Jump to content

alexis2044

Premium Members
  • Posts

    6.220
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    25

Posts posted by alexis2044

  1. Καλησπέρα σας :)

     

    πριν 20 ώρες, το μέλος Rusty_Cookie έγραψε:

    Μπα πολύ πιο ποταπή υλοποίηση, background subtraction, traces και τέλος. :hehe:  

    Μια χαρά σε κόβω. Καλη διασκέδαση με την σιβή :p

    • Like 1
  2.  

    On 5/11/2016 at 0:58 ΜΜ, το μέλος chris2 έγραψε:

    Μαλλον πρεπει να ζητησεις Credits!!

     

    ΥΓ:  Πραγματικα δεν ξερω πως το ειδα και θυμηθηκα απο ποιο threat ειναι,και ουτε καν τους ακολουθουσα απλα πεταχτηκε σαν διαφημιση .

     

    Χαχαχαχαχα, ελα ρε εγινα διάσημος. :D

    • Like 1
  3. Κεφάλαιο 5 - Γραφικότητες

     

    Ήρθε και η R9 390... Και τι γομάρι είναι. Πάμε στο φωτορεπορτάζ με τη μια.

     

    Sapphire Nitro. Υπερχρονισμένη (Stock 1000Μhz, OC 1040Mhz) από τη μάνα της, γιατί καίει και λίγο - 300W, ας κάψει και λίγο ακόμα! Μου αρέσει που έχει και το νουμεράκι 4κ στο κουτί. Καλά ξεκινήσαμε. :) 

     

    IJFlVnN.jpg

     

    UOpPSdz.jpg

     

    To CD και το manual είναι από κάτω, γράφει στο αυτοκόλλητο. Σιγά και μη. :p 

     

    Z85bsOl.jpg

     

    Τρεις ανεμιστήρες για να ψύξουν το κτήνος των 300+W. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υλοποίηση της Sapphire οι τρεις ανεμιστήρες ελέγχονται ανεξάρτητα, πράγμα που σημαίνει ότι όταν το σύστημα είναι σε σχετικά idle κατάσταση, λειτουργoύν μόνο οι δύο, ο ένας ή και κανένας. notbad.jpg

     

    nMwHwKa.jpg

     

    Η συγκεκριμένη υλοποίηση έχει και backplate! Ομορφαίνει κάπως το κάτω μέρος της κάρτας και σίγουρα θα απάγει κάποια θερμότητα, εφόσον υπάρχει ροή αέρα από πάνω του.

     

    Οφείλω να ομολογήσω ότι κάπου εδώ αγχώθηκα λίγο γιατί, αν και ωραίο το σύστημα ψύξης με τους 3 ανεμιστήρες και τα 10mm copper heatpipes... μήπως αυξάνει πολύ το μάκρος της κάρτας; Το σύστημα ψύξης στην παραπάνω εικόνα φαίνεται ότι προεξέχει πολύ της πλακέτας. Και επειδή έχω και το ψυγείο στο μπροστά μέρος του S340... 

     

    Τελικά οι φόβοι μου διαλύθηκαν. Η κάρτα χώρεσε κανονικά, παρόλο το ψυγείο. Το S340 για άλλη μια φορά δείχνει πόσο καλοσχεδιασμένο είναι.

     

    9x1xRfr.jpg

     

    Τοποθετήθηκαν οι τροφοδοσίες, το καλώδιο display port και ανάβω το σύστημα. Τίποτα στην οθόνη. 2-3  reboot. Τίποτα. Νέο άγχος.

     

    Τελικά πάνω στην κάρτα, υπάρχει ένας διακόπτης. Διαβάζοντας λίγο online, η κάρτα έχει διπλό BIOS λέει, ένα legacy για παλιά συστήματα και ένα UEFI για νεώτερα (υποτίθεται κάνει το boot πιο γρήγορο, προσθέτει κάποια features κλπ). Τον πάτησα, και φώτισε το σήμα της Sapphire -  ενεργοποιήθηκε το UEFI BIOS.  Αυτό σε συνδυασμό με μια επανατοποθέτηση του καλωδίου DP, έκανε την δουλειά και επιτέλους η κάρτα πήρε ζωή.

     

    Συνοψίζοντας κάποια σημεία:

    - Παρόλους τους 3 ανεμιστήρες, δεν κάνει θόρυβο. Ακόμα όταν δουλεύουν και οι 3. Respect.

