Jump to content

Seafalco

Reviewers
  • Posts

    16.128
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    16

Review Comments posted by Seafalco

  1. Αγάπη σε ευχαριστούμε για την περιεκτική και εύστοχη παρουσίαση! 
    Δεν άφησες τίποτε ενδιαφέρον απέξω και η αναγκαστική έλλειψη βάσης σύγκρισης αντιμετωπίστηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Καθώς, η σύγκριση με την φυσική αντίπαλο Noctua, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν!
     Γιατί  με βάση αυτή τη σύνδεση αποκτάται μια έμμεση μεν, αλλά πολύ χρήσιμη βάση αναφοράς και έτσι το αποτέλεσμα των μετρήσεων δεν "αιωρείται", και 

    δίνει δυνατότητα στον αναγνώστη να αποκτήσει μια επαρκή συγκριτική εικόνα!
    Αυτό που μου άρεσε ιδιαίτερα,  ήταν η ιδέα να φέρεις στο προσκήνιο την πλευρά του χρήστη και να υιοθετήσεις μια μέτρηση με βάση τον ίδιο ανεκτό θόρυβο.
    Πολύ καλή σκέψη γιατί από το αποτέλεσμα αυτών των μετρήσεων,έχεις κατευθείαν το κύριο ζητούμενο μιας πολύ μεγάλης μερίδας χρηστών!
    Και για να μείνω σε "σεμεδάκι", να σου πω καλή "αρχή" και εδώ , πάντα "καλοτάξιδη"  και ένα αβίαστο,  Μπράβο Αγάπη ! ! !  :T:
     

    • Like 8
  2. Χορταστικότατο και το "ρούτερ" και -ιδιαιτέρως- το review!
    Πολλή και τακτοποιημένη πληροφορία!  :T:
    Αν και μου έκανες και μια "ζημιά" . . . .
    (χρειάζεται επειγόντως "ξεσκόνισμα" των συντομογραφιών το λεξικό μου!  :D
    Ευχαριστούμε πολύ και καλή αρχή Alex!

    • Agree 1
  3. 1 hour ago, psyber said:

    Τι λέτε τον κάνει καλά η d15?

    Αν πας στο κεφάλαιο:  Μετρήσεις εις βάθος και διαβάσεις την παράγραφο: 

    Ε. Μετρήσεις σε υψηλότερη θερμική καταπόνηση με τους stock ανεμιστήρες, αλλά και με άλλους, υψηλότερου air flow.

    Θα έχεις την απάντησή σου, η οποία εν ολίγοις είναι ότι: Εφόσον το heat spreader του επεξεργαστή σου δεν έχει πρόβλημα στη θερμική σύζευξη του με τον ίδιο τον επεξεργαστή, τότε . . . "βάλ΄του φωτιά", δεν χαμπαριάζει!  :) 

    • Haha 1
  4. @TheMadGreekΝα είσαι καλά για τα καλά σου λόγια!
    Και καλώς ήρθες στη παρέα μας ! :)  
    Εσύ το έχεις "δίπορτο" οπότε ελεύθερα, αλλά μιας και σε "γαργαλάει" κάνε μας τη χάρη και κάνε μερικές μετρήσεις με κάποιο standard μετροπρόγραμμα με την Corsair επάνω  και επανέλαβε τις μετρήσεις σου με την Noctua. (Μην ξεχάσεις να σημειώσεις τις αντίστοιχες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης).
    Καλή συνέχεια, και καλή διασκέδαση!  :D

    • Agree 1
  5. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !
    Είναι συνηθισμένο οι εταιρίες να βάζουν πάνω στις ψύκτρες ανεμιστήρες που έχουν τον ίδιο κωδικό με αυτόν του εμπορίου μεν , αλλά οι οποίοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

    Αυτά που αναφέρθηκαν στη παρουσίαση είναι ακριβή και μετρημένα από εμάς.

    Αν δεις στις φωτογραφίες του κουτιού . . . .

