Jump to content

vic

V.I.P.
  • Posts

    5.933
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Είδηση Comments posted by vic

  1. Αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει περισσότερο για ενός τύπου "συγχώνευση" παρά για εξ ολοκλήρου εξαγορά. Περίπου όπως τα περιγράφει ο yanni. Δεν είναι ότι κολυμπάει και στα μετρητά η AMD. Μπορεί να ανεβαίνει το CPU κομμάτι και να έχει και τις κονσόλες σχεδόν εξ ολοκλήρου, αλλά ειδικά το δεύτερο δε μεταφράζεται σε ιδιαίτερα profit margins. Νομίζω με την "εξαγορά" της Xilinx περισσότερο στοχεύει στο να ανταγωνιστεί την Intel παρά την Nvidia. Η εξαγορά της ARM αφορά τελείως άλλο τομέα. Η Intel είχε αγοράσει πριν από μερικά χρόνια την Altera που φτιάχνει FPGAs. Αυτή και η Xilinx είναι ουσιαστικά οι μόνες εταιρείες στον τομέα. Γενικότερα τα FPGAs δεν έχουν δει ιστορικά τρομερά μεγάλη χρήση. Βέβαια με την άνθηση του AI και του Machine Learning και όλων των υπηρεσιών που τα χρησιμοποιούν, υπάρχει μεγάλο θέμα για τα data centers που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες (web search, Infrastructure as a service κτλ). Υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το πώς μπορούν αυτά τα data centers να αποδώσουν καλύτερα. Παλιά ήταν μόνο με CPUs. Μετά προστέθηκαν και οι κάρτες γραφικών. Τώρα τελευταία χρησιμοποιούνται και FPGAs και ASICs (τελείως custom τσιπάκια). Η Google με τα TPU (Tensor Flow Units) έχει ποντάρει στα ASICs, η Microsoft στα FPGAs (τα χρησιμοποιεί στο infrastructure του Azure και για το Bing search) και η Facebook στα CPUs κυρίως. Η Intel βλέποντας πού πάει το πράγμα εξαγόρασε την Altera για να είναι καλυμμένη και σε εκείνον τον τομέα. Μου φαίνεται ότι και η AMD κάτι αντίχτοιχο σκέφτεται. Γενικότερα από όσο ξέρω η εξαγορά της Xilinx συζητιόταν για πολλά χρόνια, από όταν ένας VP της AMD έγινε CEO της Xilinx. Απλά ποτέ δεν είχαν τα λεφτά για να την πραγματοποιήσουν.

    • Like 3
  2. Αυτά που μου έχουν κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι κατά καιρούς διάφορα threads στο off-topic με ότι θέμα μπορεί να σκεφτεί κανείς. Πάρα πολλά για να διαλέξω. :p

     

    BTW, στο πληκτρολόγιο τα switches της CM με ποια από τα Cherry θα μπορούσαν να συγκριθούν;

  3. Αηδίες. Έχουν ένα απαίσιο προϊόν και το ξέρουν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δυσκολέψουν τους χρήστες να παρατήσουν το προϊόν αυτό αντί να το βελτιώσουν. Ξαφνικά νιώθω τυχερός που είχα διαγράψει τον λογαριασμό μου παλιότερα και ενώ ήθελα να τον ξαναφτιάξω για κάποιο λόγο δε με άφηνε.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.