    - Oι ανεμιστήρες όντως σβήνουν ανάλογα με το φορτίο. Respect^2

    - Backplate!

    - Το Freesync έπαιξε αμέσως με την οθόνη. 

     

    Πρώτες εντυπώσεις από 4Κ Gaming:

    Μέχρι στιγμής η κάρτα και το σύστημα φαίνονται να βαστάνε πολύ καλά. Δοκιμές στο Tomb Raider 4κ με φουλ τέρμα γραφικά χωρίς ΑΑ, έδωσαν σταθερά νούμερα 60fps+. Και στο θέμα του ΑΑ... Πραγματικά στο 4κ φαντάζει άχρηστο. Έκανα δοκιμές με και χωρίς. Η διαφορά είναι αμελητέα. Οι γραμμές χωρίς ΑΑ είναι στο 99.9% των περιπτώσεων χωρίς ατέλειες, με κάποιες να εμφανίζονται σποραδικά για κάποια millisecond. Με ΑΑ στο 2χ και αυτές είναι ανύπαρκτες. Κυριολεκτικά η διαφορά ανάμεσα σε αναμμένο ΑΑ και όχι είναι απειροελάχιστη. Και ω πόσο καθαρά φαίνονται όλα...

     

    Θα τρέξω και δοκιμές με 3D Mark. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να ανεβάσω Screenshots από παιχνίδια, αλλα μπορώ να το κάνω και αυτό. Αν έχει κανείς να προτείνει κάποια δοκιμή να τρέξω, θα χαρώ να το κάνω. :)

     

    Bonus:

    Οι 140mm ανεμιστήρες του H100 της Corsair ήτανε επιεικώς άθλιοι. Παρήγγειλα δαύτους. Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις:

     

    I61CCWS.jpg

     

    Και ο θόρυβος εξαφανίστηκε. Πλέον το σύστημα είναι και ήσυχο. Τρομερή ποιότητα κατασκευής, επαρκώς μακριά καλώδια, rubber dampenerς πάνω στον ανεμιστήρα και αντί βιδών. Noctua κοστίζεις, αλλά σκίζεις.

     

    fVwiqLK.jpg

     

    Όλοι οι ανεμιστήρες είναι τοποθετημένοι σε τοπολογία pull, για την δημιουργία αρνητικής πίεσης μέσα στο κουτί, και την είσοδο εν τέλει κρύου αέρα από τον πάτο του κουτιού, με ροή προς τα πάνω.

     

    Αυτά για τώρα! Σας καληνυχτώ για άλλη μια φορά. :D 

    • Like 7
  4. Κεφάλαιο 4 - RAM, WiFi και καλώδια!

     

    Άργησα λίγο για αυτό το post, αλλά να που επιτέλους ήρθε. Ήρθαν βασικά τα πράγματα. :p

     

    Ξεκινάμε με τα απλά.

     

    RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 SDRAM DDR4 3000 F4-3000C15D-16GVRB

     

    Κάρτα δικτύου: Rosewill RNX-AC1200PCE - Dual Band Wireless AC1200 Adapter

     

    WwamGRx.jpg

     

    Η μνήμη DDR4 είναι η επόμενη γενιά μνήμης RAM και υποστηρίζεται στο chipset Ζ170 της μητρικής. Ανεβάζει αισθητά τις συχνότητες ομαλής λειτουργίας σε σχέση με την DDR3 γενιά, αλλά με κόστος στο latency. Εξήγηση εδώ. Τώρα πολύς κόσμος λέει ότι οι διαφορές είναι αμελητέες, αλλά για την επιλογή των παραπάνω έγινε κάποια έρευνα.

     

    Σύμφωνα με αυτόν τον πίνακα, οι μνήμες Ripjaws V χρονισμένες στα 3000Mhz με latency CAS15, μεταφράζονται σε χρόνο απόκρισης 10ns, που είναι πολύ κοντά στα χαμηλότερα δυνατά νούμερα για DDR4. Μια χαρουά.

