Jump to content

Chosen

Premium Members
  • Posts

    15.740
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    88

Είδηση Comments posted by Chosen

  1. Να μας ζήσει ο (έφηβος πλέον) Λάμπης.

     

     

    Μια πρόταση που έχω να κάνω και προτιμώ να πραγματοποιηθεί παρά να κερδίσω κάποιο δώρο, είναι να είμαστε το πρώτο site παγκοσμίως που θα έχουμε Naked Reviews. Κανονικά video reviews δηλαδή, απλά οι reviewers θα είναι γυμνοί.

    • Like 3
  2. Εμ, αν αντικαταστήσουν μόνο τις 35 συσκευές, είναι υποστήριξη εντός εγγύησης, όχι recall.

     

    Αν ισχύει το recall, τότε πήρανε τα καμμένα πίσω, τα ελέγξανε και βρήκανε κάτι προβληματικό που σημαίνει ότι μετά από κανα χρόνο τα 35 καμμένα μπορεί να γίνουν 35.000 καμμένα, καμιά δεκαριά τραυματισμοί και ίσως και κανένας θάνατος.

     

     

    Πάντως αφήστε κάτω τα pitchforks γιατί όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν. Όταν πριν από μερικά χρόνια η Sony είχε κατασκευάσει κάτι μπαταρίες για φορητούς που παίρνανε φωτιά, οι 2 μεγαλύτεροι ΟΕΜ αγοραστές αυτών των μπαταριών ήταν η Dell και η Apple. Για την Dell έκραζαν όλοι "ό,τι πληρώσεις παίρνεις" και "το φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι" και τα ρέστα, ενώ για την Apple λέγανε "ε, εντάξει μωρέ, συμβαίνουν αυτά" και "τους ξέφυγε από το quality control αλλά το χειρίστηκαν επαγγελματικά".

    Ήταν οι ίδιες ακριβώς μπαταρίες, σκάσανε και πήρανε φωτιά ανεξαρτήτου αν ήταν φορεμένες σε MacBook ή Latitude, αλλά η συμπεριφορά των media έγερνε προς μια μεριά.

     

    http://www.forbes.com/2006/08/24/apple-sony-batteries-cx_rr_0824apple.html

    • Like 2
  3. On 3/3/2016 at 3:01 PM, deninho said:

    32.000 IOPS στις εγγραφές; Πολύ λίγα δεν είναι; 

    Σε αυτές τις χωρητικότητες δεν στοχεύει σε Tier 1. Υπάρχει tier ανάμεσα σε αυτό της συχνής προσπέλασης και αυτό του παρκαρίσματος των δεδομένων, οπότε για εκεί το βλέπω.

  4. 1 hour ago, DJD said:

    Μα έχει σχέση το data retention όταν η αγορά κινείται σε all flash arrays και δεν χρησιμοποιούνται μόνο για cache/burst όπως πριν 2-3 χρόνια. Κι όσο πέφτουν οι τιμές στους SSD κι ανεβαίνει κι η χωρητικότητα, οι μηχανικοί δίσκοι σε λίγο θα ναι μόνο για archiving. Οπότε καλά κάνουν κι υπάρχουν αυτές οι μελέτες να προετοιμάζουν τους κατασκευαστές. 

    Ναι, σαφώς και οι κατασκευαστές πρέπει να τα υπολογίζουν όλα, αλλά η συγκεκριμένη έρευνα μου θυμίζει λίγο "μαμάδες στο Facebook". Οι SSD είναι σχετικά καινούριο φρούτο στον χώρο και έχουν εξελιχθεί απίστευτα γρήγορα (ελεγκτές, flash, ταπάνταόλα), κάτι το οποίο απαιτεί πολύ προσεκτικές συγκρίσεις.

    Συνεπώς όταν ακούω blanket statements του στυλ "οι SLC δεν είναι πιο reliable από τους MLC" περιμένω το υπόλοιπο της πρότασης να λέει "και τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό".

     

    Και μόνο από κάτι επιλογές/αποφάσεις που γίνονται προφανείς βλέποντας ποιοι SSDs χρησιμοποιήθηκαν και πως , θα έπρεπε να απολύσουν κάποιον change manager, αντί να διαφημίζουν ότι βγάλανε και τεχνολογικά συμπεράσματα.

  5. Ο αρθρογράφος της πηγής (ZDNET) νομίζει ότι ανακάλυψε τον τροχό, μεταφράζοντας με λάθος τρόπο αποτελέσματα από ανόμοιες συγκρίσεις. Γιατί βάλανε MLC SSDs σε enterprise environment σε RAID0/10; Γιατί θέλανε ταχύτητα (SQL, db, web server κλπ).  Πόσο γρήγορα έγινε η απόσβεση έχοντας 300πλάσιες επιδόσεις από τους μηχανικούς δίσκους στα σενάρια που τους ενδιέφερε; Οπότε γιατί μιλάμε για data retention σε 4 και 5 χρόνια;

     

    Αγόρασα μια Lotus Elise και δεν χωράει το παιδικό το κάθισμα, ενώ όποτε πάμε για ψώνια στο ΙΚΕΑ δεν χωράει μέσα τίποτα. Χάλια σου λέω, χάλια.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.