Jump to content

Trooper

Premium Members
  • Posts

    2.936
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Είδηση Comments posted by Trooper

  1. Πολύ πιθανό να έχουν δίκιο παντως. Παρολα αυτά, το πρόβλημα με τους καμμένους connectores ειναι πολύ μικρό. 50 κομμάτια στις 130.000 κάρτες είναι απειροελάχιστο ποσοστό. 

     

    Εγώ εχω παραγγείλει aftermarket καλώδιο πάντως, just in case 😝

  2. Παντως χτές από τον πολύ κόσμο δε μπορούσες ούτε καν να μπεις και αν έμπαινες τις πιο πολλές φορές κόλαγε. Λογικό για πρώτη μέρα πάντως. 

     

    Λίγο που κατάφερα να παίξω, μου άρεσε πολύ, και η νέα πίστα, και η νέα μηχανή, τα γραφικά ειναι εξαιρετικά και οι αλλαγές ευπρόσδεκτες.

     

    Το οτι δε μπορείς να σπαμάρεις slide-cancel και να τρέχεις σα το κατσίκι, για μένα είναι καλό. Δεν είμαστε όλοι "pros". Η προθήκη του backpack και το να διαλέγεις τι μπορείς να κουβαλάς μαζί σου θυμίζει πολυ pubg. Γενικά θυμίζει πιο πολύ battle royal το παιχνίδι οπως είναι τώρα, παρα παλιά που ήταν σα cod σε μεγάλο χάρτη.

     

    Λίγο που είδα το DMZ, ειναι πολύ ωραίο, πολύ πιο tactical και πρεπει να προσέχεις πολύ τι θα κάνεις και πως θα κινείσαι.

     

    Γενικά πολύ θετικές εντυπώσεις, αναμένω να παίξω και με καλύτερους σερβερ γιατι χτες το βραδυ γινότανε lagfest.

    • Like 2
  3. On 27/10/2022 at 5:13 ΜΜ, το μέλος giorgos2187 έγραψε:

    Ενταξει, αυτο εξαρταται λιγακι απο τη χρηση. Βασικα απο τις ωρες χρησης. Και απο το ποση παραπανω καταναλωση εχει το συστημα. Αν ας πουμε δεχθουμε οτι καιγεσαι 4 ωρες τη μερα σε ενα συστημα που τραβαει 300 watt ΠΑΡΑΠΑΝΩ απο ενα αλλο τοτε εχουμε και λεμε 

     

    0,3KW × 4h/ημερα × 365μερες × 0,25 €/KWh

     

    Βγαζει μια διαφορα 109,5 ευρω..... Ε και μηδενικη δε τη λες. Η νταξει, ο καθενας ξερει το αν και ποσο τον απασχολει. 

    Αυτο που λεω ειναι οτι καποιος που εδωσε 5Κ για συστημα, μαλλον δε νοιαζεται για το κατοσταρικο

     

    Α ωπα, τωρα ειδα οτι θετεις 500 watt σα διαφορα. Ποσες ωρες; Να πουμε 4; Και να πουμε οτι το 4ωρο ειναι καθε μερα;

    Τοτε

    0,5KW × 4h/ημερα × 365μερες × 0,25ευρω/KWh

     

    182,5 ευρω. Ε, ειναι. 

     

    Για 100 ευρώ το χρόνο, δηλαδή λιγότερο απο 10 ευρώ το μήνα θα κάτσει ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί? Seriously? 500 watt διαφορά αποκλείεται, εκτός αν πήγες απο nuc pc σε 4090... Και η 4090 δε καίει και τόσο παραπάνω απο τις 3090, η καταναλωσή τους ειναι στα ~400 watt, ενώ η 3090 ήταν στα 350.

     

    Σίγουρα μπορείς να τις κανεις oc, να πας στα ~600 watt, με μικρή διαφορά στις επιδόσεις που κατ' εμέ δεν αξίζει. Αλλά μη το παρακάνουμε οτι για 4 ωρες gaming τη μερα (ποιος παιζει 4 ωρες τη μέρα, δουλειά/οικογένεια/παιδια κλπ δεν έχει?) lol

     

    Rambling stopped 😛

    • Like 1
  4. 6 ώρες πριν, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Το επιχείρημα περί μονο δύο βασικών ανταγωνιστών "δύο ίσον ένα", το καταλαβαίνω γιατί μπορεί να παίξει price fixing. ΌΜΩΣ, και στους επεξεργαστές το ίδιο συμβαίνει και οι τιμές ΕΠΕΣΑΝ/core από το 2017 ή παρέμειναν στα ίδια επίπεδα ή όπου υπήρξαν αυξήσεις ήταν σχετικά μικρές. Και μιλάμε για τον ίδιο πληθωρισμό και τα ίδια προβλήματα με τις ελλείψεις ή το ενεργειακό.