     

    Η  ασύρματη κάρτα δικτύου απτην άλλη επιλέχθηκε με υποστήριξη AC1200, μιας και αφενός διατίθεται ρούτερ που το υποστηρίζει και αφετέρου το PC θα βρίσκεται 2 πατώματα από πάνω του. Και θέλω να αξιοποιείται πλήρως η 100mbps οπτική ίνα που υπάρχει. :p Ταιριάζει και το χρωματάκι της με τις μνήμες.

     

    Μαζί με την κάρτα ήρθε και αυτό το μαραφέτι που χρησιμοποιείται για να έχουν κάποια κινητικότητα οι κεραίες για το βέλτιστο σήμα. Νάης.

     

    MhUQQoA.jpg

     

    Έχοντας βάλει τα μνήμες και WiFi Card μέσα πάμε να κάνουμε ένα πρώτο cable management. Εμπρός όψη:

     

    twB3vWJ.jpg

     

    Και πίσω όψη:

     

    CDO3yVx.jpg

     

    Το μηχάνημα άναψε και όλα λειτούργησαν άψογα. Πέρασαν λίγες μέρες και ήρθε και η κάρτα γραφικών... Θα την δείτε στο επόμενο ποστ, εντός πολύ ολίγου. :) 

    • Like 6
  5. πριν 1 ώρα, το μέλος pasjohn έγραψε:

    Πληροφορίες για το χαλάκι θέλω. Διαστάσεις, τιμή και αν μπορείς φυσικά να το βρεις κάπου :rolleyes:

     

    Καλοδούλευτο!

     

    Εδώ είσαι φίλος

    http://www.pcgamingrace.com/products/glorious-3xl-extended-gaming-mouse-mat-48x24

     

    Διαστάσεις 24x48in / 61x122cm

     

    Τα σπάει απλά. :D

     

    • Like 1
  6. πριν 53 λεπτά, το μέλος akis_z80 έγραψε:

    Φαντάζομαι ότι έχεις αλλάξει το size του text, apps κλπ σε κάτι παραπάνω από το default 100%...; Αν ναι πόσο; Αν όχι, ποιον μεγεθυντικό φακό χρησιμοποιείς; :D

     

    Στο Mac που δουλεύω τώρα το έχω native 4Κ, αλλά το έχω συνηθίσει. Αν δεν βλέπεις καλά όμως σίγουρα θα είναι πρόβλημα. Υπάρχει πάντα και η επιλογή του scaling σαφώς! Δε θα έπαιρνα με τίποτα μικρότερη πάντως. ;) 

  7. Κεφάλαιο 3 - Ένα νερό, κυρά Βαγγελιώ

     

    Ήρθε σήμερα και η υδρόψυξη: Corsair H110 280mm

     

    Για πάμε να την περάσουμε.

     

    ECnMk4V.jpg

     

    Αν και "Manufacturer Refurbished", δεν παρατήρησα τίποτα που να με κάνει να καταλάβω ότι η υδρόψυξη αυτή είναι "ανακατασκευασμένη". Όλα πεντακάθαρα, ακόμα και το ψυγείο δίχως ίχνος σκόνης, όλα τα εξαρτήματα στην θέση τους, ακόμα και η πάστα στο μπλοκ εκεί, σαν καινούρια. Για $58... κομπλέ.

     

    O0BsY0P.jpg

     

    Το S340 έχει πρόβλεψη για εγκατάσταση ψυγείου 280mm στο μπροστινό μέρος, πίσω από την σίτα...η οποία να αναφέρω στηρίζεται στο σασί με μαγνήτες. Notbad.png.

     

    SgZF8Qg.jpg

     

    Μεγάλη και ασύμμετρη εγκοπή για εγκατάσταση του backplate για σοκετ 1156/1150/1151. Δεν χρειάστηκε να βγει η μητρική. Αυτό το κουτί με κακομαθαίνει.

     

    Αφού περάστηκαν οι ανεμιστήρες σε τοπολογία pull, για δημιουργία αρνητικής πίεσης από κάτω προς τα πάνω, βιδώθηκε το ψυγείο. Ίσα που το πήρε. Λίγο χαμαλίκι να ισορροπήσεις τους ανεμιστήρες με το ψυγείο και τις βίδες αλλά τουλάχιστον δεν υπήρχε θέμα χώρου.

     

    UF9dk0t.jpg

     

    Και μια άποψη από το τελικό αποτέλεσμα, από τα πλάγια...