     

    large.1120358314_A-07_CorsairiCUEH115iEliteCapellix_0194pse.jpg  large.1415682291_A-08_CorsairiCUEH115iEliteCapellix_0194pse.jpg

     

    Αλλα και στο site της Corsair . . .

     

    https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Liquid-Cooling/iCUE-ELITE-CAPELLIX-Liquid-CPU-Cooler/p/CW-9060047-WW#tab-tech-specs

     

    Αναφέρεται καθαρά αυτό.

     

    Ενώ πράγματι σε retail  δεν υπάρχει αυτός αλλά αυτός :

     

    https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Fans/RGB-%26-LED-Fans/ml-pro-rgb-config/p/CO-9050077-WW#tab-tech-specs

     Που είναι 1200rpm όπως ανέφερες.

     

    • Agree 1
  6. Αγάπη μιας και επέστρεψες, να πω πρώτα ένα πολύ μεγάλο μπράβο για τη παρουσίαση που με την διεξοδικότητά της δεν άφησε κενά αλλά και επιδέξια, "φυτεύει" το μικρόβιο!
    Όσον αφορά δε, στην φωτογραφική υποστήριξη είναι εξαιρετική με κάποιες από τις φωτογραφίες να τις αδικεί ακόμα και αυτός ο χαρακτηρισμός !
    (Ειλικρινά έμεινα "κόκκαλο" !     :T:  )


    Μια ερώτηση από εμένα, για ένα θέμα που ναι μεν δεν "ανήκει"  στην παρουσίαση, αλλά μας κάνει μια πολύ ωραία κουβέντα μετά από αυτήν !   :)
    Συγκεκριμένα,
    έχει να κάνει με λίγο περίπλοκες κάμψεις σε μικρή απόσταση:
    Αν μέσα στη σωλήνα έχει περαστεί η ράβδος σιλικόνης, μπορεί η σωλήνα να ζεσταθεί αρκετά σε μια περιοχή αρκούντως μεγάλη , έτσι ώστε να κάνεις δυο κάμψεις μαζί ?

    Εννοώ όπως είναι ζεστή η σωλήνα να μετατεθούν ελαφρά τα δύο τμήματά της παραμένοντας παράλληλα και κατόπιν με τη σωλήνα ζεστή ακόμα να φέρεις σε "ορθή" γωνία.

     

    large.426835837_01.jpg


    Αν πούμε ότι έχεις σχετικά σταθερό κράτημα θα στο επιτρέψει η σωλήνα, θα είναι αρκετά μαλακή (χωρίς να παρουσιάσει ζημιά όμως ε!) και επιπλέον θα στερεοποιηθεί αρκετά γρήγορα για να μην κάνεις το "φακίρη" πολύ ώρα ?
    Αυτό το θέμα με το πόσο γρήγορα μαλακώνει και πόσο χρόνο σου διαθέτει για "εργασία" και πόσο γρήγορα κρυώνει είναι σημαντικό και προφανώς τελείως εμπειρικό!
    Επίσης από τη στιγμή που αρχίσει να κρυώνει αν της αλλάξεις λίγο τη θέση / κάμψη , θα διατηρήσει τη νέα κατάσταση , ή όταν την ελευθερώσεις θα καταλήξει σε μια ενδιάμεση θέση?
     

     

    • Like 1
  7. 9 hours ago, Nick74 said:

    Δεν εχουν ομως ολοι corsair...

    Και πως να έχουν, με τις τιμές που έχουν οι Corsair! ! :(

    Πράγματι οι Corsair από άποψη RGB είναι αλλού -ας ελπίσουμε ότι θα κάνουν και την ανάλογη κίνηση και προς την πλευρά της αεροδυναμικής (air flow και Θόρυβος)- και οι τιμές τους έχουν κάτι από . . . Tabasco Habanero ! ( :p )

    Αυτά τα "στεφάνια" είναι μια καλή εναλλακτική και αν έχουν addressable LEDs ακόμα καλύτερα, γιατί θα μπορούν να αποζημιώσουν καλύτερα για το όποιο κόστος σημαίνει -και σίγουρα σημαίνει- η εγκατάστασή τους από πλευράς  αεροδυναμικής και θορύβου.

