήτηση για το pow και για το ότι βλάπτει το περιβάλλον. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και πλέον πολλά blockchains δεν χρησιμοποιούν pow.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.