     

    FMSnYOt.jpg

     

    Ελπίζω μόνο η τερατώδης 3πλή ψύκτρα της Sapphire R9 390 Nitro να μην έχει θέμα χώρου με το ψυγείο... Τα πράματα τότε θα ναι δύσκολα.

     

    Και μια άποψη του S340 με κλείστο το καπάκι:

     

    8Sc8fKt.jpg

     

     

    Τέλος και αυτό το κεφάλαιο. Περνάω τώρα σιγά σιγά στο cable management, μιας και απομένουν μόνο GPU, RAM και WiFi Card για το τελείωμα και αυτά δεν έχουν σημαντικές καλωδιώσεις. Η RAM αναμένεται από Τρίτη, όπως και η WiFi Card, ενώ η GPU έως Πέμπτη (μας γκάστρωσαν με δαύτη).

     

    Δεν άντεξα και το άναψα, μιας και ψύχεται πλέον και ο επεξεργαστής, ίσα για να δω ανεμιστήρες και φωτάκια να δουλεύουν. Ναι, δουλεύουν. :p 

     

    Bonus:

     

    Ο μινιμαλισμός και το φινίρισμα του S340 για άλλη μια φορά εντυπωσιάζει... τρομερό κουτί.

     

    jaeCOFP.jpg

     

     

     

    • Like 4
  8. πριν 15 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

    Το S340 ειναι μια ομορφια απο μονο του. Σκετο. Χωρις τιποτα. Που να γεμισει κιολας :p

    Το 750G2 δεν ειναι μονο του τζονιγκουρου απο τα αγαπημενα :hehe: ειναι ενα τροφοδοτικο must σε ενα καλο συστημα. 

     

    ΥΓ: Την 980 την προτεινα με 2Κ οθονη αν ειδες :p Ξερω οτι τα 8G θα βοηθησουν , και η 390 ειναι ενα μικρο θηριακι :) Καλοφορετη οταν ερθει και καλη συνεχεια!!

     

     

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

     

    Είναι έρωτας το S340. Και θα δείξει όπως λες ακόμα παραπάνω και φουλ γεμάτο. :D

     

    Όσο για την 980, έλα δω να δούμε και τον άλλο πίνακα :p

     

    2560x1440 (1440p) R9 390 R9 390X GTX 970 GTX 980 R9 290 R9 290X
    The Witcher 3, Ultra, HairWorks Off, Custom AA 40.3 43.5 39.2 47.5 35.6 38.2
    Battlefield 4, Ultra, 4x MSAA 51.7 54.5 48.9 57.0 44.2 47.2
    Crysis 3, Very High, SMAA 48.7 52.3 43.0 50.0 42.0 44.8
    Assassin's Creed Unity, Ultra High, FXAA 35.5 38.4 32.8 39.7 31.4 34.4
    Far Cry 4, Ultra, SMAA 64.7 69.0 53.9 61.3 52.9 57.5
    Ryse: Son of Rome, High, SMAA 57.5 62.2 46.3 54.1 52.0 55.9
    Shadow of Mordor, Ultra, High Textures, FXAA 69.2 74.4 57.0 66.0 61.6 65.9
    Tomb Raider, Ultimate, FXAA 69.0 75.7 65.5 76.7 61.3 67.2

    Ναι ξεκάθαρα η 980 μπροστά, μαζί σου, αλλά δεν δικαιολογεί για μένα η διαφορά σε επίπεδο επιδόσεων τα 170€ που έχει παραπάνω (τιμές σκρουτζ, εδώ έχουν $200 διαφορά που είναι... το ίδιο :p )

     

    Αν τώρα βάλουμε και κατανάλωση στην εξίσωση και μέγεθος/θόρυβο, τότε ναι θα πάω πάσο.

     

    Όταν τα στήσω όλα θα τρέξω και ο ίδιος τα δικά μου τεστ. Είμαι περίεργος και γω να δω πως θα τα πάει ο συνδυασμός που κάνω. :p 

    • Like 1
  9. Κεφάλαιο 2: Τροφοδοτικό

     

    Μοντέλο EVGA Supernova G2 750W

     

    Μια από τις αγάπες του JohnyGuru, το G2 750W είναι ένα τροφοδοτικό με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, αθόρυβο, 80 Plus Gold.

