Jump to content

GriGaS

Reviewers
  • Posts

    8.671
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    15

Είδηση Comments posted by GriGaS

  1. Οι βρύσες όταν τις έκαναν έτσι είχαν νόημα. Τα μποιλερ ήταν τίγκα στα βακτήρια και το είχαν για να μην κινδυνεύεις να το πιεις. Στα σύγχρονα σπίτια βάζουν μεικτες πλέον. 

    • Like 1
  2. 13 ώρες πριν, το μέλος karmen1983 έγραψε:

    Πριζες;;;

    H αγγλική πρίζα είναι με διαφορά η καλύτερη και ασφαλέστερη και καλά κάνουν που δεν την αλλάζουν. Για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο.

     

     

    • Like 1
  3. πριν 20 ώρες, το μέλος acct έγραψε:

    Θα ήθελα κι εγώ να μπορώ να τον κάνω δωρεάν, καίτοι εμβολιασμένος.

    Τι εννοείς; Αν και εμβολιασμένος 1 με 2 φορές την εβδομάδα πηγαίνω στο σημείο που κάνει δωρεάν ραπιντ ο ΕΟΔΥ και κάνω. Το ίδιο και η σύζυγος.

    • Like 1
  4. Από την αρχή της χρήσης του Webex η κόρη μου κάνει μάθημα σε Linux. Αρχικά με xubuntu και τη φετεινή σχολική χρονιά με mint. Δεν μου έχει αναφέρει κάποιο πρόβλημα. Το ίδιο και με τα Αγγλικά που κάνουν μέσω Zoom. Viber και Skype επίσης όλα καλά. Το μόνο πρόβλημα είναι όταν θέλει να μιλήσει messenger με την κολλητή της που κάνουν κάτι βλακείες με παιχνίδια κλπ που εκεί μπαίνει με android για να έχει όλα τα καλούδια.

  5. Προχθές το βράδυ έβαλα τη μικρή να εγκαταστήσει το mint στο παλιό λαπτοπ της γυναίκας (toshiba satelite του 2006, αναβαθμισμένο σε core2duo T7200, 3gb ram και έναν 60άρη SSD).

     

    Της ετοίμασα το στικάκι, εφτιαξα τα boot options και την άφησα να απαντάει τις διάφορες ερωτήσεις (με μοναδική εξαίρεση τα σχετικά με partitions και καθαρή εγκατάσταση). Για 8 ετών τα πήγε μια χαρά. Highlight της εγκατάστασης, όταν έδειξε τις πληροφορίες σχετικά με παραμετροποίηση επιφάνειας εργασίας, wallpaper κλπ η ατάκα της "Ευχαριστούμε, αυτά τα ξέρουμε".

     

    Τη βλέπω στην πληροφορική του χρόνου να κάνει παρατήρηση στον καθηγητή, γιατί δε βάζουν λίνουξ μέντα και είναι με τα ληγμένα windows 7.

    • Like 3
    • Haha 1
  6. Έτοιμος ο υπολογιστής της μικρής με το 20. Δήλωσε ευτυχής που έχει και αυτή λίνουξ μέντα όπως και οι μεγάλοι. Έχει ήδη αρχίσει να σκαλίζει τα πάντα και πολύ την χαίρομαι.

     

    Όταν ξεκίνησα την εγκατάσταση, εκεί που σε text mode μου εβγαλε να επιλέξω από που θα κάνει boot μου λέει "Μπαμπά, άνοιξες το τερματικό;". Διότι το παιδί είναι όπως το μάθεις. Όυτε DOS prompt, ούτε command prompt ούτε τίποτα άλλο. Τερματικό.

    • Like 4
    • Haha 1
  7. @gdp77 ως επαγγελματίες εννοούσα τους ελ. επαγγελματίες και τα μικρά γραφεία.

     

    Οι mission critical εφαρμογές που λες προφανώς και έχουν το ΙΤ τους που αποφασίζει ποιο είναι το βέλτιστο και δεν είμαι σε θέση να έχω άποψη. 

    • Like 1
  8. Θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη. Χρησιμοποιώ για επαγγελματική χρήση υπολογιστή με windows 10 εδώ και περίπου 3 χρόνια. Τα βρίσκω πολύ καλύτερα από τα 7 τόσο από άποψη σταθερότητας όσο και αποψη απόκρισης. 3 χρόνια τώρα δεν έχει χρειαστεί να κάνω καμία μα καμία παρέμβαση και λειτουργούν το ίδιο καλά με την πρώτη ημέρα. Τα γραφεία που χρειάζονται κάθε 3 και λίγο IT support ίσως θα έπρεπε να κοιτάξουν λίγο το τι κάνουν οι εργαζόμενοί τους όταν δεν δουλεύουν.

     

    Όσον αφορά το κατά πόσον το MacOS είναι ανώτερο από τα Windows, μόνο και μόνο λόγω της unixoειδούς του προέλευσης, δεν έχω λόγο να μη το πιστέψω. Εάν οι εφαρμογές που χρειάζομαι για τη δουλειά μου δεν υπήρχαν αποκλειστικά σε windows, ούτε εγώ θα τα χρησιμοποιούσα. Linux FTW!!!