    • Like 1
  8. @Nick74 Σωστό αυτό, και μπορεί να είναι μια λύση και κατά περίπτωση , μια πολύ καλή λύση ! :T: 
    Αλλά αν μιλάμε για αδιαφανή φτερωτή, και  έχοντας δει και "παίξει" από κοντά με αρκετούς ανεμιστήρες με LED στο κέντρο μια ημιδιαφανούς φτερωτής (κυρίως Corsair), που δίνουν οπτική αίσθηση απλά "αποχαυνωτική", χλωμό το βλέπω να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
     

    • Like 2
  9. Ο Commander Pro έχει δυο RGB κανάλια μόνο, οπότε η σωστή προσέγγιση είναι ότι με αυτά χειρίζεσαι δυο RGB controllers, η LED strips, ή δυο RGB  ανεμιστήρες αρκεί οι τροφοδοτούμενες συσκευές να εμπεριέχουν τον RGB controller, γιατί οι δύο RGB θύρες στον Commander PRO είναι των 3 pin (+5Vdc   -  DATA  -  GND) , δεν είναι όπως κάποιοι άλλοι με 4 pin που έχουν τα τρία pin για να ελέγχουν αντιστοίχως το Red - Green - Blue.

    Τώρα όλα αυτά είναι ακόμα σε φάση proprietary και έχει ακόμα δρόμο μέχρι να γίνει προτυποποίηση γενική.

    Δεν το έχω δοκιμάσει, θέλει ψάξιμο για να διαπιστώσεις αν  συνεργάζεται με controllers / ανεμιστήρες άλλων κατασκευαστών.

    Όσον αφορά στο θέμα κίνησης , μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους ανεμιστήρες οποιουδήποτε κατασκευαστή, των οποίων η κατανάλωση είναι μέχρι 1 Α.

    • Like 3
  10. On 3/11/2021 at 4:39 PM, gdp77 said:

    αλλά στην ελληνική αγορά θα έπρεπε να είναι 10-30 ευρώ φθηνότερες, ανάλογα με το μοντέλο.

    Ακριβώς όπως το είπες!

     

    Υπενθυμίζουμε ότι, η Noctua NH-D15 chromax.black έχει από την κατασκευάστρια εταιρία προτεινόμενη τιμή 89,90€ (MSRP) του ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένου. Συνοδεύεται από εξαετή εγγύηση και την ώρα που ολοκληρώνεται το review της, την βρήκαμε στα Ελληνικά καταστήματα προς  115€ (τελική τιμή) με το ΦΠΑ.

     

    25 € "καπέλο" δεν είναι και λίγο !
    Αλλά με λίγη υπομονή όλα στρώνουν ! :)

    Ας πούμε για τα NH-U12S Και ΝΗ-U14S η διαφορά ανάμεσα σε MSRP τιμή και την τιμή που τις βρίσκεις εδώ είναι 5 και 1 € αντίστοιχα!

     

    On 3/11/2021 at 4:26 PM, panfren said:

    Με την πιθανή εξαίρεση της NH-U12Α που εντάξει, ζητάει πολλά για την SOA σχεδίαση και κατασκευή της, θεωρώ ότι όλες οι υπόλοιπες Noctua είναι φτηνές για αυτά που προσφέρουν

    Κατ' αρχήν καλώς ήρθες στη παρέα μας και εύχομαι καλή παραμονή σε αυτήν ! :) 
    Δεκτή η επιφύλαξη, αν και πιστεύω ότι αν συνυπολογίσεις ότι η ψύκτρα αυτή έρχεται σε διάταξη Push - Pull με τους καλύτερους ανεμιστήρες που έχουν κατασκευαστεί σε αυτές τις διαστάσεις (με "εξωτικά"  υλικά και σχεδιασμό μοναδικό ), αρχίζει το κόστος της να φαίνεται λίγο πιο λογικό και επιπλέον ας πάρουμε υπόψη ότι με αυτές τις μικρές διαστάσεις προσφέρει ψύξη που αναλογεί σε μεγαλύτερων διαστάσεων ψύκτρα και πάντα πιο αθόρυβα!   :)

    Και παρεμπιπτόντως σχετικά με τις τιμές της : MSRP = 100€  Ελλάδα = 105€ .