     

    b6dV5c2.jpg

     

    nRGvpRV.jpg

     

    uytzk9N.jpg

     

    Το εξωτερικό τραχύ ματ φινίρισμα προσδίδει πολύ τόσο αισθητικά, όσο και στην αίσθηση της ποιότητας κατασκευής.

     

    9jqVfFQ.jpg

     

    Έρχεται με ένα κάρο καλώδια καθότι είναι φουλ modular. Όλα τα καλούδια στο πακέτο:

     

    1S98UY4.jpg

     

    Και η είσοδος του στο κουτί. Το S340 έχει ένα backplate που εφαρμόζει πάνω στο τροφοδοτικό, το οποίο πρέπει να μπει αναγκαστικά από πίσω (no pun intended :p ) συρταρωτά, καθώς από τα πλάγια δεν χωράει. Το καλό είναι ότι αφαιρείται εύκολα μετά με τα thumbscrews που βιδώνουν το backplate πάνω στο σασί.

     

    M0IeJ5i.jpg

     

    Γίνανε οι πρώτες συνδέσεις με την μητρική και τον SSD που ήρθε και αυτός εχθές. Δηλώνω εντυπωσιασμένος από το NZXT S340. Έχει τρύπες για καλώδια σε όλα τα σωστά σημεία. Πραγματικά φαίνεται ότι στην τελική κατασκευή δεν θα υπάρχει σχεδόν ούτε ένα καλώδιο πάνω από την μητρική (με εξαίρεση ίσως της κάρτας γραφικών).

     

    Κάπου εδώ θα κλείσω το 2ο επεισόδιο μιας και είναι ώρα για ύπνο και πάλι. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τα tracking numbers, η υδρόψυξη θα είναι εδώ από Δευτέρα, οι μνήμες Τρίτη και η κάρτα γραφικών δεν έχει ακόμα πρόβλεψη, αλλά υπολογίζεται περί τις 2-5 μέρες.

     

    Bonus: Μητρική, CPU και SSD φορεμένα στο S340. 

     

    fCCoyNj.jpg

     

    Μου αρέσει πολύ η τοποθέτηση του SSD κάτω από την μητρική, κάθετα σέ αυτήν γιατί έτσι τα καλώδια του φεύγουν απευθείας στην τρύπα, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Ο SSD αφαιρείται κιόλας ουσιαστικά ξεβιδώνοντας μια μόνο thumbscrew. Nice!

    • Like 5
  10. πριν 18 ώρες, το μέλος Nameless1 έγραψε:

    πολύ ενδιαφέρον project! καλή αρχή!

     

    πως και επέλεξες να πας για 4k gaming και όχι 2k? χρειάζεσαι το 4k για τη δουλεία σου?

    το λέω γιατί θα χρειαστεί να κάνεις αρκετές παραχωρήσεις σε details σε γραφικά για να έχεις σταθερά 30fps σε 4k τουλάχιστον σε ποιο απαιτητικά games..

    εκτός αν έχεις σκοπό αργότερα να πάρεις άλλη μια 390 για crossfire :D 

     

    πολύ όμορφο το case, συμπαθέστατο το keyboard απλό λιτό και απέριττο και διαβάζω πολύ καλά λόγια! και γω δε συμπαθώ τα πολλά φρου φρου και φωτάκια οπότε στα μάτια μου είναι ιδανικό! όσο για το ποντίκι, τι να πω σκυλί, το καλύτερο που έχω χρησιμοποιήσει ever!

     

    keep it up, περιμένουμε update! 

     

    Ευχαριστώ! 

     

    Ήθελα να πάω στο 4κ για 3 λόγους. 1) Περισσότερος "χώρος" στην οθόνη για να εμφανίζονται περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα, 2) 4K Gaming φυσικά, 3) γιατί έχω κακομάθει από πλευράς pixel density με το macbook pro μου :p

     

    Οι παραχωρήσεις, δεν θα είναι τόσο τραγικές όσο λες θαρρώ, αν και σίγουρα θα υπάρχουν. Αν δεις εδώ η 390 καταφέρνει να χτυπήσει αξιοπρεπώς 4Κ παιχνίδια σε υψηλές ρυθμίσεις γραφικών και μάλιστα με AA ανοιχτό, το οποίο στο επίπεδο 4Κ τείνει να μην χρειάζεται (βλ. και πίνακα παρακάτω). Κλέβω λίγο εκεί μάλιστα καθώς το μοντέλο οθόνης που διάλεξα είναι 27 ιντσών, δηλαδή σχετικά μικρότερο σε μέγεθος, αλλά με μεγάλο όμως pixel density, πράγμα που θεωρητικά πρέπει να κάνει τη χρήση ΑΑ λιγότερο αναγκαία. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε!