     

    Ως εκ τούτου, έχουμε 3 κατηγορίες χρηστών (σε επαγγελματικό περιβάλλον).

     

    1. Αυτούς που λόγω software είναι δεμένοι με τα Windows
    2. Αυτούς που λόγω software είναι δεμένοι με το MacOS
    3. Αυτούς που χρειάζονται έναν browser και μία σουίτα office οι οποίοι κάνουν δουλειά με οτιδήποτε και κατ' εμέ θα έπρεπε να έχουν κάποια διανομή Linux.

     

    Δυστυχώς δεν έχω δεδομένα να κατανείμω τις παραπάνω κατηγορίες σε ποσοστά. @gdp77 μπας και έχεις ιδέα;

     

     

    • Like 1
  9. πριν 1 λεπτό, το μέλος DeSeRTeR έγραψε:

    Αγαπητέ Griga η συντήρηση που χρειάζονται τα Windows για να συνεχίζουν να δουλεύουν όπως πρέπει είναι τουλάχιστον απαγορευτική σε χρόνο… Επίσης έκανα παρουσίαση πριν 2 μήνες σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας και ένα laptop της κακιάς ώρας που αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω έκανε REBOOT πανω στο Presentation γιατί λέει οτι δεν μπορούσε να περιμένει άλλο μετά απο τις απανωτές αναβολές που είχε φάει απο το χρήστη… Ρε πάτε καλα ? Τι ερασιτεχνισμοί είναι αυτοί ? Αναγκάστηκα να φτιάξω ενα Custom Solution επειδή είμαι και δικτυάς εκτός όλων των άλλων η οποία δουλεύει και έκοψα μια για πάντα τα Updates… Όπως καταλαβαίνετε όμως αυτές οι Advanced λύσεις δεν ειναι για τον μέσο χρήστη… Ας λύσουν πρώτα τα First World problems εκεί στην Microsoft και μετά βλέπουμε … 

     

    πολύ ωραία.

     

    Θα μας πεις τώρα και το workload που απαιτεί 6πλάσιο χρόνο; ή εννοείς ότι στους 6 μήνες τους 5 ασχολούνται με update και τον 1 δουλεύουν;

    • Like 1
  10. πριν 3 λεπτά, το μέλος DeSeRTeR έγραψε:

    Έχεις μια εντελώς λανθασμένη αντίληψη για το πόσο χρήσιμος μπορεί να γίνει ενας υπολογιστής της Apple σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ περιβάλλον.. Ακούς εκεί όποιος δεν επιλέγει Dell - HPE - Lenovo - Fujitsu ΔΕΝ είναι επαγγελματίας… Ρε ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ? Βγες απο το μικρόκοσμό σου… Έχω 4 Mac στο γραφείο και το Productivity μου βάρεσε Red … Χρειάζεσαι 6 μήνες με τα Windows να κάνεις οτι κάνω σε 1 μήνα με 4 Mac-άκια … 

     

    Αγαπητέ, η επιλογή των εκφράσεών σου για πρώτη δημοσίευση στο TheLab.gr είναι το λιγότερο αποτυχημένη.

     

    Παραβλέποντάς την, θα μπορούσες να μας πεις τι ακριβώς είναι αυτό που χρειάζεται εξαπλάσιο χρόνο στα Windows σε σχέση με το MacOS;

    • Like 2
  11. Βασικά η Αpple ξεκίνησε με CISC (motorola 680x0) πήγε σε RISC (PowerPC) ξαναπήγε σε CISC (intel x86) και τώρα ξαναπάει σε RISC.

     

    To θέμα είναι ότι τελευταία φορά που έκανε μετάβαση από cisc σε risc οι εποχές ήταν τελείως διαφορετικές και το μερίδιο αγοράς επίσης. Πλέον κυκλοφορούν εκατομμύρια macbook με intel επεξεργαστές. Θα μείνουν ξεκρέμαστα; Και τι θα γίνει με τις πωλήσεις μέχρι να κυκλοφορήσει η νέα γκάμα με arm επεξεργαστές; Η adobe θα συνεχίσει να βγάζει εκδόσεις για x86;

     

     

    • Like 2
  12. Επειδή δεν εχω καταλάβει. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή επεξεργαστές arm αντίστοιχοι με αυτούς που μπαίνουν στα Pro desktop μηχανήματα της apple (βλέπε xeon); ;H περιμένουμε πως η apple σε 1-2 χρόνια θα φτάσει σε επιδόσεις τους xeon;

    • Like 1
  13. πριν 6 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Αν μπορείς να αφιερώσεις λίγα λεπτά μπορείς να κάνεις ένα request στο github/gitlab όπου είναι το project. Αν ασχοληθεί κάποιος dev μπορεί να σου ζητήσει κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες για να προσθέσει την υποστήριξη για την ST100 (τι είναι αυτό;)

     

    Είναι στη λίστα των υποστηριζόμενων. Όταν βρω χρόνο θα ξανασχοληθώ μαζί του.

     

    https://www.thelab.gr/reviews/input-devices-peripherals-reviews/corsair-st100-rgb-headset-stand-review-r712/

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.