     

    On 3/11/2021 at 5:18 PM, salde said:

    Στο τελευταίο που γράφεις τζιντι, το να υπάρχει μια εταιρεία που παραμένει ποιοτική ωφελεί εμμέσως κι όσους επιλέγουν να κινηθούν σε μικρότερα ποσά.

     

    Σωστά !   Γιατί οι τιμές του ποιοτικού προϊόντος πέραν από το ότι αποτελούν ένα "ταβάνι" πιέζουν προς τα κάτω και τις τιμές των άλλων προϊόντων, ποιοτικών και μη! 

    Και ευτυχώς σε αυτόν το τομέα δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από τη Noctua, έχει ταράξει τα νερά αρκετά!
    Ας περιμένουμε να βγει ο NF-A12x25 σε μαύρο και πιο πολλές στροφές* και να εμφανιστεί και ο NF-A14x25 και θα δεις τι πρόκληση θα είναι αυτό για τα RnD τω άλλων εταιριών!
    Φωτιά στα μπατζάκια τους!

    Και παρά το ότι με τους ανεμιστήρες έχει πάει την έρευνα στο "μη περαιτέρω", με το ίδιο το -ομολογουμένως εξαιρετικό-  σώμα των ψυκτρών, δεν έχει κάνει ουσιαστικές αλλαγές τα τελευταία πολλά χρόνια, ξεκίνησε με το μαύρο μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα ενδιαφέροντα αεροδυναμικής φύσης πλέον! *

    Αλλά για την ώρα Το RGB έχει ζωή μπροστά του και μπορεί να "θολώνει" το θέμα των επιδόσεων.

    Οψόμεθα . . .
    λέτε να δούμε και RGB Noctua ?????  :) 

     

    {* Αυτό είναι δική μου επιθυμία / ευχή !  :)  }

     

     

     

    • Like 1
  11. @saldeΣταμάτη να είσαι καλά, τα λόγια σου πραγματικά με τιμούν και με συγκινούν !
    Η προσπάθεια -το έχουμε ξαναπεί από εδώ- είναι αρκετή, αλλά το να βλέπεις ότι αυτή βρίσκει τόσο  θετική ανταπόκριση είναι "άλλο πράγμα" !  Αυτό πραγματικά "γεμίζει τις μπαταρίες" !  :) 
    Όσο για το "ύψος του  πήχη", εδώ που είμαστε, και με τα τόσα παραδείγματα από τη ποιοτική δουλειά όλων των παιδιών και του εξαίρετου επίπεδου που έχουν θέσει στις παρουσιάσεις τους,  πραγματικά οτιδήποτε λιγότερο -πέραν όλων των άλλων- δεν θα τιμούσε ούτε και τη δική τους προσπάθεια!

    Σε ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι να είμαστε όλοι καλά με τους ανθρώπους μας, και  να μας χαρίζει  η ζωή, όλες  τις αιτίες για το χαμόγελο και το καλό το λόγο !

    Να 'σαι καλά φίλε!  :)
     

    • Like 2
  12. @spc Να σου πω ότι δεν έχεις δίκιο και μάλιστα μεγάλο, δεν θα το κάνω !  :) 
    Σίγουρα στη συγκεκριμένη παρουσίαση, η ανάλυση ήταν πολύ περισσότερη από ότι συνήθως και το αντιλαμβάνομαι ότι και μπορεί να ήταν κουραστική και πιο απαιτητική όσον αφορά στην ανάγνωσή της.

    Υπήρχε όμως ένα σημαντικό ζήτημα εδώ, μια πολύ σημαντική επάνοδος στο χώρο της αερόψυξης γίνεται με ένα προϊόν που παρουσιάζει μια έντονα αποκλίνουσα, διττή  συμπεριφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό του.