    Η επιλογή της κάρτας έγινε σαν "μεταβατική" γιατί είναι η φθηνότερη στα $250, με καλές επιδόσεις, καθώς περιμένουμε τον Πασκαλ σε λίγο καιρό... οπότε και ευελπιστώ να είμαι οικονομικά πιο άνετος :D

     

    πριν 18 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

    Ωραιο... Για μενα το να πηγαινες σε μια gtx 980 με 2Κ οθονη , θα ειχε πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να δουλεψει ορθοτερα και με καλυτερα αποτελεσματα γενικως.. Αλλα δε ξερω ποια ειναι η δουλεια σου και χρειαζεσαι 4Κ , οποτε πασο.

     

    Keep it up λοιπον :) 

     

    Για προγραμματισμό την θέλω κυρίως, και το γεγονός ότι μπορώ να χωράω τα πάντα σε ένα desktop, είναι ευλογία. Όσο για την 980, συμφωνώ απόλυτα, αλλά είναι εκτος προυπολογισμού αυτήν τη στιγμή αφενός και αφετέρου αναμένεται ανανέωση των σειρών GPU προς το καλοκαίρι. Αν δεις η R9 390, έχει επιδόσεις που είναι σχετικά κοντά στην 980 σε κάποια παιχνίδια σε επίπεδο 4Κ. Τα 8 γίγα μνήμης βοηθάνε πολύ... Παραθέτω τον πίνακα σύγκρισης στο παραπάνω άρθρο:

     

    3840x2160 (4K) R9 390 R9 390X GTX 970 GTX 980 R9 290 R9 290X
    The Witcher 3, High, HairWorks Off, Custom AA 26.8 29.1 22.8 27.7 23.7 26.1
    Battlefield 4, High, Post-AA 42.3 44.5 39.5 46.8 37.2 39.6
    Crysis 3, High, SMAA 38.5 40.2 31.9 39.0 33.8 36.1
    Assassin's Creed Unity, Very High, FXAA 21.0 22.7 18.4 21.8 17.7 18.7
    Far Cry 4, Very High, SMAA 40.8 44.4 30.0 36.1 34.2 37.4
    Ryse: Son of Rome, Normal, SMAA 35.0 37.8 25.7 31.5 31.2 34.0
    Shadow of Mordor, High, High Textures, FXAA 43.8 50.1 35.3 42.4 41.0 44.8
    Tomb Raider, Ultra, FXAA 46.6 51.4 39.0 47.1 41.3 45.9

    Πηγή: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-amd-radeon-r9-390-8gb-review

     

    Και η διαφορά τιμής... $253 η R9 390, $450 η φθηνότερη GTX 980. Για εμένα η επιλογή ήτανε ξεκάθαρη. Και για το πορτοφόλι μου :p

     

    Υ.Γ Ήρθε το PSU! Ανανεώνω το πρώτο ποστ με εικόνες σύντομα. :)

     

  11. Χαίρετε!

     

    Καθότι μετακόμισα πρόσφατα στην Αμερική και έμεινα δίχως υπολογιστή, είπα στα αφιλόξενα αυτά εδάφη να στήσω ένα μηχάνημα για δουλειά και , γιατι όχι, λίγο 4Κ Gaming.

     

    Ακολουθεί λοιπόν ένα μικρό χρονικό έργου που βρίσκει εμένα (μιας και σε σχετικά σφιχτό μπάτζετ) να ψάχνει για προσφορές για στήσιμο μηχανήματος που ευελπιστώ να είναι ένα όχι πολύ ακριβό (λέμε τώρα) 4K Gaming/Work Setup.