     

    Και 102 εταιρείες με gpu αν υπήρχαν και οι καταναλωτές αγόραζαν κατά 80% ngreedia, το ίδιο θα συνέβαινε λοιπόν.

     

    Οι περισσότεροι από εσάς εδώ μέσα θέλετε να έχει καλό προϊόν η AMD για να πάτε να τα σκάσετε πάλι στον πέτσινο.

     

    Τέσπα, Κυριακή κοντή γιορτή. Στις 3 Νοεμβρίου θα ξέρουμε αν η παράνοια θα συνεχιστεί.

     

    Μακάρι η AMD να βγαλει καλό προιόν, αλλα θα πρέπει να είναι καλύτερο, οχι απλά σχετικά κοντά στην nvidia. Αλλιώς ποιο το νόημα ? Αν θες το καλυτερο, θα πας στην nvidia. Αν συμφωνείς ή οχι δεν εχει σημασία. Το θεμα ειναι οτι η nvidia κατάφερε να κανει τον κόσμο να πιστευει οτι εχει παντα τις καλύτερες καρτες. Κι ας ειναι πιο ακριβές. Δυστυχώς οι τιμές εχουν παει πολύ ψηλά και εκει που θελαμε 500-600 ευρω για την καλυτερη κάρτα, τωρα φτάσαμε στο 2χιλιαρο. 

     

    Η Amd ακολουθεί στα features στι κάρτες, οταν θα καταφέρει να παει μπροστά, τοτε τα ξαναλέμε. Καλο το efficiency αλλα στους πίνακες των σκορ δεν αναγράφεται, ούτε νομίζω οτι απασχολεί κανέναν αν η κάρτα του καιει 300watt ή 500watt.

    • Like 1
  5. Μία ώρα πριν, το μέλος Dr_Nikiforos έγραψε:

    Όπως γελάς με όσους πήραν 3090 για να παίζουν με όλα low σε 1080p, άλλο τόσο γελάνε και αυτοί "ingame" με όσους παίζουν με 4k σε 50" οθόνες και κλαίνε επειδή δεν προλαβαίνουν να γυρίσουν το κεφάλι τους στην άλλη άκρη του monitor. Μιλώντας για fps και comp δεν κρίνεται απαραίτητο το να πληρώνεται κάποιος για να θέλει να παίρνει τα μέγιστα που μπορεί για καλύτερο αποτέλεσμα στο παιχνίδι του. Είναι άλλη φιλοσοφία. Όπως δεν μπορείς να την αντιληφθείς, άλλο τόσο δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει πως γίνεται σε ένα game με 100 άτομα που μπορεί να πεταχτούν από κάθε γωνία και να σε φάνε instant αν δεν είσαι προσεκτικός, εσύ να θες ultra γραφικά για να βλέπεις πιο πυκνά τα χορτάρια.

     

    Δε χρειαζεται να γυρισω το κεφάλι μου για να δω την άκρη του μονιτορ, εχω δει πολλές φορές πραγματα στις ακρες του μονιτορ που αλλοι δε τα βλεπουν με αποτελεσμα να χανουν. (και ναι μιλαω για το cod).

     

    Μπορώ να αντιληφθω τη φιλοσοφια του θελω 240fps και gief moar fps, αλλα η διαφορά μεταξύ 200 κ 300 fps πραγματικά δεν φαινεται.

     

    Επίσης, υπάρχουν κι αλλα παιχνίδια εκτος απο τα χορτάρια του cod...

     

    Οσον αφορά το video του steve, ειναι όντως ενδιαφέρον, αν και κυρίως το πρόβλημα ειναι στα 1080p, και οχι στα 1440p οπου εκει τα πράγματα ειναι πιο αναμενόμενα. Οπως λεει και ο Steve στο video του, ειναι προτιμώτερο να εχεις ενα balanced συστημα παρά εναν 1600Χ και μια 3090...