     

    Το δίλημμα λοιπόν ήταν:  Παρουσιάζεται εν συντομία το πρόβλημα χωρίς πολύ ανάλυση, η ψύκτρα παίρνει ότι είναι να πάρει και ο αναγνώστης μένει ενδεχομένως με την απορία  "Μα πώς και δεν το είδαν και άλλοι reviewers?"

     Ή αντίθετα, δίνεται  περισσότερη έκταση στην ανάλυση, έτσι ώστε να καταλάβει και ο αναγνώστης -έστω και με λίγο παραπάνω κόπο και συμμετοχή- ποίο είναι το πρόβλημα, πως το "αντιμετωπίσαμε" και πως εξελίχθηκε η κριτική μας.
    Αυτό το κοίταγμα "πίσω από την κουίντα"  είχε το ρίσκο του και δεν το αποφάσισα αβασάνιστα -άλλωστε το να δώσω ευπαρουσίαστη δομή σε όλα αυτά τα νέα δεδομένα και μετρήσεις, ήταν  ο κόπος ενός -μη πω περισσότερο!-  review ακόμα! - όμως πιστεύω ότι, όταν οι περιστάσεις το καλούν θα πρέπει να υπερβαίνουμε τα εσκαμμένα, και εδώ το απαιτούσαν !  :) 


    Συμπαθάτε με λοιπόν αν η παρουσίαση ήταν εκτενέστερη από ότι συνήθως και το ήθελε "το/α καφεδάκι/α της", αλλά ελπίζω να είναι φανερό πλέον, ότι υπήρχε καλός λόγος γι' αυτό.

    Φυσικά κάτι ανάλογο δε μπορεί να ενταχθεί -ούτε και πρέπει- στην πάγια δομή των παρουσιάσεων, καθώς πράγματι είναι κουραστικό και μερικώς "εκτός" στόχου, καθώς άπτεται πολύ εξειδικευμένων θεμάτων.

     

    Με τους πίνακες και τα ραβδογράμματα έχεις δίκιο, αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με την πλατφόρμα, και έπρεπε να δοθεί κάποια λύση που να καλύπτει τουλάχιστον τα PC.
    Τώρα το πρόβλημα λύθηκε και προοδευτικά -μόλις βρω το χρόνο- θα ενημερωθούν οι πίνακες και τα ραβδογράμματα με νέα που δεν "σπάνε"  κατακόρυφα!

     

    Όσο για την κριτική σου,  σε παρακαλώ να  μην έχεις κανένα πρόβλημα, δεν αμφιβάλω καθόλου για την καλή σου διάθεση!
    Σε ευχαριστώ πολύ, τόσο γιατί ήταν επί της ουσίας και πολύ εύστοχη -συνεπώς ό,τι το χρησιμότερο!- όσο και για το ότι ασχολήθηκες και μπήκες στο κόπο, πράγμα ίσως πιο σημαντικό!

    Να 'σαι καλά και γι' αυτήν και για τα καλά σου λόγια!

    Καλές γιορτές να έχουμε, με τους ανθρώπους της ζωής μας  !  !

    :D

     

     

    • Like 3
  13. @Seek & Find A πα πα! ! !

    Αν υπονοείς ότι μέχρι να τελειώσεις την ανάγνωση του review, κάπου σου έλειψε ο ύπνος . . .

    . . .δεν θα σε αδικήσω !   :hehe: 

    Το καφεδάκι του το ήθελε! !  :D 

     

    Παιδιά να είστε καλά !
    Ελπίζω να δούμε και άλλες εταιρίες (με ψύκτρες για να το ξεκαθαρίζω :p ) στο πάγκο μας!

    • Like 1
    • Haha 1
  14. Κοίτα αν μια  παρουσίαση βασίζεται  σε οικειοποιημένες  μετρήσεις του κατασκευαστή και σε φωτογραφίες που μαζεύτηκαν λάθρα στον ιστό, σίγουρα δεν θα την βρεις στο Λάμπη !