     

    Το στήσιμο-τιμολόγηση:

     

    CPU: Intel i5 6600Κ

    Mobo: Gigabyte Z170-HD3P (Combo Mobo+CPU = $269.99)

    RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 16GB (2 x 8GB) DDR4 SDRAM DDR4 3000 F4-3000C15D-16GVRB ($80.99)

    SSD: Samsung EVO 850 500GB ($139.99)

    GPU: AMD Sapphire R9 390 Nitro 8GB w/ Backplate ($253)

    PSU: EVGA Supernova G2 750W ($79.99)

    Case: NZXT S340 (59.99$)

    CPU Cooler: Corsair H110 280mm Rad ($59 - Manufacturer Refurbished)

    WiFi: Rosewill RNX-AC1200PCE - Dual Band Wireless AC1200 Adapter (24.99 - Open Box)

     

    Οθόνη: LG 27MU67 UHD 4K IPS ($478)

     

    Έξτρα:

    Mech Keyboard Rosewill RK-9000V2 - Cherry MX Brown ($75)

    Mousepad - Yoga Mat: Glorious PC Gaming Master Race XXXL ($39.99)

     

    Ότι είναι με bold έχει φτάσει, τα υπόλοιπα αναμένονται από μέρα σε μέρα.

     

    *Ελπίζω* αυτό το στήσιμο να είναι ικανό να παίξει σχετικά καλά 4k παιχνίδια. Θα μάθουμε μαζί. :p 

     

    Κεφάλαιο 2 - Τροφοδοτικό - 20/2/2016

     

    Κεφάλαιο 3 - Ένα νερό, κυρά Βαγγελιώ - 21/2/2016

     

    Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή

     

    Ξεκινάω με μια άποψη του γραφείου. Διακρίνονται οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι και το Χαλί-mousepad GPGMR (το οποίο μπαίνει και στο πλυντήριο, κοίτα να δεις...). Στο βάθος το NZXT S340 που περιμένει να γεμίσει.

     

    3adUtqQ.jpg

     

    Το πληκτρολόγιο είναι απλό, χωρίς πολλά φρουφρού. Έχει κάποια λειτουργικότητα media keys, που δουλεύουν με χρήση συνδυασμού κουμπιού Fn, αλλά γενικα είναι λιτό και απέριττο. Βαρύ και καλοφτιαγμένο, αλλά και θορυβώδες σχετικά (σίγουρα λιγότερο από MX Blue φυσικά), είναι απόλαυση στην πληκτρολόγηση. Κάτω από τα laser etched ABS keycaps υπάρχει κόκκινο backplate. Έχει αποσπώμενο καλώδιο mini USB (6 key Rollover) και έρχεται και με υποστήριξη PS/2 για Ν Key Rollover.

     

    3IRvacV.jpg

     

    Υπάρχει και Λειτουργία Windows Key lock, χρήσιμη για την αποφυγή σπασίματος του πληκτρολογιου, σε περίπτωση που πατηθεί κατά λάθος.

     

    QxIXBd7.jpg

     

    Το ποντίκι είναι ένα απλό παλιό αλλά αξιόπιστο Logitech Performace MX Darkfield. Δε θα πω πολλά για αυτό, μιας και έχει παρουσιαστεί εδώ στο παρελθόν. :p

     

    Μιας και είναι αργά στην τοπική ώρα, θα σταματήσω εδώ. Θα υπάρξει συνέχεια και update με τα υπόλοιπα εξαρτήματα καθώς έρχονται, μαζί με ένα χρονικό του στησίματος.

     

    Teaser:

     

    K9m3XbW.jpg

    • Like 9
  12. Που ρε φιλε αυτό? Πηρες σβαρνα οτι επιλογής υπήρχε? Ποσες ΔΜ βασικά δειξε.

     

    Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικών Υπολογιστών στο Α.Π.Θ.

     

    Τα 61 είναι ο αριθμός που πρέπει να συμπληρώσεις για πτυχίο. Δεν έκανα τίποτα παραπάνω :p

    • Like 1
  13. Γλουτένη Σίτου :rolleyes:

     

    Απαραίτητη και για πλήθος αρτοσκευασμάτων,ζωοτροφών κλπ κλπ

    Οι εισαγωγές της ξεπερνούν τους 3000 τόννους ετησίως και δεν παράγεται ούτε ένα γραμμάριο στην Ελλάδα.Μεγάλο ποσοστό αυτής, έρχεται από τη γειτονική ....Λιθουανία.