     

    • Like 1
  6. πριν 3 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Αυτά τα δύο δεν συνδέονται. Πιο ωραία γραφικά μπορείς να έχεις σε οποιαδήποτε ανάλυση. Οι παράμετροι της "εμπειρίας" gaming είναι 3 (τουλάχιστον ως προς το οπτικό μέρος):

    α) FPS

    β) ανάλυση

    γ) ποιότητα γραφικών

     

    H ανάλυση εξαρτάται από το μέγεθος οθόνης. Ναι, αν έχεις μεγάλη οθόνη έχουν νόημα τα 1440p ή 4Κ για ακόμα μεγαλύτερη οθόνη. Δεν σημαίνει όμως ότι θα έχεις καλύτερη εμπειρία gaming, αν π.χ. τα FPS είναι χαμηλά. Γενικά για απόσταση 60-70 cm από την οθόνη, που είναι μια ρεαλιστική απόσταση από την οθόνη στο γραφείο μας, οι 24" είναι ιδανικές, συνεπώς και η ανάλυση 1080p.

     

    Ευτυχώς (για μένα) που πολύς κόσμος πέφτει στην παγίδα των μεγάλων αναλύσεων και των πανάκριβων καρτών γραφικών, γιατί μπορώ να έχω αυτό που θέλω με hardware που θεωρείται "υποδεέστερο" lol. Εντάξει οι τιμές τώρα είναι συγκυριακές, αλλά γενικά ισχύει. 

     

    Τέλος, δεν συμφωνώ με αυτούς που θεωρούν ότι το εν λόγω review "δε λέει κάτι". Όποιος το δει θα προστατευτεί από άστοχη αγορά GPU, 100άδων ευρώ, και "δεν λέει κάτι"? Κοροϊδευόμαστε? 

     

    Το κοινό που ακολουθεί hardware unboxed και παρομοια τετοια κανάλια, μονο απλοι χρήστες δεν ειναι. Σιγουρα όλοι αυτοί ξερουν οτι καλη gpu και καλή cpu πάνε πακέτο. Εαν τωρα νομίζεις οτι αυτο το video θα σώσει καποιον αδαή απο το να αγοράσει μια 3080 ενω πχ θα μπορουσε να αγοράσει μια 3060 τι να πώ ισως να εχεις και δικιο...

     

    Επίσης οσο και να λουσεις το 1080p, 4K δε γίνεται αλλιώς ολοι εκει θα ειχαμε μεινει ακόμα. Ειναι πιο οικονομικό? Ειναι πιο ευκολο να βγαλεις fps και high settings? Προφανώς και ναι. Αλλα να μη τα μπερδεύουμε...

    • Like 2
  7. To review ειναι ενδιαφέρον, αλλά πρακτικά δε λεει κάτι. Μια ζωή οταν σκεφτόμασταν για αναβάθμιση λέγαμε : Σε τι ανάλυση παίζω? Εχω σκοπό να πάω σε κάτι μεγαλύτερο? Το cpu μου ειναι ΟΚ? Τι ειναι προτιμώτερο, να αναβαθμισω cpu ή gpu? Και αναλόγως πράτταμε. Συνηθως η αναβάθμιση gpu είχε μεγαλύτερο νόημα γιατι δεν υπήρχαν τοσοι πυρήνες, ουτε και τα παιχνιδια τους εκμεταλλεύονταν. Πλεον ομως πρεπει να κοιτάμε και τα 2. Και εγω ξέρω ατομα που πηραν 3090 για να παιζουν cod σε 1080p με 300 fps και απλα γελάω... Προτιμω να παίζω με 120 στα 5120Χ1440...

     

    Τωρα το οτι το 1080p ειναι για competitive gaming, λες και ολοι εδω εισαστε σε groups και σας πληρώνουν για να παίζετε με ξεπερνά! ?

    Δεν ειναι προτιμώτερο να παιζεις σε μεγαλύτερη αναλυση με πιο ωραία γραφικά, μεγαλυτερο fov παρα να παιζεις 1080p στο low οπως παιζουν οι competitive gamers και να βλεπεις το cod σα να ειναι minecraft ? ?

     

     

     

     

     

    • Like 2
  8. πριν 11 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

    @Trooper
    αν υπάρχε δυνατότητα να βελτιώσεις κάπως -χωρίς να αγοράσεις κάτι- την ψύξη στο κουτί, τσέκαρε κι αυτό. Πάντως μην τρέξεις να αγοράσεις άλλες μνήμες εκτός αν σου εμφανιστεί κελεπούρι με την Μαύρη Παρασκευή.