    Εδώ, αν δεν μπορούμε να μετρήσουμε κάτι απλά δεν το μετράμε και το λέμε και ρητά αυτό (όπως και εδώ ο reviewer αναφέρει ότι παρά το ότι πολύ θα το ήθελε δεν μπορεί να μετρήσει φωτεινότητα!).
    Οι φωτογραφίες έχουν σκοπό είτε καλύτερης εποπτείας του προϊόντος, είτε μιας καλλιτεχνικής "υποστήριξης" των λεγομένων (όπως εδώ που θα μπορούσε απλά να μπει μόνο το πινακάκι με τις τιμές του ρεύματος).

    Το μόνο που κατά τη γνώμη μου κάποιος πολύ απαιτητικός και τελειομανής θα μπορούσε να προσάψει στις συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι ότι η ομοιότητα των δύο καλωδίων δεν λειτουργεί υπέρ της άμεσης διευκρίνισης του τι είναι τι!

    Από εκεί και πέρα -ιδιαίτερα σε ένα τέτοιο θέμα μετρήσεων- η έλλειψη της πλήρους φωτογραφικής εποπτείας του setup των μετρήσεων δεν μπορεί να θέσει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της μέτρησης καθώς ποτέ δεν ετέθη σαν προαπαιτούμενο η  οπτική απόδειξη του setup μετρήσεων!

    Φαντάζεσαι δηλαδή πόσες φωτογραφίες -και τι στήσιμο θα χρειαζόταν- για να αποδεικνύω κάθε φορά εγώ και σε κάθε διαφορετική ψύκτρα την θέση -ας πούμε- των 4 αισθητήρων που χρησιμοποιώ για την μέτρηση  της θερμοκρασίας του ρεύματος αέρα που μπαίνει και βγαίνει από την ψύκτρα !

    Απλά είναι ανέφικτο και αυτή η αξιοπιστία "καλύπτεται"  και εννοείται σαν το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα μεταξύ αυτών  που  καλύπτει η στοιχειώδης εμπιστοσύνη μεταξύ αναγνώστη και reviewer και  την οποία -καθώς  όλοι μας έχουμε και κοπιάσει πολύ και καταθέσει "ψυχή" και χρόνο περισσότερο από αυτόν που δεν είχαμε- θέλω να πιστεύω ότι εδώ στο Λάμπη, την έχουμε κατακτήσει!

    Το παραδέχομαι ότι η "αντανακλαστική" αντίδραση στις επίμαχες φωτογραφίες  κάποιου που ξέρει από τέτοιες μετρήσεις είναι να αναρωτηθεί για πως έγινε αυτή η μέτρηση!

    Για την συνέχεια όμως, θέλω να πιστεύω, ότι μπορούμε και καλύτερα . . . . .  ! 

    • Like 1
  15. 13 hours ago, Nick74 said:

    Αν παμε να παρουμε τετοια μετρηση θα ειναι μηδεν γιατι το πεδιο του ενος πολου εξουδετερωνει το αλλο

    Πολύ σωστά το λές !

    Αν όμως δεις προσεκτικά τα δυο καλώδια από κοντά θα δεις ότι αυτό που έχει αγκαλιάσει η αμπερόπενσα είναι λίγο διαφορετικό (λίγο πιο χοντρό) από αυτό του τηλεχειριστηρίου  και λίγο πιο γυαλιστερό!

    Οπότε η οφθαλμαπάτη -ιδιαίτερα αν η παρουσίαση περάστηκε κάπως "διαγώνια"-  χωράει εύκολα στην ιστορία, αλλά από εκεί και πέρα και δεδομένου ότι η παρουσίαση είναι του δικού μας  @pol77, νομίζω ότι μια ερώτηση είναι ασυγκρίτως προτιμότερη και σίγουρα πολύ πλησιέστερα σε αυτό που αναλογεί στον κόπο που καταβάλλεται για να "βγει"  μια -σε όλες της τις παραμέτρους- αξιοπρεπής  παρουσίαση.

    Όπως είναι η οποιαδήποτε παρουσίαση εδώ, όπου ξέρω (και θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι φανερό σε όλους τους φίλους) πως  ό,τι μπαίνει στα review, είναι αυστηρά μόνο η Πραγματικότητα και μπαίνει με την Υπογραφή του reviewer !