    Είναι τόσο σημαντικό προίόν, που οι διαθέσιμες ποσότητες ανά την υφήλιο, κλείνονται προκαταβολικά στην αρχή του χρόνου

    Εμείς στην Ελλάδα, καταφέραμε και κλείσαμε όλα τα σημαντικά εργοστάσια με αποτέλεμα την απόλυτη εξάρτηση από τις εισαγωγές.

     

    Anyway, το θέμα δεν είναι να φάμε τα μουστάκια μας για να αποδείξουμε ποιος έχει τις καλύτερες πληροφορίες ή γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια

     

    Κάποια στιγμή, όταν θα έχει περάσει η φουρτούνα μπορούμε να συζητήσουμε τι ακριβώς είναι/περιέχουν αυτά που τρώμε :yikes:

     

    H γλουτένη δεν μπαίνει ως σκόνη στην παραγωγή ζυμαρικών, υπάρχει μέσα στο σιμιγδάλι σκληρού σίτου. Το σιτάρι αποτελεί φυσική αποθήκη γλουτένης άλλωστε.

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/Pasta#Factory-manufactured

     

    http://wholegrainscouncil.org/whole-grains-101/gluten-free-whole-grains

     

    Να μην εκτροχιάσουμε την συζήτηση όμως, ελληνικά μακαρόνια παράγονται κανονικά, σε μεγάλες ποσότητες και με εξαγωγικές δραστηριότητες που συνεχίζονται δίχως σοβαρές αντιξοότητες προς στιγμήν. Η πληροφορία συγκεκριμένα είναι εσφαλμένη. Θαρρώ άξιζε αναφοράς.

    • Like 2
  14. Μεγάλη ελληνική εταιρεία ζυμαρικών, ζητάει απεγνωσμένα μια απαραίτητη πρωτείνη που έρχεται από Ιταλία και όπως αντιλαμβάνεστε δεν πρόκειται να έρθει = νέα ελληνικά ζυμαρικά γιοκ

     

     

    Αυτό τουλάχιστον επειδή είμαι στον κλάδο, είναι εσφαλμένο.

     

    Τα ζυμαρικά δεν έχουνε ως συστατικό πρωτείνη, παράγονται από 100% Σιμιγδάλι και νερό που είναι οι μόνες δύο πρώτες ύλες που χρειάζονται στην παραγωγή. Και ξέρω ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη.

     

    Ελληνικά ζυμαρικά παράγονται κανονικά για την ώρα, με μεγάλη ζήτηση.

     

    Ασφαλώς χωρίς να θέλω να μειώσω από την κατάσταση που είναι όντως τραγική και συμφωνώ ότι πρέπει να λήξει χθες.

    • Like 7
  15. «Κυριακή ψηφίζουμε, Δευτέρα φεύγουν»

    Διαβάζοντας αυτό το άρθρο γενάτε εύλογα το ερώτημα:

    Πως ακριβώς φεύγουν τόσο γρήγορα μετά το ΝΑΙ;

    Μήπως με πραξικόπημα;

    Εκεί στόχευε το φάλτσο Καμένου περί διαφύλαξης του εσωτερικού από τον στρατό;

    Αλλιώς... Εκλογές; Και βαράμε κανόνι εντός της ευροζωνης με αυτόματο πιλότο; Αφού θα λήγουν ένα κάρο φέσια στη διάρκεια του προεκλογικού.

     

    Η δήλωση Καμμένου είναι καλό ερώτημα. Μπορεί να συνδέεται και με την σταθερότητα επόμενης μέρας μετά από κούρεμα σε ενδεχόμενο bail in. (είναι αίνιγμα γιατί τον επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός κατά προταιρεότητα, εν μέσω εξελίξεων)

     

    Σε κάθε περίπτωση είναι και ψεκασμένος μην ξεχνάμε, μπορεί και να του ξέφυγε.

    • Like 1
  16. Whiplash

     

    :o  :whip:  :yikes:  :OO:  :crazy:  :T:

     

    Αξίζει να το δει κανείς σε καλό ηχοσύστημα.

     

    JK Simmons το άξιζε το Όσκαρ. Απτις ταινίες που σε κάνουν να νιώσεις κάτι.

     

    Υ.Γ Τώρα που ο JK έρχεται Ελλάδα και παίζει σε Παπακαλιάτη, τον ψηφίζω για να πρωταγωνιστήσει σε ταινία για τη ζωή του Μητροπάνου. Φτυστός. :p

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.