     

    Δε νομίζω οτι μπορώ να κανω κατι παραπάνω full υδροψυξη είμαι και δε θέλω να βάζω ιδιαίτερα δυνατα τους ανεμιστήρες. Μη ξεχνάτε οτι οι μνήμες ειναι 4Χ8.

     

    πριν 4 λεπτά, το μέλος zyx έγραψε:

    @Trooper δοκίμασε 3800@16 με gear down mode enable και δες αν πόσταρει 

     

    Μπα και στα 3766 με CL19 μου πέταξε errors μετά... Πιθανόν να θέλει καποια settings που δε ξέρω, εχει τόσα menu και υπο-menu που χάνεσαι.

     

    Πάντως το πιο γρήγορο σαν αισθηση παραμένει το 4000CL19. 

    • Like 1
  9. Μόλις τώρα, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Ωραία. Έχει βγάλει η MSI ΒΙΟS με τελευταίο AGESA? Αν δεν κάνω λάθος το 1.0.0.0 είναι το τελευταίο AGESA

    Gigabyte ειναι η μητρικη και το τελευταιο bios αν και beta ειναι αυτο (Update AMD AGESA ComboV2 1.1.0.0 C for performance optimized on Ryzen 5000 series processors)

     

    • Like 1
  10. πριν 44 λεπτά, το μέλος zyx έγραψε:

    @TrooperΠοια μητρική έχεις? Msi έχεις? Τη μνήμες? Και πόσο τάση δίνεις στις μνήμες?

     

    Gigabyte X570 Aorus Master, μνήμες Patriot 4133CL19. Εδωσα και 1.5V. Επαιξα και λιγο με timings απο το DRAM calculator, αλλά δε bootare 

  11. πριν 8 λεπτά, το μέλος zyx έγραψε:

    @Trooper λάθος το πας. Το infinity fabric πρέπει να είναι το μισό από την συχνότητα της μνήμης.1800 για τα 3600 2000 για τα 4000 αλλιώς βάζεις διαιρετη και σίγουρα χάνεις gaming επιδόσεις. Δοκίμασε 1900 3800 με 16cl. Το latency σου είναι πολύ ψηλά  στα 4000 που το βάζεις λόγο ότι δεν έχεις το fabric στα 2000

     

    Ναι το διάβασα, αλλά επίσης ειδα οτι ακόμα δε πάνε 2000 οι μητρικες. Καπου πήρε το μάτι μου οτι με νεο bios update θα παιξουν στα 2000 καποια στιγμή. Αλλα με 1900 που δοκίμασα δε παίζει με τίποτα, ισως δε παιζουν οι μνήμες μου δε ξέρω. Ενω bootarei κανονικα 3600CL16, στα 3800CL16 δεν ανάβει κάν.

    • Like 1
  12. πριν 1 ώρα, το μέλος icy20 έγραψε:

    Trooper ασε τις αιντες τρεξε κανενα game να μας πεις διαφορες. ?

     

    Aida Latency:

     

    latency4000cl20-autooc.thumb.jpg.a9de7a30f2bc35b38577e1e92754fb17.jpg

     

    Άστε με να παίξω ?

     

    Rise of the Tomb Raider 3440x1440 High settings:

     

    tombraider.thumb.jpg.fee81d325ae67f801ee9bab751657caf.jpg

     

    Rise of the Tomb Raider 3440x1440 Very High settings:

     

    tombraiderveryhigh.thumb.jpg.af755e6ad5bd677f09a5de848a543af8.jpg

     

     

    COD Modern Warfare for @icy20

     

    3440x1440 High Settings etc

     

    IMG_4095.jpeg.ac85f3831bb624a8120d9d2670490712.jpeg

     

    Αν θελετε κανα bench απο συγκεκριμένο παιχνίδι και το έχω πειτε το.

     

     

     

    • Like 2
  13. πριν 5 ώρες, το μέλος GoMaR έγραψε:

    Μπορείς να ανεβάσεις σχετικά αποτελέσματα με τις δοκιμές σου; να ξέρουμε και εμείς τι μνήμες να πάρουμε χωρίς να τα σκασουμε; :p

     

    Δικιο έχεις, θα τα κρατάω από δω και πέρα.