    • Like 1
  16. Εγώ πάλι από τη μεριά μου, θα χαιρετίσω αυτή τη νέα προσπάθεια και δεν μιλάω για το γλωσσικό αλλά για το "νέον" του θέματος!

    Μου άρεσε η παρουσίαση η οποία χωρίς να είναι φλύαρη,  κάλυψε ότι θα μπορούσε να ενδιαφέρει τον υποψήφιο χρήστη / αγοραστή, μη παραλείποντας ακόμα και τις μικρές λεπτομέρειες όπως ας πούμε την αναβάθμιση της χρηστικής αξιοπιστίας των διπλών ελατηρίων!

    Από ότι φαίνεται, πράγματι έχει καταναλωθεί φαιά ουσία στην σχεδίαση του φακού και δεν διακρίνω κάποια προσπάθεια "εκλογίκευσης" του κόστους με "φτηνές τσιγκουνιές".

    Πρωτοποριακή η ιδέα για το "κυλιόμενο" LED και εδώ θα ήθελα να ρωτήσω αν  ζεσταίνεται το LED.

    Ρωτάω γιατί φαντάζομαι ότι στο σύστημα ψύξης του, αυτός ο μηχανισμός εναλλαγής των LEDs θα έχει επιβάλει κάποιους περιορισμούς στην βέλτιστη δυνατή απαγωγή της θερμότητας.

    Δύο πράγματα μου έλειψαν το ένα είναι η επαλήθευση των τιμών φωτεινότητας για την οποία εύχομαι ταχείαν και κυρίως "ανώδυνη",  αναβάθμιση του εξοπλισμού και το άλλο, μια ξενάγηση στα εσώτερα του φακού (driver, μηχανισμός εναλλαγής LEDs,  κλπ) για την απουσία της οποίας -γνωρίζοντας το ερευνητικό "μικρόβιο" του reviewer-  επαφίεμαι στις αποφάσεις του !  :)

    Πολύμερε, από εμένα ένα Μπράβο, είναι το λιγότερο που αισθάνομαι να ταιριάζει -έστω και από μακριά-  για το κόπο σου και το πολύ καλό  αποτέλεσμά του! 

    Εύχομαι αυτές οι αναζωογονητικές "παρεκκλίσεις"  σε "άγνωστα" τεχνολογικά "νερά" να γίνουν συχνότερες !

    Άντε και σε άλλα με υγεία !  :T: 

    • Like 3
  17. @Cybenetics  Άρη να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια που προερχόμενα από άνθρωπο με τόσο μεγάλη προσφορά ειδικά αλλά και γενικότερα στο χώρο, "βαραίνουν" περισσότερο! :)

    Να ανταποδώσω και εγώ με τις δικές μου ευχές για την ευδοκίμηση όλων των νέων προσπαθειών σας, να έχετε πάντα το κέφι και τη "νέα" ματιά, να προχωράτε τα πράγματα ένα βήμα παραπάνω!

    Παρεμπιπτόντως, δοκίμασα το Hacked πρόγραμμα ελέγχου του Commander Pro !

    Φίλε, αξιοπρεπέστατο, πανάλαφρο και αυτό ακριβώς που πρέπει για τις δοκιμές με τον εξακάναλο fan controller. :T:

    Όσο για την "ακάθεκτη συνέχεια" ( :T: ), θα το εκλάβω σαν ευχή, γιατί για την ώρα, μάλλον στο "κούτσα-κούτσα" το βλέπω να περιορίζεται το πράγμα !  :hehe: 

    • Like 1
  18. On 6/8/2020 at 11:17 PM, l2phile said:

    τέτοια γκουμούτσα δεν χάνεται εύκολα

    Δεν θες να ξέρεις τι έχω χάσει . . .  :wall:  

    :p

    Ο όγκος τους δεν είναι και το πιο διακριτικό τους γνώρισμα, αλλά έχοντας και των δύο τύπων τα ακουστικά πιο πολλές φορές μπερδεύτηκε στα ρούχα μου το καλώδιο (για να μην αναφέρω τα χαμένα ear tips από μάγκωμα στα ρούχα!) παρά με το κολιέ!