     

    3600CL16 (FCLK 1800. UCLK 1800) AIDA64 READ  54000

    4000CL19(FCLK 1800. UCLK 1000) AIDA64 READ 58000

     

    Cinebench R20 - 32 threads. 3600CL16 10020points

    Cinebench R20 - 32 threads. 4000CL19 10200 points

    Cinebench R20 - 32 threads. 4000CL19 10600 (OC +150MHZ, Auto OC)

     

    Οτι άλλο εχω θα ενημερώσω.

     

     

    • Like 3
  14. πριν 4 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Ε τότε τι το συζητάς. Κάρφωσε 4000 cl 19. Είσαι σταθερός εκεί?

     

    Όταν λες οι επιδόσεις πέσανε, πώς μέτρησες?

     

    Με AIDA και cinebench

    • Like 1
  15. Παντως με FCLK 1800 και μνημες 3600CL16 (αρα και UCLK 1800), οι επιδόσεις πέσανε λιγο σε σχέση με 4000CL19... Ισως πρεπει να περιμενω καποιο καλύτερο bios.

    • Like 3
  16. πριν 6 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

     

    Μάλλον θα έχεις υποδεέστερες επιδόσεις από τις αναμενόμενες. Οι Ryzen θέλουν χαμηλά timings. Ιδανικά CL14 @ 3600/3800

     

    ΟΚ χειρότερες, αλλά πόσο χειρότερες? 1%? 5? 10? Στη χειρότερη πάμε για άλλες μνήμες οταν βγουν, αλλά δεν ειναι κι ευκολο να βρεις 3800 με CL14

    • Like 1
  17. πριν 14 λεπτά, το μέλος icy20 έγραψε:

    Τι μνημες εχεις πανω

     

    Patriot 4133CL19

     

    πριν 12 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε:

    Παίδες, να ξέρετε, οι νέοι Ryzen 5000 "ακούνε" πολύ άγρια σε DDR4 3600/3800 CL 14. Στο LTT λένε ότι οι διαφορές στις επιδόσεις που δημοσίευσαν οφείλονται στις καλύτερες μνήμες που χρησιμοποίησαν σε σχέση με άλλα sites.

     

    Για να δουλέψει αυτή η τεχνολογία νομίζω δεν πρέπει να έχεις καθόλου CPU πάνω. Από την περιγραφή σου καταλαβαίνω ότι είχες κουμπώσει το νέο CPU και προσπαθούσες εκ των υστέρων να περάσεις BIOS

     

    Ειχα δοκιμάσει χωρίς cpu, οπως ελεγε το manual αλλα δε το έκανε. Και ηλπιζα οτι με το cpu, είτε θα άναβε, είτε θα μπορούσα να το κανω. Αλλά δε δούλευε με τιποτα. Θεωρητικά οι μνήμες μου παίζουν εκει αλλά δεν εχω καταφερει να μπουταρω σε 3800 ακόμα.

    • Like 1
  18. On 6/11/2020 at 11:48 ΠΜ, το μέλος icy20 έγραψε:

    Computeruniverse.

    Προφανως ο trooper το πηρε απο εδω ελλαδα η αν ειναι εξωτερικο απο εκει κατευθειαν.

     

    Απο εδώ το πήρα αλλά νομίζω οτι απλά ήμουν τυχερός (και γρήγορος) λολ. Βοηθάει να έχεις και κανα γνωστό σε σωστά μέρη ?

     

    In other news, με έσκισε μέχρι να το στήσω μιας και το bios ΔΕΝ γινότανε update με τίποτα με όλες αυτές τις uber super τεχνολογίες που κανεις flash το bios χωρίς cpu, και ήλπιζα να ανάψει με το cpu πανω... Αλλα απλά δεν ήθελε. Αναγκάστηκα να βγάλω τον 3600 απο το pc του γιου, να τον κουμπώσω πάνω, bios update και μετά επαιξε... Ολα αυτά αφου είχα στησει φουλ την υδροψυξη... Ξήλωμα και ράψιμο ολη μέρα χτες.

     

    Oh well, τα bios παντως ειναι ακόμα σε beta κατάσταση, ελπίζω να στρώσουν σιγά σιγα. Πολλά cores μαζευτηκανε, να βρω κάτι να τα κανω λολζ.

    Σε πρώτη αίσθηση, το μηχάνημα ειναι πολύ γρήγορο και μου φάνηκε και πιο γρηγορο στο cod που έπαιξα λιγο.

     

    Απλα δεν εχω ιδεα απο ryzen oc και τι να κανω με τις μνήμες κλπ, και το bios εχει 10000 επιλογές..

    • Like 2
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.