    Και τα ακουστικάκια κολλάνε μεταξύ τους και γίνεται σαν μενταγιόν.

    Αυτό μπερδεύεται πολύ λίγο με τα ρούχα!

    Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο με τα άλλα κρεμαστάρια που έχω στο λαιμό (βλέπε γυαλιά Χ 2  :hehe: ) αλλά με αυτά μόνο τα πολύ μικρά ακουστικά (μονοφωνικά και μη) δεν έχουν πρόβλημα, αλλά δυστυχώς αυτά, είναι τελείως ασύμβατα με την αφηρημάδα μου !  :D

    • Like 1
  19. Πολύμερε, πολύ ολοκληρωμένη και περιεκτική η παρουσίαση !

    Δεν άφησε τίποτε στο ημίφως και πραγματικά πήγε μονορούφι -ε και με λίγο καφέ! :) -

    Ευχαριστώ  πολύ  για το πόσο κατατοπιστική ήταν και να μεταβιβάσεις τα χαιρετίσματά μου στον μερακλή και νηστεύοντα  Πατέρα! :D

     

    Κατά καιρούς έχουν περάσει από τα χέρια μου σχεδόν όλοι οι τύποι ασύρματων hands free.

    Τελικά έχω καταλήξει σε ένα σετ αυτού του τύπου και πραγματικά, μολονότι στην αρχή έκανα τη σκέψη που αναφέρεται και στην παρουσίαση (για τον αν θα είναι βολικά) τα έχω βολευτεί τόσο πολύ που δεν τα αλλάξω με κανένα άλλο από τα άλλα που μαζεύουν -πλέον- σκόνη στο συρτάρι.

    Σίγουρα ίσως  δεν είναι τα πιο κατάλληλα ακουστικά για έντονη καλοκαιρινή δραστηριότητα, αλλά αυτό είναι ο μόνος εγγενής περιορισμός τους.

    Κατά τα άλλα, τα ακουστικά είναι πολύ ενδιαφέροντα και επειδή είναι πολύ μεγάλη η διαφορά τους από τα άλλα του λειτουργικά ομόλογου ανταγωνισμού, είναι πραγματικά προκλητικά και μπαίνω σε σκέψεις . . .  ! :)

     

    Στο πλαίσιο αυτών των σκέψεων, και για να δω αν σε  αυτή η διάσταση απόψεων, υπάρχει κάτι που πρέπει να πάρω υπόψη μου . . .

    9 hours ago, l2phile said:

    Σίγουρα έχει κάποια προτερήματα, αλλά θεωρώ το design ΤΕΡΜΑ lame.

     

    . . . θα ήθελα να αναφέρεις πιο αναλυτικά τι είναι αυτό που δε σε ικανοποιεί και απλά βρίσκεις . . . "κάποια προτερήματα".

    Τι είναι αυτό που δεν έχουν και αποτελεί μειονέκτημα ?

    Τι έχεις δει σε άλλα που δεν το έχουν και θα ήταν καλό ή και απαραίτητο να το διαθέτουν ?

     

    Και κάτι ακόμα, γιατί εντάξει το "Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα !" ισχύει, αλλά και το " ...design ΤΕΡΜΑ lame", είναι κάπως bold και σκέφτομαι ότι ενδεχομένως κρύβει μια πιο βασική αντίρρηση στο σχεδιασμό τους, που ενδεχομένως άπτεται ζητημάτων πέραν του αυστηρά αισθητικού, όπως είναι η λειτουργικότητα ή θέματα υποβαθμισμένου σχεδιασμού που δεν ακολουθεί αποτελεσματικές, σύγχρονες  και τεχνικά ορθές λύσεις!

    Τι έχει ο σχεδιασμός τους που σε κάνει να χρησιμοποιείς  τέτοιο χαρακτηρισμό?

     

    Συμπάθα με που σε "ζαλίζω", αλλά απόρησα και κάπου σκέφτομαι μήπως κάτι σημαντικό μου διαφεύγει ! :) 

    • Like 1
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.